Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska pomýšlí na rychlou záchranu. Pomoct má Petr Javorek

 
středa, 28. února 2024, 14:34

Tábor – Do jarních odvet půjde nováček z Táborska z 12. místa. Na podzim platil nováčkovskou daň a dlouho nemohl najít tu správnou formu. Po pěti kolech se propadl až na chvost tabulky. Mužstva v závěrečném třetině podzimu znovu ujal Lukáš Zeman, který má ve druhé půlce sezony za cíl rychle odvrátit sestupové starosti.

Jak potvrdil trenér rezervy druholigového týmu Lukáš Zeman, Česká fotbalová liga je diametrálně odlišná soutěž než divize, kterou táborské béčko hrálo ještě vloni pod hlavičkou Sokolu Lom.

Skok prý to byl mnohem větší, než všichni v klubu čekali. Navzdory tomu si nováček na podzim nevedl nejhůře. Za čtyři vítězství a stejný počet remíz získalo Táborsko šestnáct bodů a třeba v počtu nastřílených gólů je osmým nejlepším týmem v soutěži.

Trenér Zeman si pochvaluje, že během zimní přípravy se nikdo vážněji nezranil a hráčům se až na dvě výjimky vyhnuly i nemoci. Pouze v zápase s Benešovem si udělal výron Jakub Kubovský. „Všechno, co jsme si naplánovali, jsme splnili. Naběhali jsme kilometry, odehráli zápasy a také účast na trénincích byla dobrá. S průběhem přípravy jsme spokojeni,“ pochvaluje si kouč, který vloni dovedl Sokol Lom k prvenství v divizi.

V přátelských zápasech se mladíci Táborska soustředili především na hru, kterou si chtěli osvojit. I tady byl Lukáš Zeman spokojený. „Už v utkání v Benešově a na turnaji v Kamenici nad Lipou bylo vidět, že to kluci postupně dostávají do sebe. Že by to mohlo fungovat, naznačil i poslední duel v Písku, zejména jeho první poločas. Věřím, že se to bude ještě zlepšovat,“ říká trenér táborské rezervy, jehož asistentem je internacionál Jan Šimák.

Výraznou posilou by mohl být z A-týmu přecházející Petr Javorek. Z Domažlic přichází Jindřich Sojka, jehož mladší bratr Alex nastupuje právě za druholigové áčko. Z Jindřichova Hradce se do mužstva vrací Ondřej Praveček. Žádné další změny z táborského béčka hlášeny nejsou.

„Vzhledem k současnému postavení v tabulce je pro nás prioritou záchrana,“ říká před startem jara Lukáš Zeman. Přál by si, aby se Táborsko zachránilo co nejdříve a nemuselo se strachovat až do posledních kol.  

V nedělní premiéře ČFL zahájí Táborité na UMT Soukeník s předposledním Vltavínem (10.15 hod.).

Výsledky FC Táborsko B v zimní přípravě

FC Silon Táborsko B - SK Dynamo B 1:3 (0:1), 86. Alozie – 18., 60. a 90. Prášek, UMT Soukeník.

FC Silon Táborsko B - TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (3:0), 23. a 37. Vysušil, 30. Nešický, 77. Alozie, UMT Soukeník.

FC Silon Táborsko B - Malše Roudné 5:2 (1:2), Koulousias 3, Vysušil, Nešický – Vlk, Kadlec. UMT Soukeník.

FK Benešov - FC Silon Táborsko B 0:0. UMT Benešov

Turnaj Kamenice nad Lipou – II. semifinále: Slovan Kamenice 4:0 (2:0), 22. a 33. (pen.) Koulousis, 3. Dordić, 39. Bláha, finále: FC Písek 3:1 (2:0), 2. a 9. Dordić, 43. Nešický – 46. Baďura.

FC Písek – FC Táborsko B 0:0. UMT Písek.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama