Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 4. kole KP

 
středa, 5. září 2018, 16:04

O víkendu zaznamenal první ztrátu bodů exdivizní Krumlov. V taháku kola se s mistrovskou Želčí rozešel smírně 1:1, což by hosty mělo konečně nakopnout k lepším výsledkům. Na domácím hřišti si připsaly vysoké výhry týmy Katovic, Jankova a Lomu. Právě Lom, nováček letošní sezóny přeboru, je na čele soutěže. Sebrat se budou muset do zbytku sezóny Čimelice, hodně inkasují a jsou s Blatnou na chvostu soutěže.

Kompletní výsledky 4. kola krajského přeboru


TJ Blatná – SK Rudolfov 0:1 (0:0)

Branka: 87. Maxa. Rozhodčí: Koranda - Krauskopf, Žemlička. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:1 (Mikeš 2, Mišiak, Jícha – Šindelář). ČK: 1:0 (83. Mikeš). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda – Motyka, Šejvar, Petrášek, Machovský – Mišiak, Mikeš, Jícha (65. Míka) – Křivanec, Nový, Peleška (70. Prokopec). Trenér Michal Brabec.

Rudolfov: Pícha – Jasenský (91. Tyrpák), Novotný, Hrbáč, Hajný – Vo Son, Syrovátka (88. Vejvar), Šindelář, Kuna (76. Sládek) – Pouzar, Maxa. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Mikeš, Machovský – Maxa, Hrbáč.

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Ani v tomto utkání jsme nebyli horším týmem, sráží nás neproměňování šancí a chybí nám pořád i ta kapka štěstí. Peleška byl během třiceti minut dvakrát sám před brankářem a neuspěl, ve druhém poločase tři střely za sebou z hranice vápna trefí soupeře a když už Nového střela míří od jedné tyče do druhé a ven z brány, jdou na vás mrákoty. Klukům není moc co vyčítat, hrají to, co po nich požadujeme. V trénincích na koncovce intenzivně pracujeme, v zápasech měníme rozestavení, připravujeme se na soupeře zápas od zápasu, tak nám nezbývá nic víc než věřit, že třeba už v neděli v Třeboni bude štěstí na naší straně.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „S těžkým terénem a deštěm se v první půlhodině vypořádali lépe domácí, kteří nás předčili v bojovnosti a nasazení. Po třiceti minutách jsme vyrovnali hru. V nástupu do druhého poločasu nastřelila Blatná tyč, ale pak už jsme byli vzhledem k vypracovaným šancím lepší my. Prospělo nám, že přestalo pršet. Měli jsme tři čtyři slibné příležitosti, ale rozhodl až tři minuty před koncem dobře hrající Maxa. První vítězství nás těší, věřím, že nás nakopne, kluci ho potřebovali i po psychické stránce. Příště nás čeká těžký zápas s nováčkem Lomem.“


SK Otava Katovice – FC ZVVZ Milevsko 5:0 (2:0)

Branky: 2., 55. a 77. Uher, 10. Požárek, 88. Bláha. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Havlík. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:2 (Tušer, Chylík, Hajdušek, Bláha – Petr, Maršík). Diváků: 171.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Miklas (19. Cibulka), Tušer (51. Koutský), Chylík, Repa (84. Michálek) – Uher (86. Bláha), Požárek (77. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Milevsko: Dvořák – Kosobud, Hejl, Petr (74. Kálal), Málek – Sedlák, Marvan, Maršík, P. Novotný – Paták (60. M. Novotný), Smetana (81. Jakeš). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Uher, Repa, Chylík – Dvořák.

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „S výsledkem i s prezentovanou hrou jsme spokojení. Na soupeře jsme vlétli a již po deseti minutách vedli 2:0. Ve druhém poločase jsme Milevsko nepustili do vůbec žádná šance, naopak jsme po pěkných akcích přidali další tři branky. Naše vítězství mohlo být dokonce ještě vyšší, ale hostující brankář Dvořák zachytal výborně. Před nadcházejícím derby v Oseku jsme si zvedli sebevědomí.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „V Katovicích jsme se chtěli poprat aspoň o bod. Ale musím říci, že domácí vyhráli zcela zaslouženě. Bohužel náš tým stíhá rána za ranou. Zranění jsou de facto všichni zkušení hráči a Petr s Kosobudem hrají se sebezapřením. Úplně se nám rozpadla osa týmu. Musíme se přichystat na příští zápas a zkusit se dát do kupy.“


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Sokol Želeč 1:1 (1:1)

Branky: 26. Tůma - 8. Kosobud. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Sebera. Delegát: Štuk. ŽK: 3:3 (Svoboda 2, Tůma – Fiala, Kukučka, Pavličko). ČK: 1:0 (91. Svoboda). Diváků: 147.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek (17. Smolen), Dudák, Švec, Malý (63. Svoboda) – Sláma, Tůma (84. Ješina), Novák, Strapek (75. Persán) – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Šváb, Holub, Švec, Kukučka, Rabiňák – Fiala, Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Trnka – Blažek.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Soupeř potvrdil svou kvalitu, má zkušené mužstvo. My jsme nezachytili začátek a Želeč byla prvních patnáct minut lepší. Pak jsme si nepohlídali roh a Kosobud nás potrestal. Postupně jsme vyrovnali hru a po individuální akci Tůmy jsme vyrovnali. Po přestávce byla hra vyrovnaná, oba brankáři byli oporami. Nerozhodný výsledek je spravedlivý pro obě strany. V letošní silné konkurenci se každý bod počítá. Nám se zranili dva obránci, v nastavení byl vyloučen další. Takže spíš počítáme ztráty.“

Michal Sokolt, hrající asistent trenéra Želče: „Jeli jsme do Krumlova s respektem. I když se nám nevedlo podle představ, byli jsme lepší než domácí. Měli jsme i šance, tu první proměnil Ondra Kosobud po rohu, jenže další už vyšly naprázdno. Třeba Kukučka zaváhal dvakrát. Pak jsme si vybrali i horší chvilku. Špatně jsme dostoupili k hráči a bylo srovnáno. Samozřejmě příležitosti měl i Krumlov, ale podržel nás gólman. Zápas měl dobré tempo a musím kluky pochválit, že se o body rvali do konce. Nakonec to možná byla spravedlivá remíza, ale měli jsme blízko ke třem bodům. Ani s Hlubokou to nebude snadné, daří se jí. Ale doma by se mělo vyhrávat.“


FK Olešník – Malše Roudné 3:1 (0:0)

Branky: 75. a 90. (+2) Štos, 78. Píša (vlastní) - 81. Píša. Rozhodčí: Hoch - Krčín, Mach. Delegát: Němeček. ŽK: 1:8 (Dráb – Hřebejk, Cahyna, Samek, Jurásek, Vogl, Píša, Kadlec, Kodras). Diváků: 250.

Olešník: Matoušek – Nygmet (13. Rožboud), Heller, Kalášek, Fořter (50. Šíma) – Dráb (87. Tomek), Brom, Grobár, Vařák – Kouba (65. Štos), Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, Jurásek, Bartoš – Samek (72. Neckář), Vogl (61. Vlk), Škoda, Hála, Kadlec – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: celý tým, Grobár, Heller – Hála.

Roman Chlumecký, trenér Olešníku: „Na Roudné jsme se poctivě připravovali již v týdnu. Trošku jsme řešili sestavu (zranění, dovolená) ale to i náš soupeř. První šanci měl soupeř, nás podržel Filip Matoušek v bráně. Poté měl dvě šance novic Tomáš Kouba, bohužel neproměnil. Věděli jsme, že to je zápas o první brance. Tu jsme dali po prostřídání během druhé půle v 75. minutě Štosem nadvakrát po rychlém brejku přes Šímu a následně Grobára. Hned nato jsme dali po rohovém kopu Rožbouda a teči do vlastní branky na 2:0. Bohužel jsme vlastní chybou pustili Roudné do snížení na rozdíl branky. Tím nás zatlačilo a dobývalo. Při posledním rohu šel zakončovat i soupeřův gólman a my hned z protiútoku dali na 3:1 a bylo po zápase.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Do utkání jsme vstoupili s pozornou obranou, abychom neinkasovali. Domácí hrozili jenom ze standardních situací, ale vše jsme ustáli. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, byli jsme lepším týmem a měli utkání ve svých rukou. V 70. minutě jsme vstřelili branku, ale sudí nám ji neuznal. Nevím proč, ale asi jsme měli špatnou barvu dresů. Pak nám navíc dokázal za patnáct minut rozdat 8 žlutých a dál se nemá cenu k utkání vyjadřovat.“


TJ Sokol Lom – TJ Osek 4:0 (1:0)

Branky: 36. Bosnyak, 52. a 67. Neužil, 82. Kolací. Rozhodčí: Dunovský - Klátil, Koranda. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:1 (Vysušil, Jelen, Šimák – Benda). Diváků: 150.

Lom: Chylík – Jelen, Vesecký, Vysušil, Kořenský – Balogh (85. Voneš), Šimák (70. Rabiňák), Janů, Kloc (55. Kolací) – Bosnyak (83. Císař), Neužil. Trenér Libor Zeman.

Osek: Kozlík – Blatský (74. Hřebíček), Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch (66. Hájek), Maroušek, Hosnedl – Lávička, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Neužil, Šimák – nikdo.

Libor Zeman, trenér Lomu: „V 1. poločase se hrál oboustranně kvalitní fotbal s minimem šancí. Na začátku se dostal do dobré šance domácí Šimák, ale brankář Kozlík jej vychytal. Hosté hrozili ojedinělými protiútoky. Nakonec se v 36. minutě prosadil po kombinaci s Neužilem Bosnyak střelou do téměř prázdné branky. V závěru poločasu skončil rohový kop na tyči a míč poskakující po brankové čáře obrana hostů stačila uklidit do bezpečí. Ve druhém poločase jsme od 55. minuty soupeře přehrávali a proměnili jsme i některé brankové příležitosti. Dvakrát se prosadil Neužil a v závěru i střídající Kolací. Při větší úspěšnosti v proměňování šancí mohlo být skóre i výraznější.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Domácí už v první minutě naznačili, jaká je jejich útočná síla a kdo bude pánem na hřišti, když Šimákovu tutovku reflexivně zlikvidoval Kozlík. Byli v neustálém pohybu a výborně kombinovali. Přesto jsme do 35. minuty udrželi čisté konto. Vidina slibného výsledku se ale po přestávce rozplynula. Po vybagování v 50. minutě zvýšili domácí na 2:0. Krátce nato trefil Říský pouze tyč, a to bylo z naší strany prakticky vše. Díky dvěma školáckým chybám jsme darovali rozjetému soupeři možnost k dalšímu skórování. Na druhé straně se brankář Kozlík několikrát vyznamenal. Lom ukázal, jakým je zkušeným týmem a že je nutné s ním v soutěži počítat.“


SK Jankov – SK SIKO Čimelice 5:1 (1:0)

Branky: 26. a 49. Mužík, 59. Bürger, 77. Maršán, 84. Kočer - 56. Nekl. Rozhodčí: Jarolím - Herzog, Reisner. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:4 (Maršán - Listopad, Nosek, Převrátil, J. Viták). Diváků: 150.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Popelka (86. Beránek) - Maršán, Fajtl - Dolejšek (79. Hüttner), Šebelka, Bürger - Mužík (74. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Čimelice: Přibyl - Zelenka (78. Říha), Listopad, J. Viták, Rambous - Řežábek, Nekl, Převrátil, Nosek - Hegenbart, M. Viták (58. Káš). Trenér Pavel Schorník.

Nejlepší hráči: Kroneisl, Popelka - Listopad, Převrátil.

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Konečný výsledek utkání vyznívá jasně, ale rozhodně se nerodil vůbec lehce. Zápas jsme chtěli, a v podstatě už i museli zvládnout. Vstup do utkání byl z naší strany poměrně nervózní. Často jsme ztráceli jednoduché míče a nepřiměřeně jsme faulovali v nebezpečných prostorech okolo našeho pokutového území. Hned z naší první vážné šance jsme se ale dostali do vedení. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe a po chvilce jsme dali druhou branku. Bylo vidět, že nám dvoubrankové vedení dodalo trochu více klidu a začali jsme se postupně dostávat do hry. To nám však vydrželo jen chvíli, kdy jsme zase po naší neskutečné chybě obdrželi kontaktní gól. Naštěstí jsme dokázali rychle odpovědět a nakonec jsme zápas dotáhli do vítězného konce.“

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Utkání se mi hodnotí velice těžce, protože výsledek je hrůzostrašný. Samotný průběh až tak špatný nebyl, ale strašně snadno inkasujeme branky a naopak nedokážeme naše šance proměnit.“


TJ Dražice – TJ Jiskra Třeboň 2:0 (2:0)

Branky: 25. a 40. (pen.) Hojdar. Rozhodčí: Šafránek - Kaštánek, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 4:4 (D. Štecher, L. Stuchlík, Veselý, Hojdar – Holzepl, Vávra, Průcha, Pučejdl). Diváků: 100.

Dražice: Baka – D. Štecher, Fořt, Fara, Horka – L. Stuchlík, Veselý, Hořejší, Novotný (68. Böhm) – Hojdar, M. Stuchlík (85. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Třeboň: Kopecký – Koktavý (76. T. Tůma), Pučejdl, Bíca (21. Cimerhanzl), Týnavský – Matoušek (65. Schneider), Růžička, Vávra, Doležal – Holzepl, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Hojdar, celý tým – Vávra, Doležal.

Marian Horka, hrající trenér Dražic: Podali jsme zodpovědný výkon, vytvářeli si šance a dvakrát se nám trefil Hojdar. Se zápasem jsem spokojen. Podařilo se nám vysunutí Hojdara do útoku. Vyhrával každou hlavu, příkladně bojoval a byl nejlepší hráč na hřišti. V druhé půlce mladé mužstvo Třeboně zvýšilo pohyb, vyčníval zejména Vávra, ale nám se podařilo všechny ataky soupeře zlikvidovat, a tak jsme vyhráli 2:0.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Z naší strany to byla víc než rovnocenná partie, rozhodly však standardky. První branka padla hlavou po přímáku z hloubi pole a druhá po rohu a přísně nařízené penaltě za ruku. Snažili jsme se vrátit do zápasu, zejména ve druhé půli jsme měli znatelnou převahu, ale bez vstřeleného gólu nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. Věřím, že ukážeme tu správnou morálku a budeme zase bodovat.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Protivín 1:0 (0:0)

Branka: 67. Kössl. Rozhodčí: Peterka - Macko, Kroutl. Delegát: Janíček. ŽK: 4:2 (Rubick, Kadlec, Valenta, Říha – Vojta, R. Vorel). Diváků: 150.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Legdan, Kössl, Čermín – Kadlec (85. Turek), Rubick, Lovička (54. Říha), Němec – Antoš (82. Adam), Valenta (54. Stráský). Trenér František Cipro.

Protivín: Hanus – König, Moravec (77. Mikulenka), R. Vojta, Fiala – Bečvář, Dan, Říha, Zb. Vorel – J. Vorel, Barbotkin. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Šiller, Legdan, Kössl, Němec - J. Vorel, Hanus.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „I přes vydatný déšť celý víkend se hrálo na výborně připraveném hřišti. Hned ve třetí minutě jsme měli dvě vyložené šance, které jsme bohužel nedali. Po zbytek poločasu se hra odehrávala vesměs ve středu hřiště.  Ve druhém poločase jsme nastřelili Kadlecem břevno. O chvíli později chytil Šiller nájezd hostů a následně po standardní situaci nás Kössl razantní hlavičkou poslal do vedení, které jsme i přes závěrečný tlak hostů udrželi.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „V zápase, ve kterém nedáme branku, nemůžeme chtít body. Ne že bychom si nějakou šanci nevytvořili, ale nedaří se nám dostat míč do branky. Myslím, že jsme odehráli zase vyrovnanou partii, ve které body zůstaly týmu se vstřelenou brankou. Hrajeme, snažíme se o aktivitu, bojujeme, body zatím utíkají. Ale věřím, že to zlomíme.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle