Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kluby zvolily za předsedu Šolce. Volební úspěch slavili i zástupci Čistého hattricku

 
sobota, 10. dubna 2021, 23:05

České Budějovice – V hotelu Clarion došlo v sobotu na tolik očekávanou a kvůli epidemii třikrát odloženou volební valnou hromadu Okresního fotbalového svazu. Kurešovým nástupcem se na další čtyři roky stal Libor Šolc.

Volby začaly za stoprocentní účasti po desáté hodině dopoledne a trvala přes pět a půl hodiny. Valná hromada proběhla podle navrženého programu. Role předsedajícího se s bravurou sobě vlastní ujal Vladimír Eibl, sekretář Jč. KFS.

Pravidlový expert Jiří Kureš po dlouhých 17 letech opustil předsednické křeslo a po vyčerpávající zprávě o činnosti za uplynulé čtyřleté období také zmínil, proč už dál nekandiduje. „Rozhodl jsem se předat funkci mladším kandidátům. Hlavním důvodem bylo, že mi na fotbale záleží, a protože jsem nesmyslně spojován s Berbrem, chtěl jsem tím OFS očistit,“ sdělil delegátům valné hromady.

Po zprávě mandátové komise, diskuzi a předvolební řeči obou kandidátů na předsedu následovala tajná volba šéfa okresu. Libor Šolc, bývalý místopředseda OFS, nasbíral 32 hlasů, jeho protikandidát Jiří Malý o devět méně (23).

O šest pozic ve výkonném výboru usilovalo 14 dalších funkcionářů, takže na rozdíl od zvyklosti z nedávné minulosti měli delegáti zastupující 55 fotbalových klubů z českobudějovického regionu z čeho vybírat.

Na kostky nedošlo…

V 1. kole byli do šestičlenného výkonného výboru zvoleni nadpoloviční většinou (54 platných hlasů) Jiří Malý (37), Michal Průcha (32), Karel Musil (31), Jan Pintér (28), který prošel o jediný hlas před Janem Čapkem (27). Následovali Jiří Kubeš (25), Brigita Jindrlová (24), Jiří Vlček (22), Tomáš Kupka (20), Jan Baštář a Roman Šperňák (oba 19), Otto Vrábek (15), Josef Šafránek a Miroslav Koláček (oba 10).

Ve druhém kole získali nejvíce hlasů Čapek (22) s Kupkou (20), který byl již čtvrtým zvoleným kandidátem Čistého hattricku. Neuspěli Baštář (17), Jindrlová (13), Kubeš (11), Šperňák a Šafránek (oba 4), Vrábek a Koláček (oba 1). To už hlasovalo jen 49 delegátů, protože někteří ten dlouhý volební maraton z časových důvodů vzdali.

ORK byla zvolena veřejnou volbou v navrhovaném tříčlenném složení Jan Frantík, Ladislav Bernát a Miroslav Šmejkal (vš. 43 hlasů).

„Volby dopadly pro kluby, jak nejlépe mohly. Obě strany mají ve výboru své zástupce a my věříme, že vynaloží veškeré síly ve společný cíl a že je to bude hnát k tomu, aby pracovaly na plný výkon,“ poznamenal po volbách Petr Lískovec, předseda SK Mladé.

Suma sumárum – předsedou se stal Šolc, ale jeho tým má ve výboru menšinu (3:4).

Složení Výkonného výboru OFS Č. Budějovice

Předseda: Libor Šolc

Členové VV (6): Jiří Malý, Michal Průcha, Karel Musil, Jan Pintér, Jan Čapek, Tomáš Kupka

Členové ORK (3): Jan Frantík, Ladislav Bernát, Miroslav Šmejkal

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Vrábková