Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboňský šutér Martin Průcha vystřihl v úvodu jara čistý hattrick

 
čtvrtek, 21. března 2024, 11:48

Třeboň – Po podzimu čtvrtá Jiskra Třeboň je na začátku jara, zdá se, ve vynikající formě. Proti Třeběticím vynikla i tradiční opora modrobílých Martin Průcha, který nastřílel čistý hattrick během šestnácti minut a přispěl k vysoké výhře Třeboně. Útočníka Jiskry, který má na kontě již 15 gólů, jsme zvolili Mužem kola.

Zdá se, že na první jarní zápas jste se připravili velice dobře?

Po zimní přípravě jsme se trochu báli, že už nám to nepůjde tak jako na podzim, ale musím říct, že se nám hrálo dobře. Snad nám to takhle půjde i dál.

Jaká vlastně byla letošní zimní příprava?

Byla podobná jako ty předchozí, tentokrát jsme ale odehráli o dost víc zápasů. Jinak to byla klasická zimní příprava, byla náročná, a jsme rádi, že už jí máme za sebou a můžeme si zase zahrát na přírodní trávě.

Možná se vám tak dařilo i proto, že máte za sebou takovou herní praxi?

Určitě to může být tím, že jsme rozehraní. Někdy to ale může mít i opačný efekt v tom, že už člověk není na zápas tak natěšený a může přijít zranění.

To ale zjevně nebyl váš případ. Nebo se to může v dalším průběhu jara ještě projevit?

Ano, to se ukáže. Věříme ale, že to bude dobré. Pozitivní také je, že v závěru přípravného období už jsme trénovali na přírodní trávě a třeba mě osobně tolik nebolelo tělo, jako když hrajeme na umělce.

Možná ani není tak velké překvapení, že jste s Třeběticemi získali tři body, ale asi málokdo čekal, že na horké půdě nováčka vyhrajete tak suverénním způsobem?

Je pravda, že jsme to nečekali, ale ten zápas taky mohl probíhat úplně jinak. Domácí měli hned na začátku velmi dobrou šanci, naštěstí pro nás ale skončila vedle brány. Pak už jsme dávali góly jenom my, a myslím, že soupeře to rozhodilo. Ke konci zápasu jsme možná trochu polevili, naštěstí jsme ale měli v bráně Kopeckého, který nás podržel. Jinak si ale myslím, že utkání jsme měli pod kontrolou.

V domácím prostředí jsou přitom Třebětice velice silné. Místní publikum je pro ně velkou oporou. Jak jste se zde cítili?

Je pravda, že se tam nehraje úplně příjemně, protože tamní prostředí je specifické. Mají malé hřiště a kolem něho je spousta fanoušků. My jsme se s tím ale popasovali dobře a vyšlo nám to.

Do zápasu jste šli s novou stoperskou dvojicí. Změnilo se něco na vašem stylu hry?

Pro mě jako pro útočníka se nic nezměnilo. Můj úkol byl pořád stejný, a to dávat góly. Krajní hráči se ale museli posunout víc na střed, takže pro zbytek týmu to určitá změna byla. Řekl bych ale, že nijak razantní.

Vaše výhra nad Třeběticemi byla rekordní. Rozdílem pěti gólů jste porazili ještě Mirovice. Odehrála Třeboň nejlepší utkání v sezoně?

Tím si nejsem jistý, řekl bych, že nejlepší výkon jsme předvedli na podzim doma proti Roudnému. Nyní jsme také nehráli špatně, ale je třeba vidět, že Třeběticím se zápas úplně nepovedl.

V soutěži jste už několik hattricků zaznamenal. Jak těžké to bylo tentokrát?

Bylo to těžké, protože v osmi přípravných zápasech jsem se trefil jen jednou. Nebyl jsem si tedy sám sebou úplně jistý, ale nakonec mi to tam napadalo a hodně mi pomohli i spoluhráči.

Jistě ale nelitujete, že jste si góly schoval až na soutěžní utkání…

To je jasné, rozhodně je to lepší, než kdybych dával góly v zimě a v mistrovských zápasech ne.

O víkendu vás čeká šlágr s Hlubokou, které máte oplácet těsnou podzimní porážku. Jak vidíte vaše šance proti jasně nejlepšímu mužstvu krajského přeboru?

V týdnu se budeme připravovat na její styl hry, a doufám, že se nám bude dařit. Snad Hlubokou potrápíme. Bylo by dobré, kdybychom doma získali tři body. 

Ideální sestava 16. kola krajského přeboru


Petr Lukeš (Semice)

Daniel Vogl (Roudné), Radim Kuneš (Osek), Roman Peterka (Mirovice)

Jakub Micka (Semice), Vladimír Dobal (Týn), Radim Horelica (T. Sviny), Tom Bílý (Strakonice)

Karel Krejčí (Strakonice), Martin Průcha (Třeboň), Jan Řepa (Olešník)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama