Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlov zvládl Aritmu po penaltách

 
sobota, 7. října 2017, 13:10

Český Krumlov doposud prohrál doma jenom s Roudným, nikomu dalšímu to nepovolil. A výjimkou nebyla ani pražská Aritma, i když po prvním poločase vedla o gól. Ovšem zlepšený výkon po přestávce přinesl nejenom vyrovnání, ale i vysoké sebevědomí při penaltách. Výsledkem je dvoubodový zisk.

Začátek střetnutí přinesl větší aktivitu domácích, kteří byli častěji na balonu a kombinačně svého soupeře přehrávali. Jejich převaha přinášela i příležitosti, ale žádný brankový profit. Svoji příležitost neproměnil ani Kroupa, jehož vychytal gólman hostů Stareček. Aritma hrozila ze standardních situací a ničehož nic se ujala i vedení. Míč z dalekonosné střely Junka ve vzduchu před brankářem zaplaval a Pražané vedli 1:0.

Efektivita útočných akcí Krumlova jeho trenéra Domina neuspokojovala, takže místo dosavadních útočníků poslal po přestávce na trávník novou krev. Klivanda hru domácích oživili a vyrovnání viselo ve vzduchu.

A přišlo po hodině hry. Kabele vyslal centr na Jakuba Wagnera, který si na balon počkal u první tyče, a Stareček neměl šanci – 1:1. Tlak domácích se stupňoval. Dalších příležitostí přibývalo, ale například Sláma nebo Persán měli střeleckou mušku vychýlenou.

Hosté i tak čekali na svoji chvilku, kdy by se jim podařilo překvapit obranu domácích a pokořit ji i po vyloučení Vávry. A jednou se jim to i zdařilo. Krumlováci po jedné situaci propadli, a to dostalo jednoho z hostujících útočníků až před Hňupa. Jenže ten odolal a remízu udržel.

Takže došlo i na penalty, v nichž prokázali pevnější nervy fotbalisté zpod zámku. A bylo na co se dívat. Střelci obou celků byli sebejistí a svoje pokusy proměňovali bez chyb až do šesté série. Tam opět úspěšně zasáhl Hňup a nabídl šanci zasloužit se o další bod Dudákovi. A ten ji s radostí využil.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Myslím si, že hlavně za ten druhý poločas jsme si bod navíc zasloužili. Jinak to asi opravdu byl remízový zápas. Jsem rád, že kluci dokázali, že můžou hrát s kýmkoliv. Jenom do toho dát vždycky to srdíčko. Pak to jde.“

FK Slavoj Český Krumlov - SK Aritma Praha 1:1 (0:1) pen. 6:5

Branky: 63. Wagner - 10. Junek. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Šlajs. Delegát: Míka. ŽK: 1:3 (Kroupa – Troníček, Vávra  2x). ČK: 0:1 (77. Vávra po 2 ŽK). Diváků: 130.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Wagner, Novák, Kroupa, Sláma – Beránek (46. Persán), Babka (46. Klivanda). Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma