Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo vstoupilo vítězně do nového ročníku. Tři body proti Teplicím vystřelil Ondřej Mihálik

 
neděle, 25. července 2021, 21:23

České Budějovice - Při vstupu do Fortuna ligy 2021–22 přivítali Budějovičtí na Střeleckém ostrově mužstvo Teplic a přestože nepodali nijak oslnivý výkon, což platilo zejména v prvním poločase, získali plný počet bodů díky úspěšné střele debutujícího Ondřeje Mihálika.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec jabloneckého fotbalu Ondřej Mihálik přišel do Dynama teprve 2. července na hostování z Plzně. V základní sestavě se představil poprvé i Patrik Hellebrand hostující ze Slavie a naskočili dva navrátilci Michal Škoda s Jakubem Horou. Ve žlutomodrých barvách Teplic se ukázal na hrotu David Ledecký, donedávna hráč Dynama. Fanoušci z domácího kotle jej vytleskali a připravili mu děkovný transparent za služby odvedené na českém jihu.

Severočeši nebezpečně zaútočili jen chviličku po úvodním výkopu a celý poločas byli aktivnější. Hra černobílých naopak nebyla dobrá. Směrem dopředu nepředvedli skoro nic, ani jednou se netrefili mezi tyče a často jen nakopávali míče do země nikoho. Vzadu je musel zachraňovat brankář Vojtěch Vorel, jenž naštěstí podal velmi spolehlivý výkon.

Dynamu vdechl život Brandner

V 10. minutě David Ledecký mezi dvěma budějovickými obránci hlavičkoval těsně nad břevno. O dvě minuty později přišla trochu významnější akce Dynama, kdy Lukáš Skovajsa pěkně našel Jakuba Horu, ale jeho pokus vytěsnila teplická defenziva na roh. V dalším průběhu znovu zahrozil David Ledecký a také Pavel Moulis, jehož rána levačkou zdálky pořádně protáhla Vojtěcha Vorla. Další střela Ledeckého prosvištěla kolem pravé tyče a v nastaveném čase Alois Hyčka běžel sám na Vorla, ale ten vykouzlil perfektní zákrok.

Nějaký čas po obrátce ještě zůstával stejný obraz hry. Do gólové pozice se dostal teplický Daniel Trubač, ale neporadil si s křižným pasem zleva. Domácí trenéři v 57. minutě sáhli k dvojvýměně. Na hřiště poslali Patrika Brandnera s Petrem Javorkem a především první z nich rozhýbal výkon Dynama. Již po dvou minutách od nasazení zmíněné dvojice se ocitl v šanci Patrik Brandner, kterého poslal na zteč Michal Škoda, střelecký pokus však hosté přesměrovali na roh.

Po rychlé akci v 61. minutě důrazně zapracoval v pokutovém území Michal Škoda, míč se odrazil zpátky na Ondřeje Mihálika a ten ho poslal po zemi kolem pravé tyče nechytatelně do brány. Zakrátko se prezentoval výživnou bombou Benjamin Čolić, když předtím hráči Dynama sevřeli svého soupeře pevně do kleští. V 69. minutě hosté zareagovali na situaci dokonce trojitým střídáním, ale jejich tým příliš neožil a přes veškerou snahu o vyrovnání nevyvinul tlak, který by se dal očekávat. Velkou hrozbu pro Vorlovu branku představoval pouze pokus Aloise Hyčky, kdy proletěl balon těsně vedle levé tyče. V tříminutovém prodloužení ještě Vojtěch Vorel musel zasahovat proti akci Roberta Jukla. 

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Teplice 1:0 (0:0)

Gól: 61. Mihálik. Rozhodčí: Klíma – Hrabovský, Leška. ŽK: 2:2 (28. Skovajsa, 83. Vorel – 43. Ledecký, 46. D. Černý). Rohy: 3:3. Diváků: 2 147.

SK Dynamo: Vorel – Čolić, L. Havel, Králik, Skovajsa – Čavoš, Hellebrand (57. Javorek) – Mihálik, Hora (77. Valenta), Mršić (57. Brandner) – Mich. Škoda (89. Bassey). Trenér David Horejš.

Teplice: Grigar – Vondrášek (19. Černý), Knapík, Chlumecký, Hyčka (82. Droehnle) – Jukl, Mareček – Laňka, Trubač (69. Krunert), Moulis (69. Švanda) – Ledecký (69. J. Mareš). Trenér Radim Kučera.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle