Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav po zlepšeném výkonu získala první bod v divizi

 
neděle, 20. srpna 2017, 19:40

Soběslav má první divizní zisk. Po nebojácném výkonu, díky zlepšené obraně a brance Tomáše Mazoucha ho ubojovala na hřišti Sedlčan po remíze 1:1. Následný dlouhý penaltový rozstřel Jihočeši nezvládli, bonusový bod tak zůstal domácím.

Druhé kolo a druhý výjezd Soběslavi na půdu soupeře v premiérové divizní sezóně. Těžký úvod na začátek. Narozdíl od Březové je to ale do Sedlčan podstatně blíž a zpáteční cestu Spartaku navíc zpříjemnil velmi cenný bod, který po remíze 1:1 uhrál před skvělou kulisou více než devíti set diváků.

Radek Hajič postrádal dva důležité muže, nejlepšího střelce loňského přeboru Martina Dvořáka a dovolenkujícího Chotovinského. Jeho mužstvo přesto předvedlo mnohem lepší výkon než v minulém kole. Nebojácný projev a zkvalitněná defenziva dala základ bodovému zisku, bezbrankový poločas rozčíslo jen pár šancí, vyloženější měly Sedlčany.

Po změně stran Soběslav rychle inkasovala, rychlou akci po pravé straně ze 49. minuty zakončil z hranice penalty utaženou střelou Marek Sirotek. Brankář Martin Kuník jak je dlouhý, tak na umístěnou, ani ne tak úplně ránu, nedosáhl – 1:0. Hostující celek mohl rychle vrátit do hry Šmídmajer, ale v 55. minutě trefil placírem jen břevno.

Soběslav se přece jenom dočkala zaslouženého srovnání, v 62. minutě byl Tomáš Mazouch sám na malém vápně a nadvakrát vrátil odražený míč za gólmana Capoucha – 1:1.

Dvě minuty před koncem přežila Soběslav kritický moment. Po rychlém kontru Sedlčan střílel z hranice vápna zcela volný Kvěch a po teči obránců Kuník jen bezmocně sledoval, jestli se míč dokutálí mezi tři tyče. Balón naštěstí branku minul, což pro Jihočechy znamenalo jistotu prvního divizního bodu. A také premiérový penaltový rozstřel.

V něm ve třetí sérii kopl pokutový kop pánu Bohu do oken Fischer, naštěstí ho okamžitě napodobil sedlčanský Němec, jenž minul levou tyč. Nekonečnou penaltovou ruletu, ve které se za hosty postupně mýlili ještě Hromada, Boháč a Maršík, rozhodl domácí Pavel Lípa tvrdou ranou o břevno.

TJ Tatran Sedlčany - Spartak Soběslav 1:1 (0:0), na penalty 7:6

Góly: 49. Sirotek – 62. T. Mazouch . Rozhodčí: Pekař - Mrkáček, Martínek. Delegát: Urban. ŽK: 0:1 (Podráský). Diváků: 904.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Podráský – T. Mazouch, Nohava, M. Mazouch, Žalda (90.+1 Maršík) – Šmídmajer (86. Neruda), Fischer. Trenér Radek Hajič.

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Michal Lemberka