Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladík Tom Bílý je ve Strakonicích spokojený. Z krajského přeboru se ale chce posunout výš

 
čtvrtek, 13. dubna 2023, 20:24

Strakonice - Mužem kola mohl být klidně už po minulém kole. Tom Bílý přišel před sezónou do Strakonic jako posila z Písku a v posledních zápasech se mu náramně daří. Před týdnem dal Protivínu tři góly, nyní přispěl krásnou brankou k důležité výhře v Prachaticích. Ani ne dvacetiletého mladíka jsme vyzpovídali pro náš portál.

V Prachaticích vás čekalo z hlediska boje o záchranu velice důležité utkání. Cítili jste před soubojem s Tatranem mnohem větší zodpovědnost než před jinými zápasy?
Neřekl bych. Samozřejmě jsme ale věděli, o co hrajeme. Zároveň jsme si také byli vědomi naší dobré formy z posledních zápasů, a věřili jsme, že to zvládneme.

Na jaře jste se dlouho nemohli chytit, před týdnem jste ale nasázeli Protivínu šest gólů a nyní jste zlepšenou formu potvrdili znovu. Co bylo tím správným stimulem?
Bylo nám jasné, že už potřebujeme získat nějaké body a v trénincích jsme se proto zaměřili na koncovku. Posléze se nám to podařilo přenést do zápasu s Protivínem a nyní i s Prachaticemi.

Vy už jste mohl aspirovat na Muže kola po utkání s Protivínem, ve kterém jste třikrát skóroval. Cítíte se v dobré formě i vy osobně?
To utkání mi vyšlo hezky, byl jsem za to moc rád. Hlavně, aby mi to vydrželo a nepřestal jsem góly dávat.

Proti Prachaticím jste skóroval znovu a podle slov samotných prachatických činovníků padl váš vedoucí gól po hezky sehrané akci. Můžete ten váš gól popsat?
Dal jsem balón do lajny na Iona Butnaru, ten mi hezkou prostrkávačkou vzduchem mezi dvěma hráči balon vrátil, já jsem si popíchl míč přes obránce a vystřelil na zadní tyč. Byla to opravdu pěkná akce, zároveň i dobře zakončená.

Vedli jste už o tři góly, Tatran ale snížil na rozdíl jediné branky. Byly to v závěru nervy?
Gól jsme dostali po hloupé chybě, takže obavy o výsledek trochu panovaly. Největší tlak od domácích přišel od chvíle, kdy po neuhlídané standardce snížili na 2:3. V závěru to byly nervy, nakonec jsme to ale úspěšně zvládli.

Ve Strakonicích jste na hostování z Písku. Jak jste spokojený?
Já už nejsem hráčem Písku, do Strakonic jsem přestoupil. Jsem velmi spokojený, protože strakoničtí kluci jsou skvělí a hned mě vzali mezi sebe. Strakonická parta je vynikající, rozumíme si a jsem za to moc rád.

Nemrzí vás, že jste v Písku nedostal v České fotbalové lize větší příležitost?
Určitě mrzí, jsem ale ještě dost mladý a třeba se k tomu někdy dopracuji.

Předpokládám, že v Písku jste měl možnost kvalitněji trénovat…
Tréninky jsou, řekl bych, hodně odlišné. Nelze srovnávat krajský přebor s třetí ligou. Ve Strakonicích jsou tréninky zaměřené především na zakončení a zabýváme se věcmi, které si můžeme přenést do utkání. V Písku tréninky probíhaly třeba formou pozičních her, tam to bylo jiné.

V Písku stále studujete? Problém v dojíždění vzhledem k blízkosti obou okresních měst není?
Posledním rokem studuji na obchodní akademii v Písku a za čtrnáct dní mě čeká maturita. Dojíždění do Strakonic není absolutně žádný problém, z Písku jsem tam do dvaceti minut. Škola i tréninky se tedy dají dobře skloubit.

Kam byste to chtěl ve fotbale dotáhnout? Přemýšlíte už třeba o příští sezóně?
Určitě bych rád hrál vyšší soutěž než krajský přebor, moc ale nepřemýšlím nad tím, co bude příští sezónu. Nyní se soustředím hlavně na své výkony. Přál bych si, abychom měli dobré výsledky a v klidu dohráli zbytek sezóny.

Tak to se vám po výhře v Prachaticích jistě ulevilo?
To v každém případě. Jsem optimista, vezeme se teď na vlně dobrých výkonů i výsledků, a doufám, že budeme takto pokračovat. 

Ideální sestava 21. kola krajského přeboru:

Jiří Komrska (Jankov)

David Brůha (T. Sviny), Martin Miklík (Olešník), Josef Brom (Týn), Petr Hauser (J. Hradec)

Roman Mischnik (J. Hradec), Robert Szó (Olešník), Jaromír Vorel (Protivín)

Tom Bílý (Strakonice), Daniel Točík (Jankov), David Lafata (Olešník)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama