Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Středeční příprava: Písek rozdrtil Soběslav, dvouciferná výhra Č. Krumlova s Větřním

 
středa, 2. srpna 2017, 21:04

Divizní nováček Soběslav si na středu pozval ambiciózní Písek. Posílení hosté prokázali vysokou kvalitu a spartakovce nešetřili. Béčko Táborska sehrálo poslední přípravu v Dražicích, staronováčka přeboru porazilo 4:2. Krumlovští se dokonale rehabilitovali za sobotní porážku s Hlubokou, Větřní nasázeli deset gólů. Přestřelka se strhla ve Vodňanech, kde byly soupeřem „drůbežářů“ Nemanice.

Písek vtrhl na Soběslav jako uragán. Za 17 minut si vytvořil čtyřgólový náskok. Hattrick v rozmezí deseti minut zaznamenal exligista Miroslav Slepička. Za stavu 2:0 mohl snížit domácí Šmídmajer, ale neuspěl. Do dalších možností se Spartak proti dobře organizované obraně favorita ČFL nedostal. Písečtí hráči kralovali na hřišti po celé utkání. Jejich posílený kádr předváděl kvalitní fotbal, který podpořili i pěknými góly.

Deset gólů bylo k vidění v přípravě mezi Vodňany a Nemanicemi, týmy z I. A třídy. V soutěžních zápasech se zatím ani jednou nepotkaly, každý nastupuje v jiné skupině. Domácí si do přestávky vypracovali rozhodující náskok a po přestávce už možná mysleli na sobotní Memoriál Josefa Macha na vodňanském trávníku, na němž startují Protivín, Prachatice a Čtyři Dvory. „Byla to vydařená příprava, nám se dařilo především v první půli, v níž jsme si vytvořili vedení o čtyři góly,“ řekl nám předseda FK Vodňany Karel Handšuh st.

Táborská rezerva, která vloni hrála ve třetí lize, bude s řadou šikovných mladíků účinkovat místo v divizi v krajském přeboru. Že určitě nebude do počtu, prokázala i v závěrečné herní přípravě v Dražicích, kde vyhrála zásluhou střelecky disponovaného Vojtěcha Kostky (19), autora tří branek. Domácí nastoupili v oslabené sestavě, navíc bez brankáře, jehož musel zastoupit obránce Vlašín. „Do branky pak šel gólman našeho béčka, ale když se zranil, musel mezi tyče opět Vlašín,“ uvedl k brankářským peripetiím vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář. Táborsko vedlo 2:0, do přestávky bylo zásluhou J. Štechera a Kromky z penalty srovnáno, ale po obrátce udeřili znovu hosté. „Pykali jsme za chyby v obraně. Ukázalo nám to určité nedostatky a pro kluky to byla dobrá prověrka. Do startu soutěže sehrajeme ještě dvě utkání,“ dodal Kolář k nadcházejícímu programu Dražic.

Boršov nad Vltavou vyhrál suverénně okresní přebor na Budějovicku a po dlouhých 21 letech si opět zahraje I. B třídu. A nemusel by v ní hrát druhé housle, což ukázal výhrou proti Slavii ČB. Sešívaní od Malého jezu v tomto týdnu nezahálejí. Absolvují dva tréninky a dvě utkání. V sobotu vyjedou do Třeboně (17), v generálce místní Jiskry zaskočili za Velešín, který zápas dopředu odřekl.

Klivanda a spol. řádili

Krumlovští si uprostřed týdne vyjednali přípravu s Větřním, aby si zahráli všichni členové slavojáckého kádru. Novou tváří je brankář Filip Hňup z Táborska. Podle očekávání si domácí vytvořili převahu, kterou už v 5. minutě poprvé zúročil Hofmann. Do konce poločasu přidali další čtyři góly, hosté odpověděli jedním. První dějství tak skončilo vedením 5:1 pro slavojáky. A stejný počet branek padl na obou stranách i po přestávce. Na definitivním výsledku 10:2 se nejvíc podílel Michal Klivanda (29), který dal čtyři kousky. Hosté na zkušeného soupeře nestačili.

Slavoj nastoupil v sestavě Hňup – Peroutka, Kabele, Dudák, Zatloukal – Hofmann, Novák, Wagner, Sekyra – Klivanda, Neckář. Střídali Persán, Tůma, Švec, Sláma, Beránek, Votýpka. Trenér Václav Domin k vydařené přípravě poznamenal: „Zápas splnil moje očekávání. Příležitost dostali všichni kluci a v tom horku si dost hrábli. Pro Větřní to byl první přípravný zápas, snažilo se, ale holt kluci byli lační po gólech.“ Generálku na vlastním trávníku odehraje Č. Krumlov v sobotu dopoledne (10.30) s Olešníkem.

VÝSLEDKY STŘEDEČNÍCH PŘÍPRAV

FK Soběslav – FC Písek 0:7 (0:5)

Góly: 7., 15. a 17. Slepička, 11. Voráček, 44. Kočí, 69. M. Held, 89. J. Held.

FK Slavoj Č. Krumlov – SK Větřní 10:2 (5:1)

Góly domácích: Klivanda 4, Hofmann, Tůma 2, Sláma, Beránek.

TJ Dražice – FC MAS Táborsko B 2:4 (2:2)

Góly: J. Štecher, Kromka (pen.) - Kostka 3, Novák.

FK Vodňany – SK Nemanice 6:4 (4:0)

Góly: Varyš 2, Bečvář, Hudák, Polanský, Rauscher – Záveský 3, Novotný.

FK Boršov n. Vlt. – SK Slavia ČB 3:1 (2:0)

Góly: Čuřík, Fessl, Gruber – Mizera.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař