Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Hluboké se těší na novou umělku. Město jim přispělo pěti miliony

 
pátek, 28. dubna 2023, 16:47

Hluboká nad Vltavou – Novou umělku budou od středy 3. května 2023 využívat hlubočtí fotbalisté. Město Hluboká přispělo fotbalistům částkou pět miliónů korun. Stávající umělý trávník už dosloužil, okresním klubům sloužil od listopadu 2007.

Podle Karla Váchy z hlubockého fotbalového klubu už byla rekonstrukce stávajícího umělého povrchu nutná. „Slouží nám patnáct let a za tu dobu už byla stará umělka hodně sešlapaná. Navíc již nebyla certifikována svazem a stejně bychom tedy na ní nemohli hrát mistrovské zápasy,“ vysvětlil důvody obměny umělého trávníku Vácha mladší.

Zachovalé zbytky staré umělé trávy přitom nezůstanou bez využití. Ty části, které lze použít, budou instalovány na dětských hřištích v Municích, Zámostí a případně v dalších okolních obcích. „Město přispívalo i na původní hřiště s umělým trávníkem a vážíme si toho, že hřiště využívají i děti,“ těší hlubockého starostu Tomáše Jirsu.

Hluboká investuje i do dalších vylepšení sportovního areálu, který je chloubou města. Vedení města odsouhlasilo dotaci 300 tisíc korun na stavbu horolezecké stěny, kterou bude moci veřejnost využívat bezplatně.

V létě chtějí Hlubočtí organizovat fotbalovou školu Petra Čecha. „Sport je potřeba podporovat,“ je přesvědčen Tomáš Jirsa. „Dočetl jsem se, že čeští hoši jsou obézní, protože mají málo pohybu, těch z Hluboké se to ale netýká,“ věří starosta.

Není divu, že sportovci mají v Hluboké nad Vltavou zelenou. Sám starosta města je aktivním sportovcem, každý pátek hraje fotbal, v pondělí si chodí zahrát tenis. „Nedávno jsem konečně po dvou měsících vyhrál tenisový zápas, tak z toho mám radost,“ pochlubil se Jirsa.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Facebook
 


 
Reklama