Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudenské domácí prokletí zlomil Jakub Píša

 
sobota, 7. října 2017, 19:51

Hodinu hry to byl dlouho beznadějný souboj malšanů s obranným blokem Přeštic, které vsadily vše na defenzívu. Až na ni v 62. minutě vyzrál Ondřej Otepka, který poslal středem hřiště kolmici mezi rozestoupené beky, a kapitán Jakub Píša situaci sám na brankáře zvládl skvěle. Míč poslal podél něj k tyči a ukončil dlouhé čekání Roudného na první domácí divizní tříbodovou výhru v sezoně. Trvalo devět kol.

Paradoxem je, že domácí i přes územní převahu a řadu šancí trefili hostující branku prakticky jen dvakrát. Z první střely byl gól, druhou před koncem brankář Šampalík kryl. „Tutovky“ jinak létaly vedle nebo nad branku. A nebylo jich málo – blízko gólu byli do poločasu Tušer, Píša, Bartoš, ale „zařízení“ netrefili. Stejně jako po změně stran Růžička či O. Otepka.

Hosté na tom byli ale ještě hůře. Na Hřebejka nevyslali ani jednu přímou střelu!  Nejnebezpečnější byla určitě polovysoká prudká „malá domů“ stopera Holuba, při níž musel domácí brankář potvrdit nejen postřeh, ale i výbornou kopací techniku…

Po obdržené brance ale Přeštice zapomněly na „prešovský beton“, jak se říkalo obranné taktice slovenského klubu ve federální fotbalové lize, a najednou jich bylo plné hřiště. Útoky táhl hlavně střídající Zdeněk Sýkora, ale vyložená příležitost z toho nebyla. A když pro domácí v kritickém nastavení čekal na roh ve vápně i urostlý brankář Šampalík, mnohým zatrnulo. Ale jeho protějšek Hřebejk byl na místě a smutné vzpomínky na inkasované góly v nastavení v předchozích dvou zápasech vystřídala domácí radost.

„Chtěli jsme hrát aktivně a sebevědomě, a to se nám i dlouho dařilo. Sráží nás ale neproměňování šancí. Podali jsme kolektivní výkon a výhra to je naprosto zasloužená,“ hodnotil zápas Jan Rezek, asistent trenéra Malše.


Malše Roudné – TJ Přeštice 1:0 (0:0)

Gól: 62. Píša. Rozhodčí: Ulrich – Švorc, Tesař. Delegát: Havránek. ŽK: 1:2 (Kössl – Štěpán, Zdeněk). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub, M. Otepka, Maršík – Růžička (75. Samek), Tušer, O. Otepka, Vávra (90. Vogl), Bartoš (84. Svoboda) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Libor Matoušek