Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo odstartovalo letní přípravu na novu sezonu

 
pondělí, 20. června 2022, 19:32

Fotbalisté Dynama České Budějovice odstartovali v pondělí dopoledne pod novým trenérem Jozefem Weberem přípravu na další prvoligový ročník. První trénink proběhl v TCM na Složišti za vydatného slejváku.

Na srazu chyběl půltucet hráčů z loňského kádru, o místo naopak bude usilovat šestice navrátilců, která na jaře hostovala v různých klubech. Afričan Ishaku Konda se přidá k mužstvu až po vyřízení všech vízových formalit.

V kabině se objevily dvě zcela nové tváře. Ofenzivu přichází vyztužit autor 34 ligových gólů, útočník Tomáš Zajíc z Baníku Ostrava, který podepsal smlouvu na tři roky. Čerstvou posilou je Slovák Jakub Švec z DAC Dunajská Streda, jehož přestup se dotáhl do konce v pondělí ráno. Bývalý mládežnický reprezentant se upsal klubu na dva roky.

Přáním nového kormidelníka, který chce navázat na práci svého předchůdce, je přivést ještě dva hráče. „Pak by to mohlo být velmi zajímavé,“ řekl Weber na prvním tréninku. „Šanci chci dát všem místním klukům, záleží jen na nich, jak s tou příležitostí naloží,“ uvedl, že odchovanci mají do A-týmu dveře otevřené.

První zápasový test čeká Dynamo 2. července proti Dukle Praha. V rámci soustředění v Rakousku se střetne s účastníky německé Bundesligy, FC Augsburg a Union Berlín. Celkem během letní přípravy odehrají černobílí šest přípravných zápasů.

První dva týdny budou zaměřeny hlavně na kondiční stránku, od 11. července je v plánu týdenní herní soustředění v rakouském Kaprunu. Generálkou by mělo být střetnutí s Unionem Berlín. Po návratu už bude tým ladit formu na start nejvyšší soutěže, poslední přípravné střetnutí sehraje na Střeleckém ostrově s Táborskem.

Los nadcházejícího ročníku FORTUNA:LIGY proběhne ve středu 22. června.

Plán letní přípravy:

20. června:    Začátek přípravy
 2. července: Dukla Praha (11.00, Složiště)
 9. července: Vlašim (11.00, Složiště)
11. července: Odjezd na soustředění do rakouského Kaprunu
13. července: FC Augsburg (18.00 Rakousko)
15. července: Union Berlín (18.00, Rakousko)
18. července: polský třetiligový soupeř (Rakousko, čas bude upřesněn)
19. července: Příjezd ze soustředění
23. července: FC Táborsko (17.00, Střelecký ostrov)
30. července: Start FORTUNA:LIGY 2022/2023

Změny v kádru:

Přišli: Zajíc (přestup Baník Ostrava), Švec (přestup DAC Dunajská Streda), Sladký (uk. host. Mladá Boleslav), Kousal (uk. host. MFK Skalica), Janáček a Krch (uk. host. Táborsko), Mašek a Němeček (uk. host. FC Písek), Luksch (MFK Liptovský Mikuláš), Matoušek (přeřazen z B-týmu)
Odešli: Vorel (uk. hostování Sparta), Van Buren (uk. host. Slavia), Mihálik (uk. host. Plzeň), Tolno (uk. host. Táborsko), Novák (konec kariéry), Brandner (konec smlouvy)

Seznam hráčů na začátku přípravy:

Brankáři: David Šípoš, Martin Janáček, Matěj Luksch, Daniel Kerl
Obránci: Martin Králik, Benjamin Čolić, Lukáš Skovajsa, Lukáš Havel, Martin Sladký, Ishaku Konda (připojí se později), Dominik Mašek, Michal Němeček, Ondřej Čoudek
Záložníci: Patrik Čavoš, Matej Mršić, Patrik Hellebrand, Jakub Hora, Jakub Kousal, David Krch, Nicolas Penner, Jakub Švec, Jonáš Vais, Matěj Valenta
Útočníci: Michal Škoda, Daniel Hais, Jakub Matoušek, Tomáš Zajíc
Realizační tým: Jozef Weber (trenér), Jan Baránek (asistent trenéra), Jiří Lerch (asistent trenéra), Jiří Kladrubský (asistent trenéra), Ivo Táborský (vedoucí mužstva), Zdeněk Křížek (trenér brankářů), Tomáš Horna (kondiční trenér), Pavel Jůn (fyzioterapeut), MUDr. Martin Held a MUDr. Martin Scheichl (lékaři), David Tomášek a Daniel Cettl (maséři), Radomil Procházka (kustod)
Foto Jan Škrle | Zdroj SK Dynamo ČB