Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí jdou do jara bez výrazných změn

 
čtvrtek, 29. února 2024, 12:17

Písek – Mužstvo FC Písek skončilo v podzimní části třetí ligy na osmé příčce a jarním cílem je pobyt v horních patrech tabulky. Hlavní trenér Milan Nousek ml. se svým asistentem Rostislavem Baďurou st. nepřivítali v kabině žádnou novou tvář. V zimní přestávce došlo jen k minimálním změnám v kádru, který momentálně čítá 22 hráčů.

Z hostování z Katovic se vrátil Souhrada, z dorostu byli přeřazeni talentovaní odchovanci Kohout a R. Baďura ml., který v generálce nastoupil na úvodní hodinu. Po půlroční zastávce v píseckých barvách zamířil zpět do Katovic Uher, Tlapa bude sbírat zkušenosti v Olešníku a Hrdlička bude hostovat v Semicích i v jarní části. K dispozici nebude Pineau, který rehabilituje po operaci zadního křížového vazu. Na marodce je i zkušený Sajtl.

O místo v základní sestavě se výrazně hlásí benjamínci Rostislav Baďura s Danem Kohoutem. „Budou fungovat v režimu A-týmu a pokud nebudou mít potřebnou minutovou vytíženost, zbytek budou dohrávat za devatenáctku. Myslíme i na to, aby dorost udržel první místo a postoupil,“ uvedl k píseckým nadějím kormidelník Milan Nousek.

Téměř dvouměsíční zimní příprava probíhala podle plánu. Spokojenost kalí jen marodka v mužstvu. „Hodnotil bych ji výborně, kdyby kabinou neproběhly různé nemoci, které se prostřídaly na hráčích. A bohužel to, co jsme dokázali nabrat v prvních týdnech, se u některých nemocných hráčů malinko poztrácelo. Nejsme profesionální klub, abychom je dokázali ohlídat. Někdo chodí do práce, někdo do školy a náchylnost k onemocněním je tak daleko větší,“ mrzelo Nouska, že pokaždé někdo vypadl z přípravy. „Po kondiční stránce jsem maximálně spokojený. Kolegové Michálek, jako kondičák, a Baďura to připravili a nastavili výborně. Problémy s fyzičkou určitě nebudou,“ dodal s úsměvem hlavní kouč.

Pořádnou prověrkou byla přátelská utkání s celky z F:NL, která dokonale odhalila chyby a slabiny v defenzívě. „S ohledem na to, že máme relativně mladé mužstvo, je to většinou o chybách. Když jich uděláme co nejmíň, neměl by být problém. Z toho důvodu jsme v zimě hráli proti čtyřem druholigovým týmům a některé nás na nich dokázaly nachytat, ať už to bylo Táborsko či Žižkov. My jsme se je snažili průběžně odstraňovat, aby se nestaly v mistrovských zápasech,“ řekl k náročným zimním soubojům Nousek.

Výsledkově tedy mohl být písecký trenér s přípravou spokojený, žádný propadák se nekonal. Co se týče sestavy, tak kromě bezgólové generálky proti Táborsku B nastupovali pravidelně všichni členové kádru. „Chtěli jsme je vidět v akci, každý dostal příležitost,“ poznamenal Nousek.

Do jarních odvet půjdou žlutomodří z osmé příčky. „Byl bych rád, kdybychom skončili minimálně na pozici, na které jsme zakončili podzim. Samozřejmě by bylo hezké posunout se výš, do popředí tabulky, někam za vedoucí čtveřici. K tomu můžeme nakročit již v prvním utkání s Povltavskou,“ prozradil plány do jara Nousek. „Rozhodně nechceme mít starosti s udržením do předposledního kola jako minulý rok,“ dodal rezolutně.

Výsledky FC Písek v zimní přípravě

FC Písek – FC Silon Táborsko 1:4 (1:3), 40. Bicenc – 27. Svatek, 30. Kalousek, 43. (pen.) Dordić, 66. Šašinka.

FC Písek – FK Dukla Praha 1:1 (1:0), 21. Arzberger - 76. Holiš.

FC Písek – FK Viktoria Žižkov 0:4 (0:1), 44. Kovinić, 57. F. Ret, 75. a 88. Sodoma.

FC Písek – 1.FK Příbram 2:2 (2:0), 33. Arzberger, 40. Bartizal – 60. Fišl, 90. Fall.

Turnaj v Kamenici nad Lipou – I. semifinále: FK J. Hradec 2:0 (1:0), 27. Belej, 59. Dohnal, finále: FC Táborsko B 1:3 (0:2), 46. Baďura - 2. a 9. Dordić, 43. Nešický.

FC Písek – FC Táborsko B 0:0

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama