Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Koronavir zřejmě uspíší prodej Dynama. Novým zájemcem je Karel Kovář

 
neděle, 26. dubna 2020, 19:53

České Budějovice – Další kupec na obzoru. Podle informací deníku Sport se má stát novým majitelem Dynama České Budějovice Karel Kovář, jehož společnost Autodratf provozuje autobazary.

Na začátku roku jednal o koupi Dynama kapitán týmu a bývalý reprezentant Tomáš Sivok společně s podnikatelem Vlastislavem Břízou, majitelem Koh-i-nooru. Z prodeje ale sešlo. „Pan Dvořák mi řekl, že klub dostal výhodnější nabídku, než jsem předložil já. Já výš jít nemůžu,“ řekl Sivok pro iSport.cz.

Lepší nabídku zřejmě učinil současným akcionářům v čele s Miroslavem Dvořákem třeboňský rodák Karel Kovář (32 let). Majitel autobazarů plánuje zvýšit rozpočet Dynama o 20 až 30 milionů korun. Jako poradce vypomáhá Kovářovi bývalý člen představenstva Sparty Jakub Otava.

„Karel Kovář má síť autobazarů AutoDraft se sídlem v pražských Vršovicích. Úspěšný podnikatel je ale původem z jihu Čech, konkrétně z Třeboně, kam se chystá vrátit a poblíž rodného lázeňského města se s rodinou usadit,“ informoval v sobotu deník Sport.

Na prodej může mít vliv i koronavirová krize. „Majitelé Dynama za prodej klubu těžko dostanou předchozí stanovenou částku, kvůli epidemii půjdou s cenou dolů,“ míní nejmenovaný fotbalový činovník. Původní cena se měla údajně pohybovat kolem 65 milionů korun.

Nejedná se jen o licenci na soutěž, kádr A-týmu (stadion je majetkem města), ale také o mládež a prostor na Složišti. Mládežníci oproti ligovému „áčku“ spadají pod spolek SK Dynamo České Budějovice akademie – někdejší sdružení Jihočeský fotbal a později Jihočeská fotbalová akademie Karla Poborského.

Současní akcionáři jihočeského nováčka, jemuž patří osmé místo, zajišťují financování klubu již od roku 2004. Předsedou dozorčí rady je 69letý Radomil Procházka st.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama