Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov do třetice vyzrál na Klatovy

 
neděle, 27. srpna 2017, 20:38

0:5 v domácím prostředí, 0:3 na soupeřově půdě. Výsledky fotbalistů Jankova ze vzájemných utkání s Klatovy v loňské sezóně jsou doslova tragické. Západočeši jsou zkušeným divizním mužstvem a v úvodních dvou kolech letošního ročníku ještě neinkasovali. I proto vstupovali do dnešního duelu v Precis aréně jako favorit.

Jankovu se v týdnu zranil kapitán David Maršán, na jeho pozici defenzivního halva tak nastoupil zkušený čtyřicetiletý Marek Kroneisl. Před utkáním se nad Jankovem zatáhla mračna, značně sprchlo, a chvíli se uvažovalo i o odložení zápasu. Nakonec hlavní sudí terén uznal jako regulérní, což možná trošku více svědčilo domácím.

Jankovští mohli jít do vedení již v 6.minutě, kdy se krásně uvolnil Solomon Armah a orazítkoval tyč klatovské branky. Hosté zahrozili v 11.minutě Bezděkem, který se pokusil přelobovat Pavelce, ale nepovedlo se. Blízko branky byl Jankov v 37.minutě, kdy Zajícovu hlavu po Kollárově centru bravurně zlikvidoval gólman Rojík.

V 49.minutě přišel pěkný pas Kroneisla, Solomon Armah využil první menší chybičky stopera Meszároše a bodlem kolem vyběhnuvšího Rojíka poslal Jankov do vedení. Vyrovnání bylo blízko po rohovém kopu hostí a hlavičce právě Meszároše, která se otřela o tyč. V 69.minutě byl v pokutovém území faulován Martin Kollár a nabídnutou penaltu Jakub Zajíc bezpečně proměnil. Ve zbytečně vyhroceném závěru už žádná jiná branka nepadla, a tak se tým Jankova může radovat ze zasloužené výhry.


SK Jankov - SK Klatovy 2:0 (0:0)

Branky: 49. Armah, 69. Zajíc z pen. Rozhodčí: Lafek - Krejsa, Kouba. Delegát: Kabyl. ŽK: 2:2 (Armah, Pavelec - Lukeš, Janda). Diváci: 168.

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský (89. Rytíř), Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kroneisl, Kollár, Beránek (85. Fajtl) - Armah (72. Šebelka), Sedlic (80. Mužík).

SK Klatovy: Rojík - Cibulka (69. Krásný), Mészáros, Janda, Vojtko - Diviš (82. Sojka), Kotrba, Lukeš, Tříska, Szedmák - Bezděk (78. Stetsenko).

Nejlepší hráči: Popelka, Armah - Janda

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák