Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Čížová sahala po bodech, ale v 92. minutě obdržela rozhodující gól

 
sobota, 30. září 2017, 21:47

Čížová cestovala v dalším kole třetí ligy povzbuzena remízou s Vltavínem na východ Čech. Soupeřem jí byla Jiskra Ústí nad Orlicí, která hraje v ligové soutěži také poprvé. Dlouho to vypadalo, že si jihočeský nováček nějaký ten bod odveze, za předvedený výkon by si ho i zasloužil, ale štěstí se v závěrečných vteřinách přiklonilo na stranu domácích.

Ústecká Jiskra se v sezoně 2015/2016 jen tak tak v divizi C zachránila, ale další rok prakticky se stejným mužstvem celou soutěž od začátku až do konce ovládla a tři kola před koncem slavila historický úspěch, postup do ČFL.

V souboji nováčků měla v prvním poločase navrch Čížová. Vycházela ze zajištěné obrany, hrála aktivně a z protiútoků několikrát zahrozila. Po čtvrt hodině to jako první zkoušel ranou vedle Kočí. Zakrátko měl příležitost po rohu nestárnoucí Polodna. Udeřilo ve 22. minutě. Kočí nacentroval téměř z poloviny hřiště do rohu šestnáctky na Polodnu, ten stačil míč od autové čáry vrátit za hranici velkého čtvrtce, kam si naběhl Michal Kočí, jenž patřil k nejlepším na hřišti, a povedenou střelou k tyči poslal Čížovou do vedení.

Domácí přidali, dostávali se častěji před Satrapovu branku, ale vyloženou příležitost si do přestávky nevypracovali. Co se Východočechům nepodařilo za celý první poločas, stihli po pár desítkách vteřin druhé půle, kdy dostal přihrávku středem obrany Adam Nágl a pravačkou překonal Satrapu. Ústečtí přidali na pohybu a agresivitě a rázem byli směrem dopředu daleko nebezpečnější.

Vítr z plachet jim mohli vzít Jihočeši v 68. minutě. Dvořák prošel středem až do šestnáctky, přihrál nabíhajícímu Jandovi, který se zbavil obránce, ale místo pohotového zakončení volil nesmyslnou přihrávku na obsazeného Jirouše. V 82. minutě měl po Kočího centru gól na noze Polodna, ale brankáře Krátkého z úhlu neprostřelil

Čížová postupně přečkala několik slibných standardek domácích, dva trestné kopy z hranice velkého vápna letěly nad. Už to vypadalo, že dojde na penaltový rozstřel, avšak domácí podnikli útok po pravé straně a po centru před branku se dostal odražený míč k Janu Součkovi, který ho doslova procedil přes obránce a Satrapu do branky. Vzápětí odpískal rozhodčí Kříž za velké radosti domácích konec… Běžela druhá minuta nastavení.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Nedá se nic dělat, konce utkání nám nevycházejí. Přitom jsme vůbec nehráli špatně, v prvním poločase jsme vedli. Byli jsme lepší, fotbalovější. Jenže nám vůbec nevyšel druhý poločas. Hned po čtyřiceti vteřinách jsme dostali vyrovnávací gól a v nastavení ten rozhodující. Přitom jsme tu šanci rozhodnout měli my. Šli jsme tři na jednoho, ale nic z toho. Z posledního protiútoku jsme inkasovali. Je to asi pořád ta nováčkovská daň, kterou platíme.“


Jiskra Ústí nad Orlicí – Sokol Čížová 2:1 (0:1)

Góly: 46. Nágl, 90. (+2) Souček - 22. Kočí. Rozhodčí: Kříž – Mudra, Pastyřík. ŽK: 1:2 (Strnad – Rozhoň, Janda). Diváků: 420.

Ústí n/O.: Krátký – Coufal, Strnad, Langer, Souček, Vaňous, Nágl, Falta, Smejkal (62. Nikodem), Jeníček, Kukla (70. Habrman). Trenér Vladimír Chudý.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Rozhoň, Janoch (73. Tomášek) - Bálek (87. Vávra), Dvořák, Kočí, Polodna (83. Chytrý) - Janda (90+2. Held), Jirouš. Trenér Aleš Jindra.



Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Video: TVcom.cz