Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko v přípravě zdolalo budějovické Dynamo 2:1

 
sobota, 3. července 2021, 17:40

Tábor – SK Dynamo České Budějovice před první ligou výrazně posiluje. Šípoš, Hora, Hellebrand, Mihálik či Michal Škoda nastoupili v sobotním přípravném utkání v Táboře proti FC MAS Táborsko. První poločas odehrál i táborský Tolno, který je v Dynamu na testech. Domácí po srdnatém výkonu zvítězili 2:1.

Táborsko se Dynama nezaleklo a do utkání vstoupilo velmi otevřeně a bojovně. Větší šance mělo kolem půl hodiny hry sice Dynamo (Škoda trefil tyč a Králikovu hlavičku lapil Pecháček), ale do vedení šly modrobílé barvy. K rohovému a tečovaného kopu Tusjaka se dostal Boula, který ve 41. minutě hlavičkou otevřel skóre – 1:0.

Dynamo poslalo do druhého poločasu prakticky úplně novou sestavu, Táborsko měnilo brankáře a střídalo až v závěru. Pět minut po obrátce dostal míč za obranu útočník hostů Brandner, míč si hezky zpracoval a druhým dotekem povedeným lobem vyrovnal – 1:1.

Za minutu bylo vedení opět na straně Táborska. Zpoza vápna vyslal na bránu „poloutajenou“ střelu či centr Icha a míč těsně zaplul k pravé tyči – 2:1. Třetí branku domácích mohl přidat v 82. minutě Pavlík, který však Šípoše ve velké šanci nepropálil.

Radost z konečného vítězství kazí Táborsku zranění Čapka, který si při neodpískaném faulu pochroumal rameno.

Sobota byla významným dnem i z hlediska vztahů obou jihočeských klubů. Člen správní rady FC MAS Táborsko Ondřej Dvořák a majitel SK Dynamo České Budějovice Vladimír Koubek před utkáním podepsali smlouvu o spolupráci. Podrobnosti brzy přineseme.  

Miloslav Brožek (trenér Táborska): „Před utkáním jsme si řekli, že budeme hrát pořád naplno za jakéhokoliv výsledku. Dynamo je velice silné, měli jsme obavu, abychom se mu vyrovnali. My jsme však projevili velkou odvahu, sílu a odolnost. Kdybychom takto nehráli, mohli jsme třeba dostat pět gólů. Zápas měl pro nás i ten význam, že simuloval, co nás čeká první mistrovský zápas doma se Zbrojovkou Brno. V kabině jsme navodili atmosféru, že máme šanci proti Dynamu uspět. Důležité bylo, že hráči všechny pokyny zrealizovali na hřišti. Parádní výkony podali Vozihnoj, Icha, Tusjak a jiní. Toto vítězství nemůžeme přeceňovat, ale ani podceňovat. Určitě jsme jen nezalezli a nebránili, je to cenné vítězství, které nevzniklo náhodou.“

David Horejš (trenér Dynama): „Mrzí mne, jakou hrou jsme se proti Táborsku prezentovali. První poločas byl z naší strany pomalý. Vázla tam rozehrávka a kombinace. Soupeř nám vůlí a bojovností vzdoroval a ta naše hra bez pohybu a nasazení je pro mne velkým zklamáním. I když jsou hráči ve velké zátěži, tak ten první poločas měli odehrát úplně jinak než jak ho odehráli." Zdroj: dynamocb.cz

FC MAS Táborsko - SK Dynamo Č. Budějovice 2:1 (1:0)

Branky: 41. Boula, 52. Icha – 51. Brandner. Rozhodčí: Pečenka – Novotný, Albert. ŽK:  30. Icha – 39. Skovajsa, 56. Malecha. Diváci: 250.

Táborsko: Pecháček (46. Slávik) – Icha, Brabec, Dybala, Tusjak – Vozihnoj (80. Pavlík), Drozd, Boula, Plachý (85. Kubovský) – Provazník (77. Matoušek), Čapek (70. Pravda).

Dynamo: Šípoš – Čolić (46. Havel), Talovierov (46. O. Novák, 58. Kousal), Králik, Skovajsa (46. Mašek) – Hora (46. Malecha), Hellebrand (46. Čavoš), Tolno (46. Mihálik), Javorek (46. Mršić), Valenta (46. Bassey) – Škoda (46. Brandner).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař