Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jihočeška Albina Goretkiová získala cenu pro nejtalentovanější hráčku ženského fotbalu

 
neděle, 7. ledna 2024, 21:21

Galavečer Našeho fotbalu v Kongresovém centru ve Zlíně mimo jiné odtajnil nejtalentovanější fotbalistku roku 2023. Tou se stala hráčka pražské Slavie Albina Goretkiová, která v průběhu sezony hostuje v prvoligovém Liberci, kde nastupuje v nejvyšší soutěži.

Mladá fotbalistka, která v osmnácti letech získávala na podzim zkušenosti v ženské nejvyšší soutěži, neskrývala po slavnostním galavečeru svou radost ze zisku trofeje pro nejlepší mladou fotbalistku roku 2023.

„Je to pro mne obrovská čest a jsem za to moc ráda. Chtěla bych touto cestou poděkovat svým spoluhráčkám, svým trenérům a v neposlední řadě i svým rodičům, protože oni se mnou trávili spoustu času a vždy mě podporovali,“ nešetřila slovy chvály jihočeské rodačka Albina Goretkiová.

Ta již na pódiu a poté i v zákulisí krátce zavzpomínala na své fotbalové začátky, které prožila na jihu Čech v chlapeckých týmech. „Cesta až sem na galavečer byla dost dlouhá. Vzpomínám na své začátky v Kaplici a poté v Českých Budějovicích, kde jsem hrála v týmech s kluky. To byla na začátku kariéry rozhodně skvělá škola a dobrá zkušenost. Právě z Budějovic jsem pak přestoupila do pražské Slavie,“ vzpomínala mladá záložnice.

Albina Goretkiová podzim nedohrála kvůli zranění, nyní se ale již chystá na start druhé poloviny sezony. „V závěru podzimu jsem zdravotní problémy, ale nyní by mělo být již vše v pořádku a do zimní přípravy půjdu na sto procent,“ vzpomněla na své zranění z reprezentačního zápasu proti Slovinsku, po kterém vypadla od konce září z tréninkového procesu.

Přestože je kmenovou hráčkou Slavie Praha, tak její cíle pro jarní část sezony jsou především ty, aby se dařilo Slovenu Liberec, ve kterém v letošní sezoně hostuje.

„Na jaře budu chtít hlavně Slavii a samozřejmě i Spartu potrápit v dresu Liberce. Mé nejbližší cíle jsou, abychom s Libercem na jaře uhráli co nejlepší výsledky. V létě bych se samozřejmě chtěla vrátit zpět do Slavie a tam zabojovat o místo v A-týmu,“ dodala.

Vrátit se chce samozřejmě také do reprezentace, kde český národní tým čekají na jaře důležité kvalifikační zápasy o mistrovství Evropy. 

„Na zápasy v reprezentaci se samozřejmě moc těším. Naším cílem bude zopakovat ten loňský rok, kdy reprezentace do devatenácti let hrála na mistrovství Evropy. Všichni doufáme v tom, že se nám to podaří,“ řekla na úplný závěr Albina Goretkiová.

Konečné pořadí v anketě Talent roku - ženský fotbal

1. Albina Goretkiová (SK Slavia Praha/FC Slovan Liberec)
2. Vanesa Jílková (SK Slavia Praha/Lokomotiva Brno Horní Heršpice)
3. Anna Bárková (AC Sparta Praha)
Foto Jan Tauber (FAČR) | Zdroj FAČR
 


 
Reklama