Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zimní liga v Chýnově dojela do cíle

 
středa, 13. března 2024, 15:22

V krásné a prostorné sportovní hale v Chýnově uspořádali fotbaloví funkcionáři v zimním období 2023/2024 Zimní ligu žáků a přípravek, které se zúčastnily mladé fotbalové naděje z řad mužstev Jihočeského kraje.

Zimní ligy v Chýnově, která se hrála většinou s počtem 4+1, se zúčastnily kategorie - starší žáci (ročník 2009 a mladší), dívky (2008 a mladší). První místo obsadilo Veselí, druhé Planá n. Lužnicí a třetí Milevsko. Nejlepším střelcem se s 11 góly stal Robin Zimmer (Veselí), brankářem Denis Novisedlák (Planá n/L) a nejlepší hráč byl zvolen Petr Kripner (Milevsko).

Kategorii ml. žáci (ročník 2011 a ml.), dívky (2010 a ml.) vyhrály Větrovy, druhý byl Chýnov, třetí Meteor Tábor. Nejlepší brankářem byl Dan Kerkl (Milevsko), střelcem Matěj Hubáček (Větrovy), hráčkou Natálie Mrázková (Chýnov).

V turnaj pro st. přípravku (ročník 2013 a mladší), dívky 2012 a mladší (počet hráčů 5+1) zvítězily Sudoměřice u Bechyně, před Meteorem Tábor a Ml. Vožicí. Cenu pro nejlepšího brankáře si odnesl Lukáš Krump (Meteor Tábor) a pro hráče Tadeáš Novák (Sudoměřice).

Ml. přípravka (ročník 2015 a ml.), dívky (2014 a mladší) měla za vítěze Milevsko, druhé místo patřilo Meteoru Tábor, třetí Sokolu S. Ústí. Nejlepším brankářem se stal Jan Sopota (Milevsko), brankářem Jakub Kováč (Chýnov), střelcem Tomáš Janů (Chýnov).

Kromě uvedených celků v jednotlivých kategoriích se turnaje zúčastnily celky – Táborsko, Stádlec, Hradiště, Chotoviny, Jistebnice, Dražice a Pacov.

Zimní liga započala v Chýnově hned koncem listopadu a v prosinci loňského roku, pokračovala pak během ledna letošního roku a finálová část se odehrála ve dnech 3.2., 4.2., 11.2. a 24.2. 2024.

Hrací plocha pro žákovská utkání měřila 40 x 20 metrů a pro ml. přípravku 34 x 20, s hracím časem 1 x 22 minut. Týmy se během prvních tří turnajů postupně utkaly každý s každým a v každém kole základní části odehrály tři utkání. Následně byly rozděleny do skupin pro nadstavbu (o 1. až 5. místo a o 6. až 10. místo), kde se pak utkaly o konečné umístění. Střídalo se hokejově, na soupisce mohlo být maximálně 11 hráčů.

Zápasy se těšily vždy velkému zájmu všech zúčastněných mužstev, vždy bylo přítomno i velké množství diváků a to především z řad rodičů. Všichni účastníci si start na turnaji velmi pochvalovali a to jak po stránce sportovní, tak i po stránce organizační. Občerstvení pro

návštěvníky turnaje bylo vždy velmi dobře zajištěno přímo uvnitř v hale v bufetu, o který se po celý den pečlivě staral správce haly V. Butal společně s M. Maškem. Zápasy začínaly v 8.30 hodin dopoledne a končily přibližně okolo 15 hodiny a v každé kategorii se zúčastnilo vždy 10 týmů. Po skončení Zimní ligy si mužstva odnesla velmi pěkné a hodnotné ceny (poháry, diplomy, medaile a v každé kategorii vyhodnoceni individuálně i jednotlivci). Delegaci rozhodčích zajišťoval OFS Tábor. Velké poděkování za uspořádání turnaje patří fotbalovému oddílu FC Chýnov, jmenovitě M. Mládkovi, J. Petrů, K. Sedlatému, Vl. Dobranskému, J. Čihákovi a R. Kalašovi, kteří po skončení turnaje předávali ceny.

A také lze konstatovat, že se v řadě mužstev ukázalo na této velmi vydařené chýnovské Zimní lize žáků a přípravek hned několik velkých talentovaných hráčů (a to i mezi dívkami…), kteří by to mohli v pozdějším věku dotáhnout ve své fotbalové kariéře daleko.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama