Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Miroslav Jelen si přesun na sezimovoústeckou adresu pochvaluje

 
neděle, 13. srpna 2023, 15:51

Sezimovo Ústí – Nejen příchod řady nových hráčů, ale hlavně získání nového trenéra těší vedení Sokola. Od letní přípravy převzal sezimovoústecký tým Miroslav Jelen a na nové štaci má jen příjemné starosti. Třeba jak upravit trénink pro 22 hráčů… Co by za to jinde dali!

Míro, první otázka, Táborsko zrušilo na nadcházející sezónu béčko v KP, které jste s Pavlem Veseckým vedli. Bylo to pro vás překvapení? A jak zpětně hodnotíte poslední sezónu u kormidla táborské rezervy?

Překvapení to pro nás nebylo, vzhledem k tomu, že se o tom šuškalo celý rok. Jinak poslední sezónu musím hodnotit kladně, občas jsme měli nějaké výpadky, ale vcelku jsme vystupovali dobře. V kabině se vytvořila skvělá parta a na hřišti to bylo znát. Umístění tomu odpovídá.

V létě se toho také na Sokole událo mnoho. Postup do I. A třídy, vy jste převzal tým na novou sezónu. Jak vlastně proběhl Váš přesun z Táborska za řeku Lužnici na Sokol?

Není žádným tajemstvím, že z Táborska se moc na Sokol nechodí a to i přesto, že tyto kluby vedle sebe de facto sousedí. Předseda klubu Láďa Šebek mě zavolal s velkým předstihem a tak trochu to na mě upekli i hráči z Táborska, takže jsem se ani moc dlouho nerozmýšlel. Všichni, co se mnou z Táborska přišli, mají nějaký vztah k Sokolu, takže to ani není nelogické, takový velký přesun. Já to mám od baráku blízko a manželka bydlela kousek od Sokola, takže jsem tam jak místní.

Zároveň s Vámi jste do Sokola s vedením klubu přivedli hráče z béčka Táborska a jednoho dle informací z Lomu? Můžete být konkrétní, o jaké hráče jde?

Vrátil se Jakub Škarda z Lomu, z Táborska pak Neužil, Fišer, Ott, Kupka (hráč Malšic), Trantýr, Mikuláštík, Legorský - brankář a o jednom hráči ještě s Táborskem jednáme.

Mezi nové hráče patří i David Neužil. Hráč, po kterém v přestupovém období toužila řada klubů a který zatápěl soupeřům v KP. Jste určitě rád, že vás z Táborska následoval do Sokola?

Samozřejmě jsem rád za takového hráče. Já jsem byl hodně spokojený, když jsme ho s mým kolegou Veseckým přivedli do Táborska, protože přivést v dnešní době zadarmo takového hráče a nic mu nedávat, je husarský kousek. Do Sokola šel s tím, že tam půjdu také a právě přivedeme ještě nějaké hráče z Táborska. Je to fotbalista, který samozřejmě má velké individuální schopnosti a ještě je schopen poradit mladším spoluhráčům. Takže za mě super.

Předseda klubu Ladislav Šebek v jednom našem rozhovoru řekl, že by chtěl, abyste skončili do 5. Místa. Není to málo s tímto kádrem? A jaké cíle máte vy jako trenér pro nadcházející sezónu v A třídě?

Cíle bych ani nevyhlašoval, nicméně očekávání tam budou. Rádi bychom se pohybovali nahoře. Máme na každý post dva hráče, což je na tuto soutěž přepych. Jde jen o to, abychom kluky udrželi, vystupovali jako tým, protože všichni hrát v základu nemůžou. Takže spíš to bude o těch hlavách, fotbal hrát kluci umějí.

Jaké jsou vaše první dojmy z nového angažmá? Přeci jenom přechod z klubu Táborska do Sokola musí být znát.

Správná otázka, nicméně vůbec jsem si nepohoršil, co se týče přístupu vedení klubu k týmu. V Sokole trénuji A tým a je to znát. Všichni, co se točí okolo klubu, se hodně snaží nám připravit nejlepší podmínky k trénování a celkové přípravě. A dělají to zadarmo. Takže klobouk dolů, máme všechno, co potřebujeme.

Jaký máte pocit z týmu v trénincích a zápasech? Už se vám rýsuje základní sestava?

Musel jsem si trošku upravit a předělat tréninkové jednotky. V Táborsku nás trénovalo 12-14 hráčů, nyní mi chodí na trénink 20-22 hráčů. Příjemná starost, ale chce to větší přípravu z mé strany. Hodně mi pomáhá můj asistent Pepa Vošta. O sestavě už jasno mám, ale jak jsem říkal, hráčů máme hodně, takže je chci také dost točit.

Působil jste jako trenér v KP, máte přehled o svých soupeřích v A třídě a koho favorizujete na přední příčky?

Myslím, že trošku přehled mám. Vím, jakou energii dávají do fotbalu trenéři v Chýnově a v Meteoru Tábor. Právě tyto dva celky budou hrát určitě nahoře.

Souhlasíte se mnou, že vás soupeři moc jako nováčka soutěže brát nebudou a od prvního kola nehrozí, že by vás někdo mohl podcenit.

Toho se trošku obávám, aby týmy proti nám jenom nebránily.

Napsal(a) Karel Hotový | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama