Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplická děvčata se nesou na vítězné vlně. Nezaváhala ani s Domažlicemi

 
středa, 4. října 2017, 08:36

V šestém divizním kole zavítal do Kaplice velice mladý tým Domažlic. Domácí byly favoritkami zápasu, ale rozhodně se musely mít na pozoru, protože v minulém střetnutí Domažlice doma porazily loni ještě třetiligové Sezimovo Ústí 1:0.

Do samotného střetnutí vstoupily Kapličandy na výbornou. Už v osmé minutě se totiž ujaly vedení. Matoušková přesnou přihrávkou vyslala do samostatného úniku Simonu Vocedálkovou, která potvrdila svou střeleckou formu a střelou po zemi překonala brankářku Mlezivovou – 1:0. Spolupráce stejných hráček mohla vézt k další trefě o dvě minuty později. Z pravé strany poslal centr na zadní tyč Matoušková, Vocedálková zakončovala z první, branku ale minula.

Mladý tým Domažlic byl nepříjemným soupeřem, i tak se však hrálo za územní převahy fotbalistek Spartaku. V sedmnácté minutě zprava přihrávala Matoušková, zakončovala Praizlerová, gólovou střelu zastavila jedna z bránících soupeřek. O několik minut později Pálková přenechala míč Bartoníčkové, která se z levé strany dostala až před brankářku, dobře chytající Mlezivovou ovšem prostřelit nedokázala. Další gólovou příležitost si domácí hráčky vypracovaly v 34. minutě duelu. Matoušková vysunula do brejku Petříkovou, ta pronikla až do vápna, ale křížná střele se mezi tři tyče nevešla.

O pár minut později se už ovšem Kapličandy radovaly. Zleva centrovala Petříková, Zuzana Matoušková první střelou Mlezivovou ještě nepřekonala, ale následná dorážka si cestu do sítě našla – 2:0. V samotném závěru první půle pak po rohu Matouškové skončil míč na tyči po hlavičce Praizlerové.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. I nadále se hrálo za územní převahy domácích hráček. Brankářka Spartaku Petržalová příliš práce neměla. Hned v první minutě druhého dějství Vocedálková vysunula Matouškovou, ta však zakončovala nepřesně. O chvíli později se k trestnému kopu z větší vzdálenosti postavila Vávrová, brankářka Mlezivová stačila nadvakrát zakročit. Hostující brankářka svůj tým podržela i o několik minut později. Po rohovém kopu Petříkové se na vápně dostala k odraženému míči Matoušková, povedenou střelu Mlezivová neméně povedeným zákrokem vytěsnila. V 58. minutě se samy před brankářkou ocitly tři kaplické hráčky, ale zakončení Važanové bylo slabé a mířila přesně do rukavic brankářky Domažlic.

S vyhlídkami na bodový zisk hostujících hráček to ještě hůře vypadalo v 65. minutě, kdy u postranní čáry zcela nesmyslně zezadu doslova sestřelila Bartoníčkovou kapitánka Marcela Růžková, a hlavní arbitr ani neměl jinou možnost než udělit červenou kartu. Domácí fotbalistky tak měly cestu za vítězstvím usnadněnou. Čtvrthodinu před koncem pálila z dobré pozice nad branku Praizlerová. O chvíli později pak po rohu Matouškové zakončovala stejná hráčka, Mlezivová střelu pod břevno dokázala lapit. Ani závěrečné minuty již změnu skóre nepřinesly. Kapličandy vyhrály počtvrté v řadě, a usadili se v tabulce na druhém místě za suverénním Hrádkem.


FK Spartak Kaplice – TJ Jiskra Domažlice 2:0 (2:0)

Branky: 8. Vocedálková, 38. Matoušková. Rozhodčí: Albert. ŽK: 0:1 (Strádalová). ČK: 0:1 (65. Růžková). Diváků: 20

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Suchanová, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Vocedálková, Petříková, Pálková. Střídala: Važanová.

Domažlice: Mlezivová – Jahnová, Strádalová, Maierová, Růžková, Zvolánková, Chmelíková, Vlčková, Baumannová, Vlková, Horáková. Střídaly: Uškrtová, Budková, Chobotová, Bartková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec