Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Od toho jsem na hřišti, abych góly dával nebo je připravoval, zná svou roli Viktor Kadlec

 
pátek, 10. května 2024, 09:42

Roudné – K úctyhodné cifře se fotbalisté Malše prostříleli ve středečním vloženém kole proti Trhovým Svinům. Téměř polovinu z jedenácti gólů zaznamenal nejlepší snajpr krajského přeboru Viktor Kadlec, který má na kontě již 39 branek! Volba Muže kola byla tentokrát jednoznačná.

Muselo to být ve středu pohodové vítězství. Jak jste si zápas užíval?

Zápas byl vlastně už po prvním poločase rozhodnutý. Hlavně však bylo pozitivní, že jsme nepřestali hrát ani ve druhém poločase. Pořád jsme se snažili hrát útočný fotbal a nevymýšleli jsme hlouposti. Chtěli jsme dát co nejvíc gólů, především však gól nedostat, což se nám povedlo. Vlastně jsme doma na jaře ještě neinkasovali, a to je moc fajn.

Trhové Sviny přitom dokážou potrápit i ty nejsilnější týmy. Nečekal jste, že to budete mít těžší?

Trhové Sviny určitě nemají špatný tým. Na jejich hře v obraně se ale projevila absence některých hráčů. Se vším respektem k soupeři mě ale překvapilo to, jak byl odevzdaný. Po třetím gólu, jako by byly Sviny smířené, že si o nás odvezou debakl. Až na jeden centr se dopředu vůbec nedostaly. Bylo jediné štěstí, že nebyla zima, protože jinak by náš gólman asi nastydnul.

Jste suverénně nejlepším střelcem soutěže, góly však v Roudném umí dávat i jiní. To je pro vás jistě také povzbudivé?

Je dobré, že máme v týmu spoustu hráčů, kteří umí dát gól. Nejsem na to sám. Gólů mám nejvíc taky proto, že hraju nejvýš a tak se logicky dostávám do šancí nejčastěji. Pokud se ale do těch příležitostí dostane někdo jiný, tak je také schopný dát tři góly. Jsem rád, že to tam začalo padat i Martinu Vlkovi, protože za to, co dělá pro tým, si ty góly zaslouží. Na hřišti je velmi platný a ty góly jsou pro něho odměnou.

Víte o tom, že jste již překonal v počtu gólů historicky nejlepšího střelce klubu Karla Zvěřinu?

Ano, slyšel jsem to, že už jsem jeho střelecký rekord někdy v minulém kole překonal. Jinak moc přehled o historicky nejlepších střelcích Roudného nemám, ale tohle jméno jsem zaslechl. A samozřejmě mě to těší, zvlášť když se daří celému týmu.

Potřebujete mít kolem sebe kvalitní hráče, se kterými si rozumíte na hřišti i mimo něj, jako je to v Roudném? Nebo byste dokázal dávat góly i v jiných klubech, jako jsou třeba Hluboká, Olešník, Třeboň...?

To nevím, protože jsem v chlapech nikdy v žádném jiném týmu nehrál. Ale i manšafty, které jste jmenoval, mají na tuhle soutěž velice kvalitní fotbalisty, tak věřím, že u nich bych zřejmě góly taky dával. Netroufám si ale odhadovat, kolik by jich bylo. Záleželo by, jakou bych měl v tom mužstvu roli. V Roudném se hraje dopředu na mě, a například s Martinem Vlkem jsme na sebe za ta léta tak zvyklí, že mi to tam prostě padá.

Už vám chybí jen dva přesné zásahy, abyste dal tolik gólů jako vloni v I. A třídě. Na to máte před sebou ještě šest zápasů. Nečekal jste, že v kvalitnější soutěži to bude těžší?

Mělo by to být těžší, protože krajský přebor je o stupínek výš než I. A třída. Na druhou stranu odehrajeme za sezónu o čtyři zápasy víc. Rozdíl v kvalitě obránců ale mezi oběma soutěžemi tak velký není. Rozdíl vidím spíš ve hře dopředu než dozadu. V krajském přeboru je víc útočících hráčů, kterým tolik nepřekáží balón.

Nemluvíte v kabině o tom, že krajský přebor už je pro Malši málo?

Nemluvíme o tom a ani si nemyslím, že je pro nás krajský přebor málo. Vždyť nejsme na prvním ani na druhém místě. Doma nás čeká ještě Hluboká, Třeboň a Strakonice, tedy soupeři, které jsme zatím neporazili. Řekl bych, že krajský přebor je pro nás akorát. 

Střelecké rekordy lámete i ve druhé lize futsalu. Je těžší střílet góly na velkém travnatém hřišti nebo v hale?

Ve fotbale dávám víc gólů, ve futsale na ně spíš nahrávám. Jsou to ale dva rozdílné sporty, i když v obou hraji vepředu. Od toho ale na hřišti jsem, abych góly dával nebo je připravoval, jinak bych byl týmu málo platný.

Jak se vám daří po pracovní stránce?

Dělám obchodního zástupce jedné firmy a mám procestované celé jižní Čechy. Navštěvuji města a obce a poznávám je i z jiné stránky než jenom z té fotbalové. Mohu potvrdit, že Jihočeský kraj je nejhezčí, jinde bych asi žít nechtěl.

IDEÁLNÍ JEDENÁCTKA PŘEDEHRÁVANÉHO 30. KOLA


Pavel Váverka (Protivín)

Petr Dolejš (Mirovice) Jakub Kalášek (Olešník), Josef Brom (Týn)

Tom Bílý (Strakonice), Vojtěch Švarc (Třebětice), Filip Blažek (Semice), Filip Solař (Třebětice), Petr Borovka (Jankov)

Viktor Kadlec (Roudné), Jaroslav Hadáček (Milevsko)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama