Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čtvrtý ročník turnaje O pohár starosty města Chýnov se vydařil

pondělí, 22. srpna 2022, 21:46

Chýnov - V Chýnově uspořádalo v sobotu 20. 8. 2022 město Chýnov spolu s fotbalovým oddílem FC Chýnov opět velice vydařený již 4. ročník tohoto turnaje v kategorii mladších přípravek (ročník 2014 a mladší). Za sychravého počasí s občasnými dešťovými přeháňkami se turnaje zúčastnilo celkem 15 mužstev, a to např. z Prahy, Brna, Českých Budějovic, Příbrami, Písku a z dalších měst České republiky.

Zahájení turnaje provedli starosta města Chýnova Ondřej Jaroš společně se senátorem Jaroslavem Větrovským, předsedou fotbalového oddílu FC Chýnov Miroslavem Mládkem a předsedou OFS Tábor Tomášem Maruškou. Po skončení turnaje se ujali i vyhlášení výsledků, předávání krásných pohárů, diplomů, medailí a velmi pěkných cen.

Na závěr turnaje přijel do Chýnova i předseda KFS ČB Tomáš Pintér.

Hrálo se na nádherně připravené hrací ploše na třech hřištích vždy 1 x 15 minut, v počtu hráčů 4 + brankář a odehrálo se celkem až neskutečných 60 zápasů! Utkání rozhodovala šestice rozhodčích z OFS Tábor (Dvořák, Fiala, Prchlík, Čamra, Ant. Gura a T. Gura) a turnaj navštívilo přibližně přes 300 spokojených diváků, včetně mnoha rodičů nejmladších fotbalových nadějí.

Celkovým vítězem turnaje se stalo zcela zaslouženě mužstvo Dynama České Budějovice, které zvítězilo zcela přesvědčivě ve všech svých zápasech. Na druhém místě se umístil celek FC Písek a na třetím místě skončilo mužstvo Sparty Brno. Další pořadí turnaje: 4. FC Silon Táborsko, 5. Viktoria Žižkov  6. Viktoria Plzeň, 7. FC Slovan Havlíčkův Brod, 8. AFC Humpolec, 9. FC Sellier Belot Vlašim, 10. FC Vysočina Jihlava, 11. TJ Šumavan Vimperk, 12. 1.FK Příbram, 13. FK Maraton Pelhřimov, 14. domácí tým FC Chýnov, 15. TJ Lokomotiva Veselí n/L..            

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Filip Holan z mužstva FC Písek, nejlepší hráčkou se stala Ivel Munk Erdene z Viktorie Žižkov, nejlepším střelcem Jiří Fiala z Dynama České Budějovice, který nastřílel do sítě soupeřů úctyhodných 16 branek, a nejlepším brankářem byl zvolen Jan Soukal  z mužstva Sparty Brno.

Během celého dne probíhaly navíc na tréninkovém hřišti dovednostní hry a soutěže pod vedením profesionálních fotbalových trenérů na čele s Richardem Floriánem z oddílu FC Silon Táborsko. 

V polední přestávce se navíc uskutečnil zajímavý zápas osobností, ve kterém proti sobě nastoupila desítka bývalých ligových fotbalistů (Luděk Zelenka, Josef Němec, František Dřížďal, Roman Gibala, Jiří Sabou, Tomáš Šilhavý, Petr Holota, Zbyněk Hauser, Jiří Kobr a známý sportovní komentátor Vlastimil Vlášek). Pohledný zápas s řadou nádherných kombinačních akcí na jeden dotek nakonec skončil remízou 5:5, na pokutové kopy pak zvítězili borci v bílých dresech 4:1.    

Celý turnaj měl velmi hladký průběh, domácí organizátoři se svého nelehkého úkolu zhostili jako při minulých ročnících opět na výbornou (včetně zabezpečení bohatého občerstvení s obědem, pitím a ovocem), což potvrdili při odjezdu do svých domovů členové téměř všech realizačních týmů jednotlivých mužstev s dodatkem, že se jim v Chýnově velice líbilo, že byl turnaj opět skvěle zorganizován a že za rok přijedou, když budou pozváni, opět!

Velké poděkování pak patří hlavnímu partneru turnaje www.josport.cz, dále městu Chýnov a asi patnácti dalším partnerům a sponzorům, kteří finančně a svými dary přispěli k uspořádání této velké akce. Bez jejich pomoci by nebylo možné tak velký turnaj o účasti patnácti celků z celé republiky vůbec uskutečnit.  

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama