Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zbytečná prohra písecké devatenáctky. Body zmizely do Budějovic

 
úterý, 10. října 2017, 10:21

Po sobotním střetnutí A-týmů Čížové a Písku nastoupili v neděli před obědem ke svému jihočeskému derby také starší dorostenci FC Písek, kteří přivítali béčko českobudějovického Dynama. Domácí se ujali vedení a měli zápas dovést do vítězného konce. Soupeř však v závěru využil neurovnanosti hry žlutomodrých a skóre obrátil na svou stranu.

Písečtí nastoupili na trávník jakoby nekoncentrovaní a optimální rozpoložení nedokázali najít po celých devadesát minut. I přesto si dokázali vypracovat dobré příležitosti a bylo v jejich silách bez větších potíží přidat do průběžného hodnocení další tři body.

Po deseti minutách hry bylo v šestnáctce Dynama poprvé rušno, když po přímém volném kopu Daniela Petříka prošel míč z kopačky Jakuba Hraly pokutovým územím bez finálního usměrnění. Domácí fotbalisté se tak radovali až v 19. minutě. Jakub Hrala dobře zasáhl na půlící čáře a založil protiútok, který skončil přesnou střelou Filipa Blažka - 1:0.

Ve 25. minutě se několikrát dostal ke slovu hostující útočník Martin Vlk. Celkem třikrát během chvíle se mu podařilo pláchnout písecké obraně, ale tu pokaždé zachránil skvělými zákroky Pavel Váverka. Vlk se navíc při třetím střetu zranil a musel po půl hodině střídat. Od té doby toho Dynamo směrem dopředu moc nepředvedlo.

Pět minut před přestávkou se umístěnou střelou z přímého volného kopu blýskl Michal Viták, jenže balón směřující do pravého horního rohu českobudějovický Petr Oliva vyškrábl na roh. Také po jeho rozehrání přišla šance a nebezpečné byly i další standardky Petříka s Vitákem, jenže náskok zůstával stále pouze nejtěsnější.

Do druhé půle vstoupilo Dynamo dalekonosným střeleckým pokusem Rostislava Kadlece, ale hosté byli po zranění Vlka od gólu daleko. Mohli se ho dočkat v 68. minutě, kdy Pavel Váverka vyběhl až na polovinu hřiště a nepovedenou rozehrávkou nabídl míč soupeři. Budějovičtí však jeho výlet nepotrestali.

Hosté ale střelce nakonec našli. Stal se jím střídající Filip Navrátil, který nejprve v 80. minutě přelstil dva domácí obránce a zasekávačkou do středu hřiště si vytvořil pozici, z níž se nemýlil - 1:1. Když už to vypadalo na penaltový rozstřel, potrestal neurovnanou hru píseckého celku Filip Navrátil po rychlém brejku Dynama podruhé - 1:2.

Komentář trenéra FC Písek U 19 Rostislava Grossmanna: „Po takovém průběhu a konečném výsledku se mi utkání hodnotí špatně. Říkali jsme si o to ale celý zápas. Trest přišel až v závěru. My jsme však měli soupeře dorazit a přidat další branky. Místo toho jsme je vlastní nedisciplinovaností pustili do hry a oni využili dva brejky. Dnešní výkon některých hráčů byl podprůměrný - a bylo jich hodně.“


FC Písek - SK Dynamo České Budějovice B 1:2 (1:0)

Branky: 19. Blažek - 80. a 90. Navrátil. Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Třeštík. Diváků: 50.

Písek: Váverka - Němeček, Viták, Kulík, Jiskra - Petřík (86. Jeřábek), Hrala (71. Dan), Sedlášek, Sigmund - Kasík, Blažek.

Dynamo B: Oliva - Vogl (58. Navrátil), Zachař, Collin, Kadlec, Fišer (46. Jiran), Kapuscinský, Smetana, Kubata, Cepák, Vlk (30. Míka).

Napsal(a) (pbr)
 


 

Reklamní sdělení

Reklama