Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice se prvních bodů nedočkala, po brankářově chybě prohrála se Zlatou Korunou

 
úterý, 5. září 2017, 10:45

Kapličtí v dalším střetnutí přivítali v domácím prostředí nováčka ze Zlaté Koruny a v tomto střetnutí pomýšleli na první sezónní bodový zisk.

První komplikace však přišly záhy po začátku zápasu. Hosté zahrávali trestný kop z pravé strany, do odraženého míče se za vápnem opřel Vladimír Rychtář a povedenou přízemní prudkou ranou o tyč překonal brankáře Pribulu – 0:1.

Kapličtí mohli a asi i měli v následujících minutách manko smazat, ale své šance využít nedokázali. V třetí minutě Kebl kolmicí vysunul Vaniše, ten však vybíhajícího Schwarze nepřekonal. O chvíli později pak Vaniš svým centrem z levé strany našel před brankou nepokrytého Januru, ten však hlavičkoval v gólové pozici pouze nad branku Zlaté Koruny.

Hosté se s jednobrankovým náskokem v kapse soustředili na pozornou obranu a vyráželi do rychlých kontrů. Do jednoho z nich se v desáté minutě dostal Fuciman, obešel i vybíhajícího Pribulu, z úhlu však poslal balón jen do boční sítě. Spartakovci se snažili o vyrovnání, dostávali se i do zakončení, ale vyrovnání ne a ne přijít. V šestnácté minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu střílel Kebl mimo. Vzápětí po dalším rohovém kopu hlavičkoval mimo branku Gondek. I další příležitost Kaplických přišla po rohovém kopu. Bylo tomu tak ve 24. minutě, centroval Kebl, od Janury se míč odrazil bohužel mimo tři korunské tyče, Schwarz se sice natahoval marně, ale své čisté konto uhájil.

Ve 32. minutě se hosté dostali do přečíslení, Steinocher připravil míč Fucimanovi, jeho zakončení Pribula kryl. Hned v následující minutě se domácí příznivci vyrovnání dočkali a bylo tomu tak po velice pohledné akci. Po kombinaci Janury s Markem druhý jmenovaný našel před brankou zcela osamoceného Jakuba Řepu, který zblízka pohodlně skóroval – 1:1.

Vzápětí na levé straně zakombinoval Gondek s Vanišem, následoval centr, do zakončení se protlačil Marek, ale míč do prostoru branky nenasměroval. Poslední zaznamenání hodnou možnost první půle měli hosté, kdy Steinocher našel v dobré pozici Rychtáře, ten střílel sice tvrdě, ale nepřesně.

Uspokojení po druhém gólu

V úvodu druhého dějství se ve vápně do šance dostával Homer, v poslední chvíli jej stihl zablokovat bránící Čutka. Jinak se v těchto momentech zápasu hrálo za převahy domácích. Kapličtí měli míč častěji na svých kopačkách, hosté se znovu snažili bránit a nedávat hostiteli příležitosti. Šance si domácí vytvářeli proti hostům velice složitě. V 58. minutě po rohovém kopu Kebla zakončoval Micák, ale jen do prostoru kde byl připravený Schwarz. Po hodině hry se Kapličtí dočkali. Josef Gondek (na snímku v souboji s Rychtářem) vyvezl míč až k pokutovému území hostů, kolmicí do něj vyslal Januru, ten mu následně zpětnou přihrávkou míč vrátil a kaplický obránce střelou zblízka o břevno překonal Schwarze – 2:1.

Vedoucí gól však jakoby domácí zcela vykolejil, přestali hrát a hosté rázem byli nebezpeční. V 63. minutě se dožadovali odpískání penalty po zákroku Pribuly na střídajícího mladšího z rodu Steinocherů. Vzápětí se z levé strany dostal do zakončení Fuciman, přízemní ránu kryl Pribula nadvakrát. V 67. minutě ale již vyrovnáno opět bylo. Hosté zahrávali rohový kop, domácí zadáci trestuhodně mnoho volného prostoru nechali Pavlu Zaymlovi a ten si v takovýchto situacích ví rady, přesná hlavička znamenala vyrovnání – 2:2.

Po inkasované brance se Kapličtí chtěli znovu vrátit do vedení. V 71. minutě centroval z levé strany Gondek, Štrbačka v gólové pozici hlavičkoval mimo branku soupeře. O několik minut později měli domácí výhodu přímého kopu po faulu na Januru. K míči se postavil Gondek, střela směřovala k levé tyči, Schwarz se však vytáhl a ránu za svá záda nepustil. Deset minut před koncem Kapličtí zbytečně ztratili míč, Ohnsorg jej vyvezl středem, přízemní střelu Pribula vyrazil. Hned v následující minutě však kaplický brankář chyboval při rozehrávce, Milan Homer se dostal lacino k balónu a tvrdou ránou Pribulu dokázal prostřelit – 2:3.

Domácí se poté vrhli do útočení, ale jejich snaha byl křečovitá. Hostující obrana již vážnější příležitost svému hostiteli nedovolila. Ani ve třetím duelu sezóny fotbalisté kaplického Spartaku nebodovali.


FK Spartak Kaplice – SK Zlatá Koruna 2:3 (1:1)

Branky: 34. Řepa, 60. Gondek – 2. Rychtář, 67. Zayml, 81. Homer. Rozhodčí: Bezpalec – Škuthan, Š. Gondek. ŽK: 1:1 (Micák – Lacko). Diváků: 100.

Kaplice: Pribula – Štrbačka, Kuchař, Čutka, Gondek, F. Marek, Kebl, Micák, Vaniš (68. Pál), Janura, Řepa (55. Urazil).

Z. Koruna: Schwarz – P. Král, Lacko, Zayml, Gajdoš, Rychtář, Štěpánek, Ohnsorg, Steinocher (62. Steinocher ml.), Homer (81. Smrček), Fuciman (90. Janota).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec