Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Staré gardy zavzpomínají na Jiřího Zoubka st. už podesáté

 
pátek, 18. června 2021, 07:25

Pěčnov - V neděli 20. 6. 2021 se bude konat na krásném pažitu pěčnovského hřiště jubilejní 10. ročník fotbalového turnaje starých gard – Memoriálu Jiřího Zoubka st., jehož spolupořadateli jsou pěčnovští a lheničtí činovníci.

Vzpomínkové akce na sportovce tělem i duší, mezi jehož nejoblíbenějšími sporty byla právě kopaná (jak sálová, tak velký fotbal) a stolní tenis, začne srazem účastníků ve 12.30 h. Výkop prvního utkání, je pak naplánován na 13.00 h.

Z pozvaných celků se zde představí vítěz posledních dvou ročníků Šumavan Vimperk, prachatický Tatran, lhenický SK, jež doplní do kvarteta domácí stará garda Pěčnova.

Po úvodním losu se nejprve odehrají oba semifinálové duely, po nichž bude následovat souboj o pomyslný bronz a celou akci nakonec završí finálové klání dvou nejlepších celků.

Při konečném hodnocení turnaje bude vedle vyhlášení nejlepších hráčů z jednotlivých mužstev vyhodnocen tradičně i nejlepší střelec turnaje, nejlepší brankář (cena Jiřího Zoubka st.) a tzv. „Mister FIT“ (ocenění nejstaršího hráče turnaje).

Jediným arbitrem celé akce bude, jako již tradičně v posledních ročnících, zkušený fotbalový matador Milan Kavulok.

Na pietní akci věnované památce před lety náhle zesnulého a v okrese, sportovní veřejnosti, poměrně dosti známého Jirky „Zuba“, jsou samozřejmě vřele zváni nejen příznivci kopané, ale i všichni jeho kamarádi, známí či bývalí spoluhráči, kteří na něho budou chtít takto společně zavzpomínat.  

Samozřejmostí turnaje bude vedle jeho sportovní stránky rovněž možnost občerstvení všech zúčastněných přímo v areálu hřiště, které bude "v péči" domácího Standy Faláře.

Tak neváhejte a po dlouhé koronavirové pauze přijeďte strávit pohodové nedělní odpoledne do Pěčnova.

Napsal(a) Karel Pešek | Foto archiv