Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbal spojuje. Mezinárodní zápas v Lipí měl i společenský rozměr

 
pátek, 12. dubna 2024, 10:21

Lipí – Na konci minulého týdne došlo ve sportovním areálu TJ Sokol Lipí k přátelskému mezinárodnímu fotbalovému utkání mezi celky FC North Ohio (USA), dorostenců Lipí/K. Újezd a dívčího žákovského týmu SK Dynamo ČB. O výsledky šlo až v poslední řadě. Fotbal znovu ukázal, že dokáže spojovat národy na celém světě.

FC North Ohio je přední mládežnický klub z Avonu, Ohia. Do Evropy přijel již poněkolikáté s poznáváním různých koutů Evropy. Letos navštívil Německo a ČR a v rámci zájezdu sehrál několik přátelských utkání.

V útulném stánku Sokola Lipí se odehrála dvě klání na polovinu hřiště v počtu 7+1 a s hrací dobou 2 x 40 minut. Rozhodčí delegoval OFS Č. Budějovice. Dorostenci společného týmu Lipí/K. Újezd prohráli s FC North po přestřelce 5:7. Žákyně Dynama si připsala vysokou výhru. Za stavu 6:0 už skóre nikdo dál nepočítal.

Zápasy proběhly ve velmi přátelské atmosféře a u dívek došlo v druhé polovině zápasu i k promíchání hráček. Celou akci zajišťovala společnost Global Hockey Tours, s.r.o., s místní podporou fotbalového klubu TJ Sokol Lipí.

Všechna družstva si na závěr vyměnila upomínkové předměty a celé setkání ukončilo hromadné posezení s večeří v místním hostinci. „Pro nás všechny se jednalo o velkou společenskou událost, které se zúčastnili i rodinní příslušníci zahraničního celku,“ zaznělo po nadmíru vydařené akci z hostitelského týmu Sokola Lipí.

Napsal(a) Redakce | Foto Natálie Kočerová
 


 
Reklama