Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavojáci truchlí: zemřel Miroslav Bohatý, člen divizních šampionů

 
pátek, 24. února 2023, 18:57

Holubov – Ve věku 69 let zemřel v úterý 21. února 2023 Miroslav Bohatý. Dravý útočník byl v dresu Slavoje Č. Krumlov u památného vítězství v divizi v roce 1981. Působil i v českobudějovickém Dynamu či Škodovce.

Miroslav Bohatý se jako hráč zapsal do devadesátileté historie krumlovského fotbalu velmi výrazně a nesmazatelně.

S fotbalem začínal v rodném Holubově a jeho talentu si všimli v českobudějovickém Dynamu, kde se však do nabité stabilní jedenáctky A-týmu neprosadil, a přešel do sousední Škody. V průběhu soutěžního ročníku 1979/1980 jej získal Č. Krumlov.

Ve Slavoji se na začátku 80. let minulého století dala dohromady skvělá parta. Pod trenéry Zdeňkem Kunou nejstarším a Janem Pilsem válel 18členný kádr, který zúročil svou kvalitu, výkonnost a techniku.

Kapitánem byl tahoun Ivan Novák, prim hráli také bratři Klimešové, brankář Hošna, současný předseda klubu MUDr. Josef Žižka nebo kouč divizního A-týmu Václav Domin coby benjamínek. Pravidelně nastupoval i Miroslav Bohatý, který se na historickém klubovém úspěchu podílel pěti vstřelenými góly.

„Byla s ním sranda, nezkazil žádnou legraci,“ vzpomínal Ivan Novák. S Bohatým hrál hned ve dvou klubech. „V Dynamu to měl složité, sestava se neměnila a my hráli i se zraněním. V Krumlově nastupoval do všech zápasů. Byl to dravý a nepříjemný útočník,“ poznamenal Novák. 

Zelenobílí prohráli za celou divizní sezonu 1980/81 ze třiceti kol pouze dvakrát a zaslouženě slavili postup do tehdejší II. NFL (dnešní ČFL). Bohatý odehrál ve třetí nejvyšší soutěži dva ročníky a zaznamenal 4 góly. V létě 1983 ze Slavoje odešel a dohrával v Holubově.

„Míra měl výborné krytí míče, byl to typ rvavého hráče s dobrou koncovkou. Bohužel ho dlouhodobě trápila achilovka a to byl i jeden z důvodů, proč v třetiligovém týmu po pár letech skončil,“ sdělil na jeho adresu bývalý spoluhráč MUDr. Josef Žižka.

Poslední rozloučení s Miroslavem Bohatým proběhne v úterý 28. února od 11 hodin v obřadní síni na hřbitově v Č. Krumlově.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto archiv Jihočeského fotbalu
 


 
Reklama