Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Otec a syn v jednom týmu! Oslabené Čimelice si poradily s Dačicemi

 
úterý, 12. září 2017, 20:36

Domácí SIKO přivítalo na svém hřišti soupeře z Dačic. Čimeličtí měli veliký problém se složením sestavy. Dva hráči se ženili (Slavík, Řezáč) a další dva (Listopad, Nekl) jim byli na svatbě. A tak do branky musel nastoupit 55letý Jaromír Zelenka, otec záložníka Tomáše, a vypomoct museli po delší době Pavlíček s Rambousem.

Domácí přesto vstoupili do utkání lépe. V 5.minutě po přímém kopu nastřelil Říha boční síť dačické branky. Ve 12.minutě skončila střela Noska na břevně. Domácí měli více ze hry a hosty prakticky k ničemu nepouštěli a zaskakující brankář Jaromír Zelenka neměl prakticky žádnou práci.

Ve 29.minutě se dostal do gólové šance Suchan, ale jeho střela mířila do brankáře Zejdy. Rovněž tak Zelenkův pokus hlavou skončil v náručí brankáře. Poločas skončil bez branek.

Uklidňující gól Hegenbarta

Druhou půli opět začali aktivněji domácí, ale stále se jim nedařilo v útočné fázi. Až v 56.minutě se po závaru v dačickém pokutovém území nejlépe orientoval Václav Hegenbart a vstřelil první branku. V 59.minutě střílel Pávec, ale nad branku. V 64.minutě pak pálil vedle branky Varhan. V 70.minutě se dostal do skvělé příležitosti Zelenka, ale jeho pokus skončil na těle brankáře Dačic. Následoval rohový kop, na centr Říhy si naskočil Tomáš Zelenka a hlavou překonal dačického brankáře podruhé.

V 76.minutě měl obrovskou šanci Hegenbart, jehož pokus skončil na břevně dačické branky. Hegenbart měl další velkou šanci v 82.minutě, ale i tu hostující brankář Zejda chytil. V 88.minutě na druhé straně také udeřilo, když po zmatku v čimelické obraně se dostal k míči Štěpán Smejkal a snížil stav na 2:1.To ale bylo vše, co domácí Dačicím dovolili a vítězství nakonec uhájili.


SK SIKO Čimelice - TJ  Centropen Dačice 2:1 (0:0) 

Góly: 56. Hegenbart, 70. T. Zelenka – 88. Smejkal. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Hanes. DFA: Šafránek. ŽK: 1:5 (T. Zelenka - Točík, Janák, Nosek, Celý, Beníček). Diváci: 80.

Čimelice: J. Zelenka - Viták, Němec, Bednařík, Nosek – T. Zelenka, Pávec, Říha (82. Klimeš), Káš (74. Rambous) – Hegenbart (85. Pavlíček), Suchan (62. Varhan). Trenér Tomáš Smrčina.

Dačice: Zejda - Kněžínek, Nosek, Celý, Beníček -Točík, Jindra (76. Svoboda), Janák, Šimánek, Jelínek (73. Máša) – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle