Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hodinová exhibice Katovic se zastavila na skóre 6:0, Bernartice korigovaly v závěru

 
neděle, 6. srpna 2017, 13:07

V generálce na podzimní část nového ročníku krajského přeboru se utkala mužstva, která spolu vždy odehrála zajímavá utkání. Na velmi dobře připraveném katovickém trávníku Bernartice, díky oslabené sestavě, neměli proti rozjetým domácím šanci na dobrý výsledek, i když jim chyběli dva klíčoví forvardi, kteří udělali výsledek minutý týden. První půle byla jasnou záležitostí, ve druhé domácí, vědomi si velkého náskoku, začali hrát poněkud laxně a Bernartičtí využili této situace ke korekci výsledku na přijatelný rozdíl.

Od počátku utkání byli na míči více domácí a tuto převahu přetavili v góly. V 7. minutě unikl po pravé straně Miklas a jeho střela jen těsně minula zadní tyč Fučíkovy brány. V 11. minutě po dobré kombinační akci zaznamenal Michal Repa první branku domácích - 1:0. O minutu později po Buriánkově akci zakončoval Rakovan, jeho střela tečovaná bekem skončila nad Provazníkovou bránou. V 21. minutě zahrával trestný kop Oleksandr Kagui a trefil se parádně - 2:0. Netrvalo dlouho a o dvě minuty později po přihrávce Zoubka z levé strany neměl Michal Repa problém dostat míč za Fučíkova záda potřetí - 3:0. Špatnou půlhodinku pro hosty zakončil po kolmici mezi beky David Zoubek střelou, která znamenala čtvrtý gól v síti Bernartických - 4:0.

Ve 30. minutě ještě přesnou střelu Miklase vytáhl bernartický gólman mimo tyče na roh. Domácí stoper Hajdušek hlavičkoval po rohovém kopu v 35. minutě jen doprostřed brány a Fučík míč vyrazil do pole. Poslední zajímavou akcí první půle byl trestný kop Kováře, který však směřoval nad katovickou bránu.       

Druhý poločas se ve svém úvodu podobal prvnímu, a co se týče narůstajícího skóre, to nevypadalo s hosty vůbec dobře. Ve 49. minutě se dostal k odraženému míči Hromíř a jeho pokus o zakončení bránu minul. O dvě minuty později Buriánkova střela skončila vedle levé tyče Provazníkovy svatyně. Další standardku hostů zakončoval Novák hlavičkou a katovický brankář míč vyrazil. V 53. minutě zakončil svůj individuální výkon Michal Repa efektně střelou z první z pětadvaceti metrů přímo k pravé tyči bernartické brány a bylo to - 5:0. Netrvalo dlouho a o čtyři minuty později zvýšil po vyražené střele Hromíře gólmanem dorážkou David Zoubek na již krutých - 6:0.

Pak s podivem brankostroj domácích náhle ustal a hosté v utkání začali korigovat výsledek. V 62. minutě ještě samostatný nájezd Růžka brankou neskončil. Hosté se mohli poprvé radovat v 64. minutě, to Kovářův trestný kop hlavičkoval stoper Novák do tyče a Radek Sláma zblízka míč tělem dorazil za brankovou čáru - 6:1. V 73. minutě samostatnou akci Nusharta domácí brankář vyřešil pádem pod jeho nohy a míč mu sebral. V 81. minutě po akci Rakovana, vysunul Buriánek po pravé straně nabíhajícího Jakuba Kováře, který přesnou střelou k tyči nedal brankáři šanci - 6:2.

V 83. minutě se naskytla šance Rakovanovi, brankář však jeho pokus zlikvidoval. O minutu později mohli domácí předat ještě jeden gól, střela po samostatném úniku Kaguie skončila vedle vzdálenější tyče v autu. Poslední branku zaznamenali hosté a tak alespoň korigovali výsledek na přijatelný poměr. V 85. minutě po Kovářově vysunutí do levé strany unikl obránci Adam Rakovan a křížnou střelou stanovil stav utkání na - 6:3.

Brankové hody v Katovicích se tedy zastavily na čísle 9, podobně jako minulý týden v zápase s exdivizní Sušicí. 

SK Otava Katovice - Sokol Bernartice 6:3 (4:0)

Branky: 11., 24. a 53. Repa, 28. a 57. Zoubek, 21. Kagui - 64. Sláma, 81. Kovář, 85. Rakovan. Rozhodčí: Karel Dunovský - Milan Šedivý a Jiří Bernas. Bez karet. Diváků: 65.

Katovice: Provazník - Váchal, Hajdušek, Schánělec, Blatský (46. Matas) - Miklas, Kagui, Cibulka, Repa - Hromíř, Zoubek. Trenér Roman Malý.

Bernartice: Tomáš Fučík - Kovář, Novák, Ťupa, Tomáš Češka - Martin Buriánek, Kukrál, Mir. Suchopár, Růžek (67. Adam Nushart) - Adam Rakovan, Adam Staněk (58. Radek Sláma). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle