Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Filip Votava už šlape na paty střeleckému lídrovi Martinu Tomanovi

 
pátek, 5. května 2023, 12:29

Jindřichův Hradec - Ve 24. kole krajského přeboru podali mimořádně kvalitní individuální výkony jindřichohradecký Filip Votava a také strakonický Tom Bílý. Oba fotbalisté nastříleli soupeřům čtyři góly a významně přispěli k vítězství svých týmů. Mužem kola jsme zvolili prvně jmenovaného Filipa Votavu, jehož Jindřichův Hradec zdolal Hlubokou 7:1.

Zažil už jste v dospělé kategorii takto povedený zápas?
Už se mi to povedlo někdy před pěti lety, když jsme naposledy hráli krajský přebor. V té sezoně Jindřichův Hradec postupoval do divize a také jsem dával góly tak jako proti Hluboké.

Nehodláte náhodou předstihnout vašeho týmového kolegu Martina Tomana, jenž stále vévodí tabulce střelců?
Nějaké narážky už v kabině na toto téma padaly, my ale hlavně chceme vyhrát krajský přebor jako tým. Individuální statistiky až tolik nesledujeme. Myslím ale, že nyní na něj ztrácím jeden gól. Martin má ale větší přehled, já už jsem s tím moc nepočítal, že ho ještě doženu.

Proti Hluboké jste nastoupil v útoku, často ale hrajete i v záloze. Kde je vaše pevné místo?
Můj post je hlavně ve středu zálohy, tam nastupuji nejraději. Martin Toman je ale v současné době zraněný, Kevin Strejček taky z nějakého důvodu proti Hluboké nehrál od začátku, takže jsem byl nasazen do útoku.

V utkání s Hlubokou jste skóroval ve třetí a následně hned v sedmé minutě. A zdaleka to není poprvé, kdy jste na protivníka takto vlétli hned od začátku. Soustředíte se na úvody zápasů?
Do každého zápasu chceme vstoupit aktivně a soupeře vysoko napadat. Než si na to soupeři zvyknou, protože od ostatních týmů krajského přeboru na to nejsou zvyklí, může jim to na začátku dělat problémy. Jinak ale chceme hrát aktivně celý zápas a soupeřům může chvíli trvat, než si na to v úvodních minutách zvyknou. Možná proto máme dobré vstupy do utkání.

Někdy se vám ale stává, že po vydařeném začátku zřejmě podlehnete uspokojení, dovolíte soupeři srovnat krok a začínáte, jak se říká, od nuly. Trenér si na to občas stěžuje…
Je fakt, že když se nám podaří dát na začátku rychlé góly, potom někdy to tempo opadne. Soupeř se přizpůsobí, dostaneme nějaký hloupý gól a pak z toho znervózníme.

Hluboká měla asi poslední příležitost bodově se vám přiblížit. Připravovali jste se na ni víc než na jiné soupeře?
Neřekl bych, i když je pravda, že jsme jí chtěli vrátit podzimní porážku. Dařilo se nám, bylo to ale dáno spíš stylem hry Hluboké, než že bychom se na ni nějak speciálně připravovali. Většina mužstev k nám jezdí spíš bránit a hrát na brejky, Hluboká naopak chtěla hrát podobně otevřený fotbal jako my a napadat nás. To nám vyhovovalo víc, než kdyby se soustředila pouze na bránění.

Mluví se už v jindřichohradecké kabině o tom, že titul přeborníka kraje je na dosah?
Samozřejmě, mluvíme o tom, byl to takový náš interní cíl už před sezonou. Chtěli jsme se vrátit co nejdříve do divize a teď, když je naše postavení v tabulce takové jaké je, tak se o tom mluví ještě hlasitěji.

Může vůbec Jindřichův Hradec ještě někdo ohrozit?
Do konce sezóny zbývá ještě dost zápasů, boj o krajský titul už se ale týká asi jen nás a Olešníku, s nímž se ještě utkáme. Jsme si vědomi, že máme lepší pozici. Hluboká už je asi stranou. Olešník je ale určitě náš největší rival v souboji o přeborníka kraje. 

Ideální jedenáctka 24. kola krajského přeboru:

Jakub Skála (Jankov)

Michal Rachač (Jankov), David Kováč (Prachatice), Petr Listopad (Semice), Pavel Nohava (Olešník)

Emmanuel Tolno (Táborsko B), David Boček (Rudolfov), Roman Zahrádka (Strakonice), Martin Janák (J. Hradec)

Tom Bílý (Strakonice), Filip Votava (J. Hradec)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama