Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovický Michal Požárek si proti Dačicím vystřílel titul Muže 8. kola KP

 
čtvrtek, 5. října 2017, 11:50

V krajském přeboru se urodil další čtyřgólový snajpr. Asi nebude překvapením, že se jím tentokrát stal katovický Michal Požárek, jeden z hrotů probudivších se Katovic. Ve čtvrtek a v sobotu se zapsal do listiny střelců šestkrát. Nejvíc nad jeho apetitem truchlili hráči Dačic. Ty zarmoutil čtyřikrát. O Muži 8. kola KP už nebylo pochyb.

Upřímně řečeno, dva zápasy ve dvou dnech přináší únavu. Vy jste naopak v tom druhém utkání působil ještě svěžeji než v tom předešlém. Ve čtvrtečním jste se zapsal do listiny střelců dvakrát, v sobotním dokonce čtyřikrát. Vypadá to, Katovice znovu začínají ožívat. Kdo vás polil živou vodou?
Pro mě je to v Katovicích vlastně klasický začátek. Prvních pár kol se rozkoukáváme a pak když se rozjedeme, tak je nás těžký zastavit. A já doufám, že to tak bude i tentokrát. A dva zápasy v takhle krátký době jsou sice náročný, ale proložili jsme to tréninkem, při kterém jsme vyběhali únavu a v sobotu to opět zvládli.

Zařídit vítězství nad Hlubokou v jejím hájemství, to se cení. Popište, prosím, váš podíl na úspěchu. Nepochybuji, že nezapomenete na pomoc svých spoluhráčů.
Na vítězství jsem se podílel dvěma góly. Ten první jsem dal ve 45. minutě po centru od Tomáše Hajduška, který přeletěl obránce. Já se zorientoval ve vápně a přehodil gólmana. Při druhém gólu rozehrával Michal Repa trestný kop, který směřoval na bránu, já ho hlavou tečoval a zvýšil naše vedení na 2:0. Pak jsem měl ještě jednu velkou šanci po přihrávce od Alexandra Kahuie, kterou kdybych proměnil, tak si myslím, že by to definitivně rozhodlo zápas. Ale místo toho jsme inkasovali a museli pečlivě bránit až do úplného konce. Naštěstí nás několikrát podržel gólman Tomáš Švehla.

Ovšem čtyři sobotní kousky Dačicím, to byl majstrštyk. Zalistoval byste, prosím, ve vzpomínkách i na tenhle domácí zápas?
První tři góly byly téměř stejné a při všech si asistenci připsal Vladimír Uher. Při prvním dostal Vláďa balon do pravé strany, popotáhl ho, přihrál mi před bránu a já to zakončil. Při druhém gólu se situace opakovala, ale tentokrát z druhé strany. Při třetím gólu dostal opět dlouhý balon do strany, pohrál si s obráncem, nacentroval míč do vápna a já hlavou zakončil. Při čtvrtém mě vyslal sám na gólmana průnikovou  přihrávkou Libor Blatský. Udělal jsem brankáři kličku a zakončil do prázdné brány.

Který z těch gólů vás potěšil nejvíc. Ať už razancí střely nebo zdařilou kombinací. U vás se nedá zapomenout ani na kulišárny, které občas provedete bekům.
Nejvíc mě potěšil asi třetí gól, kdy se mi konečně podařilo dokončit hattrick a navíc jsem se trefil hlavou. To se mi moc často nestává.

Vy jste v začátcích letošní sezony poněkud zaostávali za svými někdejšími výkony. Letní přestávka přece nebyla tak dlouhá, abyste na všechny svoje dovednosti zapomněli.
Jak už jsem zmiňoval, v Katovicích máme vždy trochu pomalejší start. Letos se nám opravdu nepovedl, ale teď to snad chvíli udržíme na vítězné vlně a budeme sbírat bod po bodu.

První body jste získali až v šestém kole s nováčkem z Nové Včelnice. To všem stálo za to. Tenhle impulz vás nakopl k současným výkonům? Opět strašíte protivníky.
Na Nové Včelnici se nám podařilo chytnout a od té doby nás nikdo neporazil. Ale hodně nám hraje do karet v poslední době jednoduchý los a vyhráváme nad soupeři ze spodní části tabulky.

Od té doby je vaše odstrašující ofenziva hrozbou pro všechny. Kolik jste si od vašeho výkonnostního vzestupu připsal zásahů vy sám?
Za prvních pět zápasů se mi podařilo skórovat pouze jednou, ale teď v posledních čtyřech zápasech jsem si na svůj účet připsal devět gólů. 

Vaši kolegové se nečiní o moc méně. Kdo vám v kanonýrské bilanci konkuruje nejvíc? Útočný kolega Uher?
Nejvíc mi samozřejmě v kanonýrské bilanci konkuruje útočný kolega Vladimír Uher, který má zatím čtyři zásahy. Ale je jen otázka času, kdy se pořádně rozstřílí a bude stoupat tabulkou kanonýrů nahoru.

V neděli vyrážíte do Milevska, kterému se v současnosti moc nevede. Naposledy nečekaně podlehlo oběma nováčkům, Nové Včelnici i sezimoústeckému Sokolu. Konečně se bude chtít zahojit, zvlášť před svými fanoušky. Neobáváte se, že by vám po čase mohl zvlhnout střelný prach?
Milevsko má kvalitní tým a určitě bude chtít uhrát před svými fanoušky tři body. Ale já věřím, že tři body si odvezeme do Katovic, i když vím, že to bude velmi těžký zápas. Střelný prach mi samozřejmě zvlhnout může, ale doufám, že tomu tak v nejbližší době nebude.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle