Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamu se podařil obrat proti Boleslavi. Tři body zůstaly na Střeleckém ostrově

 
sobota, 6. listopadu 2021, 19:11

České Budějovice - Černobílí napravili nepříznivý dojem z porážky ve Zlíně. Proti útočně laděnému celku Mladé Boleslavi na domácím hřišti otočili skóre a do reprezentační přestávky si odnesli zasloužené vítězství 2:1.

Namísto zraněného Pavla Nováka, kterého i bez toho čekala stopka za karty, poslali trenéři po delší době do obrany Benjamina Čoliće a jeho nasazení se určitě vyplatilo. Utkání se zpočátku odvíjelo poněkud nudným způsobem, až mezi 24. a 28. minutou nastaly světlejší chvíle domácích, kteří vydatně rozhýbali boleslavskou defenzivu. Z Mrsićova zajímavého centru byl jenom roh a z rohu nic. Po centru Čoliće z pravé strany zakončoval Bassey hlavou a míč se zlehka otřel o břevno, bomba Mrsiće zdálky proletěla nad břevnem.

Šok pro Jihočechy nastal přesně po půlhodině hry, kdy z nenápadného protiútoku otevřel skóre boleslavský Milan Škoda (jeho bratr Michal v budějovickém dresu zasáhl do boje až v pětiminutovém nastavení zápasu) ve spolupráci s Maškem. Co však měli říkat hosté po uplynutí pouhých dvou minut od vedoucího gólu, kdy zprava zacentroval Čolić a našel volného Basseye, který levačkou zblízka přesměroval míč do odkryté části branky. V závěru poločasu zahrozili ještě Mršić a Bassey, na protější straně učinil pokus Jurásek.

Hráči se obětovali jeden pro druhého

Do druhé půle vstoupili snaživěji hosté. Před brankářem Vorlem se zničehonic objevil Skalák, ale neprosadil se. Podobný osud sdílel o několik okamžiků později jeho spoluhráč Hlavatý. Také se slabou střelou Maška si poradil Vorel bez problémů. V 54. minutě Středočeši dopravili míč do sítě Dynama, ale čárový sudí správně signalizoval ofsajd. Nebezpečně vypadala rána zdálky, kterou vyslal těsně nad zemí Paixao, naštěstí pro domácí proletěla mimo branku kolem pravé tyče.

Dlouhý pas z pravé strany v 61. minutě výborně zpracoval Mršić, protáhl se obranou Boleslavi a chladnokrevnou střelou překonal brankáře Šedu. Zakrátko hosté málem vyrovnali. Na konci překvapivé akce byl Mašek, ale budějovický stoper Havel odkopl míč zhruba metr před brankovou čárou. Potom Jurásek promarnil trestný kop z výhodné pozice těsně před hranicí pokutového území a v 82. minutě zazářil Vorel, jenž bravurně vyrazil bombu z kopačky střídajícího Smrže. Zahrozil i budějovický Talovjerov, jenž se probil zprava až k malému vápnu, ale zastavila ho boleslavská obrana. Milan Škoda v 87. minutě hlavičkoval těsně vedle.

David Horejš, trenér Dynama: „Oproti utkání ve Zlíně jsem viděl dnes na trávníku úplně jiný tým. Hráči se dokázali obětovat jeden pro druhého. Všichni pracovali skvěle a prokázali vůli po vítězství. Byli jsme lepší o ten jeden gól. Proti nám stál soupeř, který se vyznačuje kvalitou hlavně v útočné fázi. Zpočátku jsme dost kazili v přechodové fázi, byli jsme hodně nepřesní v rozehrávce uprostřed hřiště. Naštěstí jsme dokázali rychle reagovat na vedoucí gól soupeře a srovnali z krásné akce. Po našem druhém gólu si Boleslav vytvořila tlak, nasadila druhého útočníka Filu, na což jsme reagovali změnou rozestavení a přešli na hru se třemi obránci. Pohlídali jsme si výsledek.“

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Góly: 32. Bassey, 61. Mršić – 30. Milan Škoda. Rozhodčí: Orel – Mokrusch, Slavíček. ŽK: 3:1 (36. Sladký, 84. Brandner, 91. Čolić – 22. Dancák). Diváků: 1 694.

SK Dynamo: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik, Sladký – Van Buren (65. Brandner), Hora, Hellebrand (64. Valenta) – Mihálik, Mršić (71. Talovjerov) – Bassey (90. Michal Škoda). Trenér David Horejš.

Ml. Boleslav: Šeda - Karafiát, Suchý, Preisler - Skalák (75. Ladra), Dancák (90. Stránský), Hlavatý (75. Smrž), Jurásek - Mašek (70. Fila), Milan Škoda, Ewerton. Trenér Karel Jarolím.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle