Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volby on-line: V Písku jasně obhájil Řezáč, J. Hradci nově šéfuje Černoch

 
středa, 14. dubna 2021, 15:44

Písek/Jindřichův Hradec – Seriál volebních valných hromad na Okresních fotbalových svazech pokračuje ve středu 14. dubna v Písku a Jindřichově Hradci. Pořadatelé nebyli proti a naši zpravodajové vás provedou textovým přenosem z obou VH, které začínají od 17 hodin.

Oba VH se konají za přísných epidemických podmínek. V Písku proběhne v píseckém Kulturním domě (viz. foto), v Jindřichově Hradci se uskuteční v tělocvičně TJ Slovan, kde je prý chladno a náš zpravodaj se aspoň zahřeje…

Všichni účastníci VH se musí prokázat potvrzením o negativním výsledku antigenního testu na Covid 19. Nesmí být starší než 72 hodin. Antigenní test je možné podstoupit přímo na místě. Ve všech prostorách je možný pohyb pouze s nasazenou chirurgickou rouškou nebo s respirátorem.

Na VH vysílají všechny kluby jednoho delegáta - představitele statutárních orgánů klubů, které se účastní alespoň jedním svým družstvem fotbalové soutěže mužů nebo mají sídlo na území okresu vyjma těch, kterým zvláštní práva a povinnosti členského klubu ještě nezanikly na základě rozhodnutí VV Asociace podle článku 13 odst. 14 Stanov Asociace. Místo statutárních zástupců se může zúčastnit VH zmocněnec s řádně vyplněným mandátním lístkem, který musí orazítkovat a podepsat předseda (statutár), pokud je dle stanov klubu pouze jeden.


Pojďme se podívat na obě aktuální kandidátky do VV. V Písku je zatím beze změn, v J. Hradci dopředu stáhl kandidaturu do výkonného výboru Jaromír Chlaň.

Do VV OFS Písek kandidují na předsedu stávající šéf Michal Řezáč a Roman Šimek, zástupce Fevoluce. Do 6členného výboru je 12 uchazečů - Filip Breibisch, Petr Houdek, Petr Janda, Jan Koller, Josef Košatka, Lukáš Levora, Jakub Matyš, Michal Peklo, Tomáš Smrčina, Radek Slavíček, Roman Šimek, Zbyněk Vácha. Kandidáty do tříčlenné Odvolací revizní komise (ORK) Jarmila Hoštičková, Jan Koller, Václav Křišťál, Lukáš Levora, Miroslav Masner, Lucie Mužíková, Tomáš Smrčina.

J. Hradci to dlouho vypadalo, že se o post nového předsedy bude po odstupujícím Marku Janíčkovi ucházet pouze Marek Černoch z Fevoluce. Týden před VH však padly všechny dohody a kandidaturu překvapivě podal Jan Pytel, bývalý předseda DK. Osmička kandidátů do VV: Josef Bastl, Miroslav Brož, Tomáš Hanes, Radek Herzog, Ivo Ježek, Jozef Košťál, Petr Krejník, Josef Novák. Do ORK trio Jan Hrubý, Jan Maňhal, Josef Míchal.


On-line přenos

17:08 Volební VH v Písku právě zahájil stávající předseda Michal Řezáč. Předsedajícím je JUDr. Stanislav Toucha.

17:09 Marek Janíček, končící předseda OFS J. Hradec, přivítal delegáty VH a předal slovo Ivo Ježkovi, který volební VH povede.

17:12 Mandátová a volební komise jsou zvoleny, hlásí z J. Hradce. Stejnou procedurou prochází i v Písku. 

17:14 Marek Janíček podává zprávu předsedy OFS JH o činnosti za uplynulé volební období.

17:26 V Písku se teprve odvolily mandátová, navrhová a volební komise VH.

17:32 VH OFS Písek - Zprávu mandátové komise přednesl Václav Křišťál. Vzápětí se ujímá slova stávající předseda Michal Řezáč, aby informoval delegáty VH o čtyřleté činnosti OFS.

17:35 Zprávu o činnosti Komise rozhodčích OFS JH podává Miroslav Brož.

17:42 Hodnotící zprávu STK OFS JH přednesl za omluveného Jana Hanzala Jan Pytel, který následně podal zprávu o disciplinárce.

17:48 Zprávu o hospodaření OFS Písek přednáší Jarmila Hoštičková, předsedkyně Revizní komise.

17:57 Zprávu Volební komise v Písku čte Alois Švarc.

17:59 V J. Hradci podává zprávu za Komisi mládeže Petr Krejník, následuje Jan Hrubý z ORK.

18:00 V píseckém Kulturním domě dostávají slovo oba kandidáti na předsedu OFS. První hovoří k delegátům Roman Šimek, po něm Michal Řezáč.

18:06 Přechází se k volbě předsedy VV OFS Písek. Delegáti míří k volebním urnám. Účast je stoprocentní!

18:10 Tak nám to pěkně "odsejpá". Volit šéfa okresu jdou i v J. Hradci. Favoritem je Marek Černoch. Uvidíme, až Volební komise spočítá hlasy delegátů.

18:25 Předsedou OFS J. Hradec byl podle očekávání zvolen Marek Černoch, který drtivě porazil Jana Pytla poměrem 32:5 (1 nehlasoval). Na řadu přichází volba VV. Hlasuje 38 delegátů ze 40 pozvaných.

18:33 V Písku stále čekáme na verdikt Volební komise.

18:35 Už máme jasno i u Otavy. Michal Řezáč vysoko poráží Romana Šimka 24:8 a v čele píseckého okresu bude stát další čtyři roky.

18:55 Do 6členného VV OFS JH byli zvoleni Miroslav Brož (38 hlasů z 39), Petr Krejník (33), Josef Bastl (32), Ivo Ježek (32), Jozef Košťál (29) a Josef Novák (28). Neuspěli Radek Herzog  (15) a Tomáš Hanes (12).

19:06 Volební komise v Písku počítá hlasy delegátů.

19:19 Do ORK OFS JH bylo zvoleno aklamací trio Jan Hrubý, Jan Maňhal, Josef Míchal.

19:21 Po krátké diskuzi a usnesení ukončil Ivo Ježek volební VH OFS J. Hradec.

19:35 Za chvilku budeme znát složení VV OFS Písek. Bude stačit 1. kolo?

19:45 Nadpoloviční většinu hlasů v 1. kole volby do VV OFS Písek získala pětice Petr Janda (25), Jan Koller (21), Michal Peklo (21), Josef Košatka (21), Roman Šimek (18). O šesté místo si to rozdá dvojice Petr Houdek - Zbyněk Vácha (oba 17). Dále skončili Jakub Matyš (16), Filip Breibisch (11), Tomáš Smrčina (11), Radek Slavíček (8), Lukáš Levora (4).

19:59 Čekáme na poslední jméno člena nového VV OFS Písek.

20:02 Petr Houdek poráží ve 2. kole Zbyňka Váchu o šest hlasů v poměru 19:13. Jde se na tajnou volbu ORK.

20:32 Abnormální zájem o účast v ORK protahuje valnou hromadu v Písku. Jan Koller byl zvolen do VV a nemohl kandidovat i do ORK, takže bylo o jednoho kandidáta méně. V 1.kole uspěli Jarmila Hoštičková (26) a Václav Křišťál (24). Napoprvé neprošli  Miroslav Masner (15), Tomáš Smrčina (12), Lukáš Levora (9), Lucie Mužíková (7).

20:35 O třetím členovi ORK rozhodne 2. kolo.

20:44 Druhé kolo vyhrál Miroslav Masner (13) před Smrčinou (12), Mužíkovou (5) a Levorou (2).

20:47 V Písku se blížíme do konce.

21:07 Po krátké debatě a přečtení usnesení z VH je v Písku konec. Děkujeme oběma zpravodajům za bezvadnou spolupráci a loučíme se s Vámi. Hezký zbytek večera.

Složení Výkonného výboru OFS Jindřichův Hradec

Předseda: Marek Černoch

Členové VV: Miroslav Brož, Petr Krejník, Josef Bastl, Ivo Ježek, Jozef Košťál, Josef Novák

Členové ORK: Jan Hrubý, Jan Maňhal, Josef Míchal.


Složení Výkonného výboru OFS Písek

Předseda: Michal Řezáč

Členové VV: Petr Janda, Jan Koller, Michal Peklo, Josef Košatka, Roman Šimek, Petr Houdek

Členové ORK: Jarmila Hoštičková, Václav Křišťál, Miroslav Masner

Napsal(a) Redakce