Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

ČFL nebo divize? Nic pro mě, říká táborský kanonýr David Neužil

 
pátek, 2. června 2023, 11:15

Tábor - David Neužil je jednou z klíčových postav táborského béčka. Aktuálně je nejlepším střelcem krajského přeboru a i díky jeho gólům se Táborsko drží na předních příčkách. V posledním utkání ve Strakonicích musela hrát rezerva druholigového týmu už od desáté minuty bez vyloučeného brankáře Hňupa. To ale Davidu Neužilovi nebránilo v tom, aby dvakrát skóroval a přispěl k výhře hostů v poměru 5:2. Aktuálního krále střelců, který předchozích pět sezon dával góly za Sokol Lom, jsme zvolili Mužem kola.

Pomýšleli jste ještě na výhru, když jste hned v desáté minutě přišli o vyloučeného brankáře?
Určitě jsme pomýšleli, protože začátek jsme měli dobrý a věřili jsme, že pořád můžeme vyhrát. Vyloučení sice byla určitá překážka, ale nijak zásadní a nakonec jsme vyhráli.

Zdálo se, že hra v deseti vám opravdu nečinila žádné potíže…
Trochu jsme se museli zatáhnout a přeskupit formace, jinak jsme ale pokračovali ve stejné hře, jakou jsme do té doby předváděli. Jenom jsme nenapadali tak vysoko, ale až na půlce. Ukázalo se však, že to stačí.

Gólman je přitom dost citlivý post. Jak se s tím vyrovnal obránce Karel Chotovinský, který musel jít do brány?
Karel je na to zvyklý a pár zápasů už takhle odchytal. Naposledy vloni v Dražicích. Nemá problém si stoupnout do brány, zaplať pánbůh za to.

Říká se, že vítězná sestava se nemění. Pustí vůbec v dalším zápase Karel Chotovinský vašeho gólmana do brány?
Brankář Hňup teď bude mít stopku, takže příště asi bude muset Karel zase chytat (smích).

Co říkáte na vaše čtvrté místo? Nemohlo na tom být béčko Táborska o něco lépe?
Chtěli jsme se pohybovat v horní polovině tabulky a říkali jsme si, že kdybychom to čtvrté místo udrželi, tak by to bylo dobré umístění. Vím, že teoretickou šanci poskočit na třetí místo ještě máme, bude to ale složité. Nám ale o to až tolik nejde, my se hlavně chceme fotbalem bavit a mít z něho radost. Bohužel, ne všechny zápasy se nám povedly, takže to čtvrté místo je odpovídající.

Co zapříčinilo výměnu na trenérském postu?
Míra Jelen musel kvůli práci odsunout fotbal na druhou kolej a prvním trenérem se tak stal na určité období asi jednoho měsíce Pavel Vesecký. Teď ale Míra, pokud vím, změnil zaměstnání, takže nyní se nám zase věnují oba trenéři a vše se vrátilo do starých kolejí.

Aktuálně vedete tabulku střelců. Jaký to má pro vás význam?
Žádný velký, je to spíš práce celého týmu. Nedařilo se nám zakončení, mně to tam ale teď docela padá. Je to dobře, protože nám to přináší body. To, že je na konci Neužil, to je spíš taková náhodička. Bylo by fajn, kdybych zůstal králem střelců, ale hlavně si chci s klukama užít zbývající týdny. Je to škoda, že končíme.

Narážíte na skutečnost, že béčko Táborska v krajském přeboru končí a nyní bude hrát třetí ligu. Oslovili vás trenéři jako jednoho z klíčových hráčů, že by měli zájem, abyste v klubu pokračoval?
O mně všichni vědí, že o žádné takové nabídky nestojím, tak to ani nezkoušejí a nechávají mě být. Soutěže, jako ČFL nebo divize, to není nic pro mě. Mojí prioritou je hrát fotbal hlavně pro zábavu.

Kde tedy budete hrát v příští sezóně?
Něco se rýsuje, to si ale samozřejmě nechám pro sebe.

Zůstanete v krajském přeboru?
Teprve se uvidí, jak to všechno dopadne. 

Ideální jedenáctka 28. kola krajského přeboru:

Tomáš Vlk (Osek)

Jan Meidl (Týn), Jiří Rubick (Hluboká), Petr Koktavý (J. Hradec), Jaroslav Rauscher (Prachatice)

Filip Waník (J. Hradec), Jan Hoch (Osek), Aleš Hanzlík (Jankov), Marek Sládek (Rudolfov)

Pavel Hájek (Hluboká), David Neužil (Táborsko B)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama