Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Smolná porážka v ligové premiéře: Dynamo ČB – Opava 0:1

 
neděle, 14. července 2019, 21:26

Přes čtyři tisícovky diváků si našly cestu na Střelecký ostrov, aby po čtyřleté odmlce opět viděly na jihu Čech prvoligový fotbal. Českobudějovické Dynamo hostilo při startu nejvyšší soutěže Opavu, na začátek ideálního soupeře, ale prohrálo gólem hostujícího Jurečky 0:1.

Úvodní zahřívací čtvrthodinka nenabídla žádný zajímavý moment. Na obou soupeřích byla znát mírná nervozita. V 17. minutě měl první velkou možnost z trestného kopu kapitán Kladrubský, který společně s Čoličem patřil k nejlepším hráčům Dynama. Brankář Fendrich stačil pokus letící kolem zdi vytěsnit na roh.

Opava spoléhala na zajištěnou obranu, z níž se pokoušela vyrážet do protiútoků. Po půl hodině využila přečíslení čtyři na tři a Juračkovou střelou z vápna šla do vedení. Vzápětí mohl po Kladrubského centru vyrovnat Ledecký, ale koníčkem hlavičkoval nad.

Převahu po přestávce nezúročili

Ve druhém poločase si černobílí vytvořili převahu, v některých chvílích zamkli Opavu v její šestnáctce, ale k vyrovnání nevedla ani série rohových kopů, s nimiž si zadáci slezského týmu poradili. Opava zahrozila ze dvou brejků, ale Staněk stačil možnost Dediče uhasit ještě před vápnem a střídající Opoku Bernadina netrefil z úhlu odkrytou branku. Ve třetí minutě nastavení odmítl vyrovnání skvělými zákroky brankář Fendrich, který vychytal střelu Mrsiče a dorážku Táborského.

„Chvilku nám trvalo, než jsme si zvykli, že tempo je jiné než ve druhé lize. Soupeř nás potrestal z jediné chyby. Přesvědčili jsme se o tom, o čem liga je. Druhý poločas byl z naší strany výborný, měli jsme tlak a řadu standardek, ale bohužel se nám nepodařilo vyrovnat. Opava měla dobře zorganizovanou obranu. Moc nás mrzí, že jsme neskórovali a na úvod doma prohráli,“ prohlásil českobudějovický trenér David Horejš.

SK Dynamo Č. Budějovice – SFC Opava 0:1 (0:1)

Branka: 32. Jurečka. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Hock. ŽK: 0:4 (Dedič, Mondek, Šulc, Stáňa). Diváci: 4381.

Dynamo: Staněk - Čolič, Novák, Havel, Kladrubský - Mršič, Havelka (78. Táborský), Mustedanagič (67. Martan), Javorek, Provod - Ledecký. Trenér Horejš.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Jurečka, Řezníček (57. Šulc), Zavadil, Jursa, Mondek (76. Stáňa) - Dedič (84. Opoku). Trenér Kopecký.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle