Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Starší dorost Písku porazil Vyšehrad a drží se na čele

 
neděle, 27. srpna 2017, 15:43

Den po prohře píseckého třetiligového áčka na Vyšehradě, přijely dorostenecké celky Slavoje k Otavě. Jako první nastoupily na hrací plochu devatenáctky a svěřenci trenérské dvojice Grossmann - Klusoň se po závěrečném hvizdu mohli radovat z výhry a z dalších třech bodů do tabulky, v níž se bezprostředně po zápase objevili na samotném čele.

V hostující sestavě se objevili dva hráči, kteří se na několik minut zapojili také do duelu ČFL. O první vzruch se sice postarali Písečtí, když se Adam Kasík v 5. minutě dral před gólmana Vyšehradu Saladiaka, jenže nebezpečnější byli během úvodní pětačtyřicetiminutovky Šemíci, kteří hrozili rychlými přímočarými výpady. Mnohokrát je sice zastavilo ofsajdové postavení, ale když se hosté pasti vyhnuli, musel být Pavel Váverka velmi pozorný. A také byl, několikrát své spoluhráče podržel.

Skóre se poprvé měnilo ve 22. minutě. Filip Blažek vystihl ledabylou rozehrávku Slavoje, obral o míč obránce Jana Bazala a běžel sám na bránu. Svou střelu sice namířil pouze do gólmana, ale míč se k němu znovu odrazil a písecký kapitán ho poslal do odkryté sítě - 1:0.

Po čtyřiceti minutách hry mohlo být vyrovnáno. Hlavní rozhodčí viděl hraní rukou v pokutovém území Písku a odpískal proti domácím penaltu. K její exekuci se postavil František Babka, ale trefil jen tyč Váverkovy branky.

Po změně stran se devatenáctka od Otavy prezentovala lepším dojmem, což navýšením skóre potvrdila v 56. minutě. Na dlouhý centr Michala Vitáka z pravé strany si ve vápně naskočil Karel Kulík, který balón nechytatelně prodloužil za Saladiaka - 2:0.

Patnáct minut před koncem měli Jihočeši možnost rozhodnout. Po faulu na Martina Říhu se pískal pokutový kop také na druhé straně. Jan Sigmund však napodobil vyšehradského protihráče a ani on neuspěl.

S blížícím se závěrem se na trávník dostavila i pořádná zápletka. David Votava si nechal dát zbytečnou žlutou kartu a podle nových pravidel musel na deset minut ze hřiště. Slavoj vrhl všechny síly do útoku a po vzdušné kombinaci v šestnáctce Písku v 88. minutě Lukášem Prokopcem snížil - 2:1. A nemuselo zůstat pouze u výsledkové korekce. Hosté ještě jednou zahrozili, ale Váverka dalším jistým zákrokem potvrdil svůj výborný výkon a míč mezi tři tyče nepustil.

Komentář trenéra FC Písek U 19 A Rostislava Grossmanna: „Začali jsme velmi rozpačitě. První půle nebyla z naší strany vůbec dobrá. Soupeř měl několik šancí, ale nás podržel gólman. Do vedení jsme šli možná až trochu nezaslouženě. Ve druhé půli jsme přidali, ale celkově nemám ze zápasu příliš dobrý dojem. Měli jsme dát třetí gól z penalty. Místo toho jsme se až do konce báli. Dopadlo to dobře, máme tři body, ale kvalitnější soupeř by nás potrestal.“

FC Písek - FC Slavoj Vyšehrad 2:1 (1:0)

Branky: 22. Blažek, 56. Kulík - 88. Prokopec. Rozhodčí: J. Vrchota - K. Hoch, M. Toucha. Diváků: 120.

Písek: Váverka - Řežábek (90. Václavík), Viták, Kulík, Jiskra - Blažek, Sedláček, Sigmund, Dan (63. Říha) - Votava, Kasík (87. Fürbach).

Vyšehrad: Saladiak (78. Hampapa) - Menšík, Škurek, Stareček, Bazal, Majer, Klouček (67. Prokopec), Steinbart (85. Čermák), Souček, Krasnyanyk, Babka.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle