Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov letošní premiéru zvládl, nováčka z Přeštic porazil 1:0

 
úterý, 15. srpna 2017, 11:06

Fotbaloví fanoušci na jihu Čech se konečně dočkali. Odstartovala krajská nejvyšší soutěž, čtyři jihočeští zástupci zahájili souboje v divizi, čtvrté nejvyšší tuzemské soutěži. Tři z nich cestovali v sobotu na hřiště soupeřů, před vlastními fanoušky se prezentoval pouze Jankov. A premiéra dopadla na výbornou. Jankov dorážkou Patrika Sedlice udolal nováčka z Přeštic 1:0 a vkročil do nové sezóny tříbodovým ziskem!

Chuť po fotbale v Jankově byla velká, o čemž svědčí pěkná divácká návštěva. Do Precis arény si našly cestu přes tři stovky fotbalových příznivců. Ti viděli celý zápas převahu domácích fotbalistů, která ovšem dlouhou dobu nenesla ovoce v podání větších gólových příležitostí.

Procento držení míče hrálo v jasný prospěch Jankova, ale první zakončení domácích přišlo až v 26.minutě z levačky Jakuba Zajíce, Ondřej Kašpar v brance Přeštic byl však připraven. V 34. minutě měl dobrou palebnou pozici Martin Kollár, vypálil tvrdě, jenže míč letěl nad hostující branku. Nadějný byl i pokus Romana Mužíka z přímého kopu v 36. minutě, ale i tady se Kašpar nenechal zaskočit a střelu jankovského ofenzivního hráče nadvakrát zpacifikoval. I přes územní převahu si žádnou velkou gólovou příležitost Jankov nevytvořil, proto s poločasovým bezbrankovým skóre spokojenost u trenérského štábu nepanovala.

Po změně stran přišlo zlepšení. V 57. minutě se pokoušel Jan Šebelka přelobovat vyběhnutého Kašpara, míč skončil zhruba metr nad brankou. Rozhodující moment přišel v 65. minutě - Bürger vysunul Šebelku, ten v sólovém úniku naháněn dvěma obránci udělal kličku Kašparovi a poslal míč směrem do sítě. Obětavě se vracející Zdeněk Štěpán ve skluzu a s pomocí tyče míči v cestě do branky zabránil, avšak dobíhající Patrik Sedlic už měl lehkou pozici a k radosti celé Precis arény poslal zelenobílé do vedení - 1:0.

Přeštice, respektive Zdeněk Štěpán, se pokusil o vyrovnání v 76. minutě střelou z přímého kopu, která skončila nad brankou stráženou Alešem Pavelcem. V 78. minutě měl na druhé straně velkou příležitost Patrik Sedlic, druhou branku v zápase ale nepřidal. Hosté za celý zápas trefili prostor domácí branky pouze jednou - v 82. minutě střílel z hranice vápna nepříjemně nejlepší hráč hostí Štěpán, Pavelec se ovšem zaskočit nenechal a Jihočechy podržel. Definitivní rozhodnutí měl po Sedlicově přihrávce na kopačce Šebelka, který ke smůle Jankova v 87. minutě orazítkoval tyč Kašparovy branky. Jankov nicméně tři body získal a do nového divizního ročníku vstoupil kýženou výhrou.

Po akci Jana Šebelky padl rozhodující gól, v závěru ještě nastřelil tyč. Na snímku v souboji s Michalem Zdeňkem.


SK Jankov - TJ Přeštice 1:0 (0:0)

Branka: 65.Sedlic. Rozhodčí: Starý Dominik - Švorc Jan, Vrchota Jaroslav, Delegát: Rauch Pavel. ŽK 2:2 (Maršán, Popelka - Bešta P., Štěpán). Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:3. Diváci: 308. 

SK Jankov: Pavelec - Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc (76. Rytíř) - Bürger, Kollár, Maršán (86. Maurer), Mužík (80. Lošek) - Šebelka (90. Mensah), Pořádek (57. Sedlic)

TJ Přeštice: Kašpar - Turek (86. Přibáň), Duchek, Lecjaks (80. Zelenka), Štěpán - Bešta, Blahoudek, Zdeněk, Sýkora (80. Krušina) - Strejček, Lambor (62. Pavlík)

Nejlepší hráči: Bürger, Kroneisl - Štěpán

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov