Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov otočil zápas proti Včelnici, Třeboň doma porazila Dražice. Želeč padla na Hluboké

neděle, 18. března 2018, 12:46

AKTUALIZOVÁNO - Nedělní duely krajského přeboru se musely odehrát na umělkách. Rudolfov odcestoval k dopolednímu domácímu zápasu na Hlubokou a po dvou brankách Vojtěcha Vejvara obrátil průběh proti Nové Včelnici. Třeboni pomohl gól Karla Holzepla do šatny, Jiskra nakonec porazila Dražice 2:0. V odpoledních zápasech se stala překvapením číslo jedna porážka vedoucí Želče na Hluboké. Důležitým gólem před pauzou se uvedla hlubocká posila Karel Kulík z Písku. Milevsko vyrazilo za brzkou záchranou vysokým vítězstvím nad pendly prošpikovaným béčkem Táborska. Dvakrát skóroval František Koutník.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 17. KOLA KP


SK Rudolfov – TJ Nová Včelnice 2:1 (0:1)

Branky: 66. a 78. Vejvar - 10. Pacholík (pen.). Rozhodčí: Klátil - Mach, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Pouzar, Hajný, Gerstner – Jaroš, Pacholík). Diváků: 50. Hráno na UMT Hluboká.

Rudolfov: Pícha – O. Hajný, Kuna (85. Janák), Novotný, Jasenský – Gerstner, Prokeš, Pouzar, Ryneš – Sládek (56. Baščevan), Vejvar (89. Tyrpák). Trenér Otakar Matouš.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský, Jaroš, Hornát (56. Mareš), Blažek – Petráš, Didek, Tuček, Vaš (76. Vokuš) – Průša, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Hajný, Prokeš, Pouzar, Vejvar - Holický, Pacholík, Petráš

Rudolfov našel azyl pro zápas s Včelnicí na hlubocké umělce a dokázal na ní získat tři body. Proti organizovaně bránícímu soupeři, který hrozil pouze z brejkových situací, to ale neměl vůbec lehké. Navíc se mužstvo trenéra Matouše potýkalo s koncovkou.

„Celý zápas jsme byli lepší. Devadesát minut jsme soupeře přehrávali, měli jsme obrovské množství standardek, ale střílet góly je problém,“ narážel rudolfovský zpravodaj Petr Hlubocký třeba na obrovskou šanci Kuny hned v 5. minutě, který hlavou z malého vápna minul. Prokeš o chvíli později šel sám na bránu, ale také neuspěl. První kontr na druhé straně skončil faulem Ryneše na Petráše a Pacholík proměnil pokutový kop – 0:1. Prokeš v prvním poločase dostal míč za gólmana Holického, ale vyrovnávací brance předcházel ofsajd.

Po změně stran dvakrát udeřil rudolfovský forvard Vojtěch Vejvar. Několik možností do té doby promrhal, v 66. minutě už ale po rohovém kopu a prodloužení od Kuny skóroval – 1:1. Důležité tři body Vejvar (vnuk Ladislava Fojtíka) vystřelil v 78. minutě, kdy ho ke skórování vyzval přízemním centrem Radim Pouzar – 2:1.


Jiskra Třeboň – TJ Dražice 2:0 (1:0)

Branky: 43. Holzepl, 86. Pancíř. Rozhodčí: Sebera - Polák, Přibyl. Delegát: Janíček. ŽK: 0:2 (Kromka, Stuchlík). Diváků: 111.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma – Matoušek (68. Kodras), Nekvinda (62. Franěk), Koktavý, Bednář (73. T. Tůma), Pancíř (90. J. Veselý) – Holzepl (89. Podsclan). Trenér Zdeněk Procházka.

Dražice: Baka – Valášek, Schloff, Horka, Böhm (80. Smutný) – D. Štecher, M. Veselý, Kromka, Novotný – J. Štecher, M. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Hami, Cahyna, Koktavý – M. Veselý

Trenér Třeboně Zdeněk Procházka se proti Dražicím mohl spolehnout zejména na stoperskou dvojici Cahyna – Hami, která houževnatého soupeře nepouštěla do velkých šancí. Domácím ke třem bodům naopak velmi pomohla trochu šťastná branka Karla Holzepla, jenž ve 43. minutě utekl po levé straně a z hodně ostrého úhlu prostřelil šajtlí gólmana Baku – 1:0.

„Dražice hrozily, ale hlavně ve druhém poločase jsme měli několik šancí na to, uklidnit ten zápas,“ řekl redakci domácí lodivod Zdeněk Procházka. Jeho mužstvu dala jistotu až branka Pancíře z 86. minuty, který využil chybu dražické defenzivy a z otočky ranou o tyč zvýšil – 2:0.

Kvalitní zápas odehrála na středu zálohy i čerstvá třeboňská akvizice Petr Koktavý, který před startem jara přišel z Veselí nad Lužnicí. Jiskra vstoupila do jara vítězně a podruhé letos porazila Dražice.


FC ZVVZ Milevsko - FC MAS Táborsko B 4:0 (2:0)

Branky: 40. a 62. Koutník, 26. Novotný, 47. Sedlák. Rozhodčí: Kotalík – Herzog, Hanes. Delegát: Bumba. ŽK: 1:1 (Marvan – Víteček). ČK: 0:1 (75. Škarda). Diváků: 100.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák, Komárek, Marvan, Pavel Novotný – Koutník (81. Svojše), Petr Dvořák (78. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Táborsko B: Novák – Rytíř, Ngimbi, Klusák (21. Cais), Víteček – Škarda, Nešický, Peterka, Jírava – Musiol, Linhart. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: celý tým, Komárek – Ngimbi

Hosté nasadili proti domácím řadu pendlů z áčka, ale ti se nedokázali srovnat nejenom s umělou trávou, ale ani se zodpovědným přístupem soupeře. Ten jim nedovolil předvést nějakou souvislou akci.

Navíc se krásnou střelou do šibenice předvedl Pavel Novotný a Táborsko prohrávalo. Druhý gól zařídil pár minut před koncem prvního poločasu František Koutník – 2:0. Tím korunoval nadšený výkon celého týmu. Hosté si žádnou vyloženou příležitost nevytvořili.

Pokud pomýšleli na nějaký zvrat po přestávce, tak na něj museli brzy zapomenout, protože hned dvě minuty po vstupu na hřiště přidal další úspěch Sedlák. Jeho brance předcházela povedená kombinace a klička gólmanovi – 3:0. Skóre uzavřel Koutník po dorážce – 4:0. Hosté mohli utržit i bůra, ale Komárkovi vychytal penaltu po faulu Škardy, který byl vyloučen, gólman Novák.

„Očekávali jsme obtížné utkání, vždyť hosté si přivezli až šest pendlů. Jenže kluci se s tím perfektně popasovali. Nedovolili hostům prakticky nic. Musím je pochválit,“ byl spokojený domácí trenér Miroslav Strnad. „Od pendlů jsem čekal určitě víc, ale když si vezmete, že mančaft byl složený z dorosteneckých kmenových hráčů a pendlů, tak to nebylo ono. Viděli se poprvé a tak kvalitnímu soupeři jsme prostě nestačili,“ uvedl Martin Štica, trenér Táborska B.


TJ Hluboká n. Vltavou - Sokol Želeč 3:2 (2:1)

Branky: 19. Říha, 40. Kulík, 64. Legdan – 6. Brůžek, 69. Fiala. Rozhodčí: Šafránek – Kaštánek, Žemlička. Delegát: Brož. ŽK: 3:3 (Říha, Stráský, Legdan - Holub, Švec, Šváb. Diváků: 50.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick (87. Valenta), Stráský (80. Němec), Kulík, Říha – Antoš, Hájek (83. T. Adam). Trenér František Cipro.

Želeč: Blažek – Holub, O. Kosobud, Pavličko – Bosnyak (58. Šváb), Kukučka, Švec, Fiala, Rabiňák (83. Šindelář) – Brůžek, Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: celý tým, Hájek, Antoš – Brůžek

Želeč si byla vědoma sobotního vítězství Jindřichova Hradce a toho, že to znamená ztrátu bodového náskoku. Cíl byl jasný, urvat v podzámčí plný zisk. Jenže tentokrát možná nečekaně narazila na tuhý odpor domácích, kteří nasadili do útoku netradičně zadáka Antoše. Společně s Hájkem řádně zlobili soupeřovu obranu.

Od začátku byli domácí víc na míči, ale do vedení šli hosté po zásahu Brůžka - 0:1.  To hráče z podzámčí nesrazilo a postupně jim začala patřit hra. Po pár minutách vyrovnal hlavičkou Říha - 1:1. Do konce poločasu se ještě do listiny střelců zapsal novic v hlubockém dresu Kulík, a to rovněž hlavičkou – 2:1.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil a taktovku drželi domácí. Jejich nadvládu potvrdil nejzkušenější hráč Hluboké Legdan po centru za strany – 3:1. Želeč sice vsítila kontaktní gól Fialou, ale na víc už neměla síly, lépe řečeno, domácí jim to nedovolili. Takže zápas skončil nečekaně, ale zaslouženě vítězstvím Hluboké 3:2.

„Vyhráli jsme docela zaslouženě, asi jsme favorita zaskočili. Kluci podali opravdu perfektní výkon,“ těšilo hlubockého vedoucího týmu Františka Šůnu. Podzimní půlmistr nenaplnil roli favorita. „Naším dnešním výkonem na Hluboké jsem hodně zklamaný,“ posteskl si kouč Želče Roman Lukáč.


Psali jsme v sobotu
KP: Jaro odstartovalo. Jindřichův Hradec i Osek doma vládly

 

 


 

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama