Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nastavenou laťku bychom chtěli ještě posunout, přeje si Kamil Tobiáš, kouč Táborska U19

 
pondělí, 5. března 2018, 23:37

Novým trenérem FC MAS Táborsko U19 se stal před začátkem zimní přípravy Kamil Tobiáš (40), který nahradil Karla Musila, jenž se posunul na nově zřízený post šéftrenéra mládeže. S novým kormidelníkem na podzim úspěšného dorostu, který přezimoval na 5. místě České ligy, jsme hovořili na téma končící zimní přípravy. Pikantní nádech bude mít Tobiášova premiéra na táborské střídačce. Tu si odbude tuto neděli (10) proti béčku Dynama na českobudějovickém Složišti, kde s trenéřinou začínal.

Jak probíhala zimní příprava vašeho týmu?
Trénovat jsme začali 8. ledna. Tréninkový cyklus máme tak, že čtyřikrát v týdnu trénujeme na hřišti, jednou máme pilates nebo silový trénink, a ještě k tomu mají kluci, kteří jsou ve skupině "Talent", navíc v úterý nebo ve středu dopoledne speciální rychlostní trénink. V únoru jsme ještě přidali nadstavbu v podobě rozvoje silových schopností formou posilování vlastní vahou těla, které s klukama dělá dvakrát týdně před tréninkem 45 minut trenér Musil. To je asi k tréninkovému procesu v ZPO. K tomu jsme sehráli 7 přípravných utkání. Musím říct, že kluci přípravu odmakali a chtěl bych je za to pochválit. Jedinou kaňkou je, že se potýkáme s velkou marodkou, a to jak se zraněními, tak i s nemocemi.

Na co jste se při trénincích hlavně zaměřoval?
Vzhledem k tomu, že jsem k týmu nastoupil jako nový, tak první týdny byly hodně o vzájemném poznání, protože kluci si zvykali na nového trenéra a já na nové hráče. Ale musím říct, že jsme neměli žádný vážnější problém, kluci jsou velmi pracovití. Hodně tréninků bylo kondičně zaměřeno, protože v zimě je dostatek času dobít baterky. Ale všechno jsme absolvovali na hřišti a převážně s míčem, takže se to klukům lépe vstřebávalo. Samozřejmě, že jsme se dotkli i taktické stránky, protože některé věci jsou jiné, než byli hráči zvyklí.

Jak byste zhodnotil přípravná utkání?
Velice kladně! Vzhledem k tomu, že jsme v přípravě neprohráli, tak je vidět síla týmu, protože jsme měli těžké soupeře, ať už to byla mužstva z krajského přeboru mužů, nebo U19 Dukly Praha. Hlavně výhra s Duklou je pro nás velkým povzbuzením, protože je to soupeř, který má obrovskou kvalitu a my jsme ukázali, že jsme schopni být rovnocenným soupeřem každému.

Proběhly nějaké změny v kádru?
Vzhledem k tomu, že jsem přišel k týmu v lednu, tak změny nepociťuji, ale vím, že několik hráčů odešlo a někteří přišli. I když bychom ještě nějaké hráče potřebovali, abychom vytvořili větší konkurenci, tak kádr máme kvalitní a hlavně vyrovnaný, takže kluci musí makat pořád naplno, aby si vybojovali místo v sestavě, a to je dobře.

Jaké konkrétní změny proběhly v realizačním týmu?
Já jsem přišel do funkce hlavního trenéra a trenér Musil se posunul do role šéftrenéra mládeže. Jinak jako asistent zůstal Jarda Passler.

Podzim byl pro „devatenáctku“ velice úspěšný. Jaké máte ambice na jaro?
Musím říct, že na podzim udělali jak hráči, tak i trenéři hodně dobré práce a odrazilo se to na postavení v tabulce. Takže nasadili vysokou laťku, kterou bychom chtěli udržet a pokud to půjde, tak ještě trochu posunout.

Co říkáte na úspěch Schramhausera v A-týmu FCT?
Patrik někdy chodí na tréninky a na zápasy i s námi, vždy po domluvě s trenérem A-týmu a je na něm vidět, že mu posunutí do áčka vlilo do žil ještě větší motivaci a chuť do práce. On je hráč, který má velkou kvalitu, skvělý charakter a obrovské srdíčko, takže ideální kombinace. Osobně si myslím, že jde dobrou cestou a moc mu fandím, aby to jednou dotáhl až do první ligy.

Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama