Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Junior Strakonice posílil odchovanec Tomáš Janoch

 
středa, 13. března 2024, 09:11

Strakonice – Junior získal v zimní přestávce výraznou posilu. Záložník či obránce Tomáš Janoch (28) se po letech vrátil do mateřského klubu, když postupně prošel mládeží a juniorkou Dynama ČB, Čížovou a Katovice, kde strávil poslední čtyři a půl sezony. Samotný Janochův přestup se administrativně dotáhl až v minulém týdnu. A jaké jsou dojmy staronové tváře Strakonic?

Tomáši, dá se říci, že se vracíš domů, cítíš to tak?

Přesně tak. Na Křemelku se vracím po více než 20 letech. Bude to určitě vzpomínka na začátky s fotbalem.

Jak se zrodil tvůj přestup?

Strakonice o mě měly zájem již delší dobu, první kontakty proběhly asi před třemi lety. V Katovicích to bylo super, a tak jsem necítil potřebu dělat změnu. Byli jsme s Vencou Mrkvičkou domluveni na letošní léto, ale okolnosti rozhodly, že se to upeklo již v zimě. Jsem moc rád.

Jak tě přijala kabina?

Musím říct, že mě přijala super. S některými kluky se znám z dřívějších působišť a s dalšími, především mladými kluky, jsem se poznal během prvních dní. Funguje to dobře.

Máš nějaké osobní cíle pro jarní část?

Chtěl bych, abychom se co nejdříve posunuli do první části tabulky a dohráli jaro v klidu. Osobně bych se rád adaptoval v novém týmu, zůstal zdravý a co nejvíce pomohl týmu.

Jak vidíš svoji roli v Junioru?

Vzhledem k tomu, že už tady patřím mezi starší hráče a máme v týmu mnoho mladých a nadějných kluků, tak bych jim rád něco předal a pomáhal jim především na hřišti.

Máme za sebou zimní přípravu. Jaká byla z tvého pohledu?

Myslím, že příprava proběhla podle představ. Absolvovali jsme tradiční soustředění v Soběšicích, nabrali kondici a stmelili partu. Přípravné zápasy splnily účel, a co se týče výsledků, tak jsme nezvládli akorát zápas před týdnem v Dobříši.

Čeká nás mistrovské utkání proti Milevsku. Na co se strakoničtí fanoušci mohou těšit?

Doufám, že se bude na co koukat a že na úvod získáme tři body. Milevsko je tradiční soupeř v krajském přeboru, určitě má řadu zkušených a kvalitních hráčů. My ovšem budeme chtít na domácím hřišti odevzdat maximum a začít jaro se ziskem tří bodů.

Napsal(a) Martin Linhart/FK Junior Strakonice | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama