Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve Strakonicích si vyzkouší fotbal ve španělském stylu

 
pátek, 28. května 2021, 16:02

Strakonice – Fotbalová mládež na Strakonicku bude mít v létě jedinečnou možnost vyzkoušet si v praxi tréninkové jednotky jako hvězdy španělského fotbalu. Ve strakonickém areálu Na Sídlišti se od 26. - 31. července 2021 uskuteční Španělský letní fotbalový kemp. První v Jihočeském kraji.

Šestidenní příměstský kemp se rozhodl uspořádat FK Junior Strakonice ve spolupráci s OFS Strakonice. Proběhne pod vedením profesionálních španělských mládežnických trenérů.

Španělský fotbal zní lákavě. Proč si Strakoničtí vybrali právě tuhle možnost? „Španělský fotbal a celkově mentalita je odlišná od té naší a tak jsme si řekli, proč to nezkusit,“ odpovídá za strakonický Junior Tomáš Kostka. Následně se připojil i strakonický Okresní fotbalový svaz. „Samozřejmě, že znělo zajímavě, že se v okrese bude konat takovýto kemp. Po krátké komunikaci s Tomášem Kostkou, GTM našeho okresu, jsme pozvali pana Mulače na jednání výkonného výboru OFS Strakonice a po provedené prezentaci VV rozhodl, že se do tohoto kempu zapojí okresní výběry, ročníky U11 a U12 a také výběr děvčat,“ říká předseda OFS Václav Zábranský.

Pro děti z celého strakonického okresu by to mohla být zajímavá škola. „To si myslíme také, a proto chceme, aby se kempu účastnilo minimálně 80 frekventantů ve věkovém rozmezí 9 - 18 let,“ říká Václav Zábranský. „Škola to bude jistě jak pro děti, tak i pro nás trenéry. Moc se na tuto akci těšíme,“ přidává Tomáš Kostka.

ProFútbolAnalytics kemp není jen o trénování, ale má i zpětnou vazbu. Okresní šéf Zábranský si od této atraktivní a jedinečné akce slibuje hned několik věcí. „Především kvalitu tréninkového procesu, podloženou testováním všech účastníků a získání nových návyků v kolektivní a individuální přípravě. Naši okresní trenéři budou mít možnost účastnit se jako pozorovatelé, a dostanou i tréninkové manuály.“ A mládežnický kouč Kostka k tomu natěšeně dodává:  „Naučíme se něco nového a zajímavého.“

O první kemp španělského fotbalu v jižních Čechách se přepokládá velký zájem. „Je to něco nového a nové věci přitahují. OFS bude přispívat účastníkům z okresních výběrů (cca 35) finanční částkou na startovné,“ uvádí Zábranský. „Očekáváme, že se kemp naplní ze 100 procent a všichni si to společně užijeme,“ věří Kostka. Pořadatelé počítají s účastí 80 - 100 hráčů.

Do budoucna by se z toho mohla stát ve Strakonicích tradice. V tuhle možnost věří i strakoničtí činovníci. „Myslím, že pokud první ročník proběhne tak, jak je nastaven, bude to důvod k tomu, aby nebyl poslední a budeme usilovat, aby byl tradicí,“ míní Václav Zábranský. „Proto do toho také jdeme, nechceme, aby to byl jen výstřel do tmy. Vše napoví právě tento první kemp u nás na Strakonicku,“ dodává Tomáš Kostka.

Případní zájemci se mohou registrovat zde a po zadání promokódu OFSST  získají ihned slevu 4.100 Kč.

PR text