Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí gól nedali. Body si odvezla Příbram

 
čtvrtek, 21. září 2017, 09:00

Středeční předehrávka 7. kola České ligy dorostu U 19 svedla dohromady dva celky z popředí tabulky. Domácí Písek přivítal příbramského aspiranta na postup. Žlutomodří sehráli vyrovnanou partii, ale znovu doplatili na neproměňování brankových příležitostí.

První půle příliš vzruchu nenabídla. Úvodních třicet minut se hrálo především mezi oběma šestnáctkami a bojovalo se o každý kousek hřiště. Písečtí se k ohrožení příbramské brány dostali ve 33. minutě, kdy to zkoušel David Votava. Gólman Filip Trnka jeho střelu kryl pouze na roh. Domácí se po rozehrání standardky usadili ve vápně soupeře, ale bez efektu. Hosté následně založili rychlý protiútok, který musel na druhé straně hasit Pavel Váverka.

Ve 42. minutě mohli jít písečtí dorostenci do vedení, když hlavní rozhodčí zápasu Lukáš Eibl nařídil pokutový kop po faulu na Daniela Petříka. Míč si na značku postavil Adam Kasík, jenže Filip Trnka ho vychytal.

Po změně stran šancí přibylo, ale střelci stále mlčeli. Za domácí se znovu neprosadil Adam Kasík a střela Dominika Sedláčka mířila mimo tři tyče. Skóre utkání tak otevřeli hosté. V 67. minutě pronikl do pokutového území Jihočechů Filip Vavruška a poslal zpětnou přihrávku Petru Sirotkovi, od kterého se balón dostal do sítě – 0:1.

Písečtí se snažili vyrovnat, což otevíralo zadní vrátka a zapříčinilo několik velkých příležitostí hostujícího dua Sirotek – Vavruška. Petr Sirotek se nadvakrát znovu prosadil v 77. minutě a definitivně tak rozhodl o osudu zápasu – 0:2.


FC Písek - 1. FK Příbram B 0:2 (0:0)

Branky: 67. a 77. Sirotek. Rozhodčí: L. Eibl - Kaštánek, Toucha. Diváků: 60.

Písek: Váverka – Jiskra, Kulík, Viták, Němeček – Sigmund, Sedláček, Hrala, Petřík, Votava (72. Mařík), Kasík.

Příbram B: Trnka – Ptáček, Jílek (46. Vavruška), Čížek, Pecka (78. Vohradský), Nezník (88. Matoušek), Vlček, Obdržal, Lojín, Mezera, Sirotek.

Napsal(a) (pbr)