Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Písku se veze na vítězné vlně

 
pondělí, 4. září 2017, 13:28

V dalším kole dorostenecké ligy se představili písečtí mladíci na trávníku pražské Aritmy a po dramatickém průběhu si odvezli další 3 body.

Úvod utkání byl pro Jihočechy nepříjemný. Domácí zahrávali trestný kop, po jehož ukázkové exekuci šli ve 3. minutě do vedení - 1:0.

Hostům chvilku trvalo, než se dostali do provozní teploty, ale postupem času začali mít více ze hry a přišla i řada nebezpečných situací před brankou Aritmy. Obrana Pražanů odolávala, ale v 18. minutě už bylo vyrovnáno. Kasík dostal ideální kolmici od Němečka a přízemní střelou nedal domácímu brankáři šanci – 1:1.

Ještě před půlí se Píseckým povedl obrat ve vývoji utkání. Petřík zahrál dlouhý aut, Blažek hlavou prodloužil na Adama Kasíka a ten znovu nezaváhal - 1:2.

Ve druhé půli se Aritma snažila nakopávanými balóny dostat za obranu hostí. Přišly nebezpečné závary před brankou Písku, ale hostující obrana a Váverka v bráně si vždy poradili. Na druhé straně mohli Jihočeši z brejkových situací přidat další branky, ale Kasík, Blažek ani Votava se již netrefili. Závěr utkání Písečtí zvládli a vezou tak k Otavě další vítězství.

Trenér Rostislav Grossmann po utkání řekl: „Opět jsme trošku zaspali v úvodu utkání a pustili ambiciózní domácí tým do vedení. Ale pak už jsme předváděli solidní hru s řadou dobrých akcí a ještě do půle se nám podařilo skóre otočit. Nepříjemní agresivní domácí nás druhou půli hodně zlobili, ale ustáli jsme to. Naopak jsme mohli přidat nějakou branku z dobrých brejkových situací. Z třetího podzimního vítězství máme samozřejmě radost, jedeme dál, zůstáváme na zemi, ale v nedělním derby s Táborskem chceme opět uspět."


SK Aritma Praha - FC Písek 1:2 (1:2)

Branky: 3. Kněžínek - 18. a 42. Kasík. Rozhodčí: Váňa - Hradil, Vojnovič. ŽK: 1:1 (Kněžínek – Němeček). Diváků: 120.

Sestava FC Písek: Váverka - Němeček, Viták, Kulík, Jiskra - Říha, Sedláček, Sigmund (65. Votava), Petřík (88. Dan) - Kasík (90. Hrala), Blažek.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama