Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo v oslabení zvrátilo třemi góly zápas s druhým Slováckem

 
sobota, 27. listopadu 2021, 19:24

České Budějovice – Souboj desátého s druhým měl napínavý průběh. Osm kol neporažené Slovácko mělo Jihočechy téměř na lopatkách, vytvořilo si náskok 2:0, mělo výhodu přesilovky. Dynamo ale předvedlo v desíti obdivuhodný obrat a vstup do druhé poloviny soutěže zahájilo vítězstvím 3:2.

Slovácko v minulém kole zesměšnilo pražskou Spartu výhrou 4:0 a na Střeleckém ostrově bylo velkým favoritem. A dvě třetiny zápasu také Budějovičtí tahali za kratší konec.

Vše se odehrávalo podle předpokladů. V 19. minutě poslal tým z Uherského Hradiště do vedení z malého vápna dorážející Kalabiška.

O šest minut později mohlo být ještě hůř, ale Jurečkovu penaltu po faulu Hory na Holzera brankář Vorel chytil. Budějovický gólman se blýskl v závěru poločasu, kdy vyrazil Petrželovu střelu na tyč.

Sedm minut po přestávce navýšil náskok Slovácka Sadílek. A když po hodině hry viděl faulující Hora červenou kartu (s nápovědou VARu), na mužstvo v černobílých dresech by si nevsadil ani ten největší optimista. 

Vyloučení paradoxně domácí nakoplo. Krátce nato snížil po Čolićově centru hlavou Matěj Valenta, jenž hru výrazně oživil, a v poslední desetiminutovce úřadoval útočník Fortune Bassey, který během chvilky ze dvou samostatných úniků prostřelil brankáře Nguyena a spustil v táboře dynamovců obrovskou euforii.

SK Dynamo Č. Budějovice – 1.FC Slovácko 3:2 (0:1)

Góly: 72. Valenta, 82. a 85. Bassey - 19. Kalabiška, 52. Sadílek. Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák. ŽK: Valenta, Kohout a Horejš – Sadílek, Havlík, Daníček, Přibyl). Diváků: 822.

Dynamo: Vorel – Čolić (95. Škoda), Králik, Sladký, Skovajsa – Hora, Čavoš (64. Valenta) – Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršić (46. Tolno) – Bassey (96. Javorek). Trenér Horejš.

Slovácko: Nguyen – Reinberk (88. Vecheta), Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Holzer (75. Tomič), Kohút (66. V. Daníček) – Havlík, Sadílek (88. Šašinka), Petržela (75. Navrátil) – Jurečka. Trenér Svědík.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach