Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jakub Navrátil ke své šanci: Míč se mi ztratil ve slunci, ale to není výmluva

 
úterý, 3. října 2017, 13:48

Po nešťastném sobotním zápase s Pardubicemi 0:3 byl kapitán FC MAS Táborsko Jakub Navrátil domácími diváky vyhlášen nejlepším hráčem modrobílých. Třiatřicetiletého kapitána takové ocenění sice potěšilo, ale určitě by ho vyměnil za vítězství. Nestalo se tak. Vytáhlý stoper se vrací k důvodům, proč Východočeši vylovili z Jordánu tři body pro sebe.

Kde vidíte příčiny nejvyšší porážky v ročníku od Pardubic 3:0?
„Začali jsme hrát s pocitem, že se nám nemůže nic stát. Neplnili jsme to, co jsme měli plnit. Nechtěli jsme soupeři umožnit standardní situace – opak byl pravdou. Nebyli jsme důslední v dostupování hráčů soupeře, jak ve hře, tak právě po standardkách.

Překvapil vás něčím východočeský soupeř? Jaký styl hry praktikoval?
„Soupeř nás ničím nepřekvapil, to my jsme byli špatní. Oni se snažili hrát jednoduše, rychle do útočníků a tam držet balon, což jsme jim naším způsobem hry umožnili.“

Brzy to bylo 2:0 pro hosty. Co se honí v hlavě, na co fotbalista v tu chvíli myslí?
„Byl jsem naštvaný a chtěl jsem to zvrátit v náš prospěch, protože s naší kvalitou jsme na to měli. O poločase jsem i já zvýšil hlas, abych tím tým nabudil.“

Druhý poločas jste hru srovnali a vy jste měl velkou šanci na snížení, když jste po rohu trefil brankáře. Vyčítáte si něco, udělal byste to jinak?
„Začali jsme lépe, chtěli jsme vyrovnat, nebo i vyhrát. Bohužel jsme nedali gól, a na ty se fotbal hraje. Moje šance mě hrozně štve, kdybych dal gól, mohlo být vše jinak. Jinak bych udělal jen to, že bych si vzal sluneční brýle. (úsměv) Míč se mi ztratil ve slunci, ale to není výmluva. Prostě tohle se musí dávat. Místo toho jsme inkasovali třetí gól a bylo vymalováno.

Do druhé půle nastoupil pardubický kanonýr Petráň, o němž se říká, že je to na druhou ligu nadstandardní útočník. Dal i gól. Jak složitě se takový typ útočníka hlídá?
„Ano, je to dobrý útočník. Dokáže dát gól, což je jeho práce. Dokáže podržet balon a je silný v osobních soubojích. U nás mu stačil poločas a gól dal. Byl nebezpečný. Hlídá se špatně, ale my jsme mu to a celým Pardubicím hrozně ulehčili naší špatnou hrou směrem dozadu.“

Teď je reprezentační pauza. Co bude nyní pro tým důležité? A jak se nachystat na rozjetý Třinec?
„Nachystat se musíme pořádně, protože Třinec je dobře rozjetý a velice nebezpečný soupeř. My musíme změnit pár věcí a věřím, že pak uspějeme. Hrát se dá totiž s každým, obzvláště tady ve druhé lize.“

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama