Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Derby ovládla Soběslav, Roudné zůstává na chvostu

 
čtvrtek, 31. srpna 2017, 12:03

V prvním letošním regionálním derby připravila Soběslav první bodovou ztrátu Č. Krumlovu a v oboustranně pohledném střetnutí slavila před tři sta diváky premiérové vítězství v celostátní soutěži. Jankov si uvědomuje, že v cestě za záchranou nesmí doma zbytečně rozdávat. Po Přešticích zvládl za tři body i Klatovy. Špatný začátek prožívá Roudné. Prvního zisku se nedočkalo ani u nováčka v Březové, kde ve 14. minutě prohrávalo 0:3, a stále zůstává poslední. Loni měla Malše v tuhle dobu už šest bodů.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 3. KOLE DIVIZE A

TJ Spartak Soběslav - FK Slavoj Český Krumlov 3:0 (1:0)

Góly: 35. Šmídmajer, 83. Nohava, 85. Dvořák. Rozhodčí: Košan - Paták, Benedikt. Delegát: Ploch. ŽK: 1:0 (Vaněk). Diváků: 309.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (85. Janoušek), Nohava (83. Fischer), Podráský, M. Mazouch, T. Mazouch (90. Maršík) – Šmídmajer (65. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Persán, Svoboda (39. Babka), Wagner (83. Strapek), Novák, Sláma (84. Neckář) – Klivanda. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Nohava – Klivanda

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Musím říct, že tentokrát jsem naprosto spokojený. Kluci plnili stanovenou taktiku, důsledně pokrývat vymezené prostory. Ale i směrem dopředu jsme byli nebezpeční. Kdyby Pavel Nohava nebo Milan Mazouch proměnili své šance, mohl být zápas rozhodnut dříve. Teď je třeba na výkon navázat v souboji v Roudném.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Proti Soběslavi jsme nepodali takový výkon, na který jsem zvyklý. Domácí vnesli do hry víc nadšení a touhy po vítězství. Našim klukům tentokrát chybělo víc srdíčka.“


FK Olympie Březová - TJ Malše Roudné 4:0 (3:0)

Góly: 14. a 70. (pen.) Vaněček, 6. Martinec, 7. Krlička. Rozhodčí: Duchoň - Leška, Aubrecht. Delegát: Rauch. ŽK: 1:1 (Šaloun - Kössl). Diváků: 210.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Maršík, Svoboda – Vávra, Tušer, O. Otepka (46. Turek), Bartoš (34. Kořínek, 55. Samek) – Růžička (70. Markytán), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Zase jsme vyšli naprázdno. Udělali jsme spoustu chyb, které domácí potrestali. Na hřišti vládl Vaněček, kterého pamatuju z ligových trávníků ještě i já. Něco jsme si před utkáním řekli, ale jako by to kluci neslyšeli. Nedodrželi nic z našich pokynů. Byli nekoncentrovaní a doplatili jsme na to všichni. Znovu ani bod, navíc po velice špatném výkonu. Zatím jsme se snažili naše problémy řešit v klidu, ale jak to vypadá, bude muset přijít změna. V týdnu si to pořádně a důrazně vyříkáme, takhle to dál nejde. Vždyť jsme dali za tři kola jediný gól. Navíc v příštím kole přivítáme Soběslav, která teď ukázala svoji sílu proti Krumlovu.“


SK Jankov - SK Klatovy 2:0 (0:0)

Góly: 49. Armah, 69. Zajíc (pen.). Rozhodčí: Lafek - Krejsa, Kouba. Delegát: Kabyl. ŽK: 2:2 (Armah, Pavelec - Lukeš, Janda). Diváků: 168.

Jankov: Pavelec - Jirkovský (89. Rytíř), Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kroneisl, Kollár, Beránek (85. Fajtl) - Armah (72. Šebelka), Sedlic (80. Mužík). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: celý tým, Popelka, Bürger

Ivo Čech, trenér Jankova: „Čekal nás tradiční divizní tým z Klatov, těžký soupeř, se kterým jsme měli loni vůbec nejhorší bilanci. Ale každý zápas je jiný, i složení mužstev se mění a já věřil klukům, že urveme nějaký bodík. Vzhledem k průtrži, která přišla před utkáním, šlo spíše o boj na vodě, než o fotbal a je jasné, že některým hráčům tento těžký terén seděl více a jiným méně, stejně jako to, že to bude o chybách. Celkově myslím zasloužené tři body, šli jsme si za nimi a měli víc nebezpečných situací, odmakali jsme to. Jedeme do Rakovníka, který zatím doma naděluje, uvidíme, budeme chtít něco přivézt.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - TJ Přeštice 1:3 (0:2), 63. Sadílek - 31. Blahoudek, 33. Pavlík, 85. Přibáň.
FK Hořovicko - SK Petřín Plzeň 2:1 (0:0), 6. Mojdl, 27. Ansuma - 94. Zoubek (pen.).
MFK Dobříš - SK Senco Doubravka 3:1 (1:1), 41. Maryška, 65. Procházka, 79. vlastní (Krejčí) - 37. Morávek.
FC Slavia Karlovy Vary - SK Aritma Praha 1:0 (0:0), 73. Kalina.
SK Rakovník - TJ Tatran Sedlčany 4:0 (3:0), 16. Červený, 27. Hamouz, 43. Schwendt, 71. vlastní (Brotánek).

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama