Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Novákova kanonáda, výtečný Baka v brance

 
čtvrtek, 17. srpna 2017, 22:13

První kolo krajského přeboru je za námi. Nechyběla překvapení a také skvělé individuální výkony. Táborský záložník Marek Novák vsítil před návštěvou kola čtyři ze šesti gólů v derby se Sokolem S. Ústí a za obdivuhodný výkon byl zvolen Mužem 1. kola. „Byl naším nejlepším hráčem,“ podotkl Petr Kolář, vedoucí táborského mužstva.

Mezi tyčemi čarovali brankáři. V nadprůměrném střetnutí Hluboké s Čimelicemi, které bylo vůbec prvním v nové sezoně, zářili Brašnička se Slavíkem. Ve středu pole byla radost dívat se na tvůrce Igora Nitrianského a Miloslava Káše, jak řídí hru a posílají přihrávky s přesnou adresou. Pověst střelce a formu z jarní části potvrdil vedoucím gólem hlubocký Tomáš Tauber. Vyrovnání zařídil zkušený kapitán Čimelic Václav Hegenbart.

Doslova k zoufalství přiváděl hradecké hráče dražický gólman Michal Baka. „Svým výkonem jasně vynikal a obávanému střelci Tomanovi se bude o jeho zákrocích ještě dlouho zdát!“ poznamenal vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář. Nečekal se ani domácí debakl Rudolfova s vicemistrem Želčí (0:4), pod který se podepsal dvěma úvodními góly Michal Brůžek. Ten druhý poslal hostitele do kolen.

Povedený comeback sehrál Martin Petr. Před sezonou opustil Želeč a vydal se opět do Milevska, kde to dobře zná. Z postu defenzivního záložníka zařídil výhru Vzduchotechniků nad Dačicemi, když skóroval v obou poločasech a byl hlavní hvězdou zápasu. „Mám radost, že se prosadil hned na začátku a ukázal, jak pro nás bude platný,“ mnul si ruce nad jeho návratem kouč Milevska Miroslav Strnad.

Třeboňský levý bek Pavel Tůma zaujal svými útočnými výpady po lajně, nový osecký kapitán Martin Krejčí měl podíl na udržené nule a vítězství s nováčkem N. Včelnicí. A zapomenout nejde na výkon trenérského debutanta Mariana Horky z Dražic. Stačil nejen bránit a řídit zadní řadu, aby čtvrt hodiny před koncem rozhodl přesnou hlavičkou o nečekaném, ale zaslouženém bodovém importu z Hradce, kde si zahrál divizi a slavil prvenství v přeboru (2015).  


Ideální sestava 1. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Michal Baka (Dražice)

Pavel Tůma (Třeboň), Marian Horka (Dražice), Martin Krejčí (Osek)

Martin Petr (Milevsko), Igor Nitrianský (Hluboká), Marek Novák (Táborsko B), Miloslav Káš (Čimelice)

Tomáš Tauber (Hluboká), Michal Brůžek (Želeč), Václav Hegenbart (Čimelice)

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák