Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nestor Vladimír Eibl opouští po 31 rocích post sekretáře KFS

 
čtvrtek, 23. prosince 2021, 23:37

České Budějovice – Dlouholetý sekretář Jihočeského krajského fotbalového svazu Vladimír Eibl (68) končí po více než třech dekádách ve svém úřadu a odchází do důchodu.

Do funkce sekretáře krajského svazu nastoupil ještě před rozdělením Čs. federace a za ty roky si vysloužil vizitku nejdéle sloužícího sekretáře v rámci celého fotbalu u nás. A po činovnících župy Josefu Dvořákovi a Františku Fraňkovi je dalším z pilířů stoleté historie fotbalu v jižních Čechách.

„Na místo sekretáře nově vzniklého KFS jsem nastoupil 1. 8. 1990,“ vzpomínal nedávno pro Jihočeský fotbal držitel ceny Václava Jíry. Do té doby měly regionální fotbal i hokej jednoho referenta sportů dohromady, jímž byl Luděk Pavelka, který dodnes zastává roli hokejového sekretáře.

Vladimír Eibl ve své sekretářské kariéře původně nastoupil do ČSTV, dále pod křídla Československé asociace fotbalové, v Českomoravském fotbalovém svazu a FAČR. Pracoval po předsedy Františkem Jarošem, Antonínem Strakou, Jiřím Krauskopfem, Jaromírem Hlaváčem, Milanem Haškovcem, Janem Jílkem a od letošních dubnových voleb Tomášem Pintérem.

Eibl také zažil „velké stěhování“ KFS z českobudějovického náměstí do budovy Okresního sdružení ČUS ve Skuherského ulici, které proběhlo 27. ledna 1992. Za měsíc tomu bude kulatých 30 let. „Domnívám se, že předtím tu bylo ředitelství správy tělovýchovných sportovních zařízení Jč. kraje (STARZ),“ sdělil, kdo byl předchozím nájemcem v budově, kam se dohromady s fotbalem stěhovaly hokej a krajský ČSTV (dnešní ČUS).

Aktivně hrál fotbal v Dynamu ČB, Slavii ČB a na Dobré Vodě. Na vojně v Dukle Písek (1973) za ním přišli, aby se stal rozhodčím. Kývnul. Končil na podzim 2001 v A třídě. Za ty roky odpískal 3 496 zápasů! Druhou ligu řídil v letech 1987–1994, pak další celostátní a krajské soutěže. Byl delegátem I. a II. ligy, dvě volební místopředsedou KFS a 16 let předsedou STK na kraji.

V úterý 21. prosince proběhlo v sídle FAČR na Strahově setkání loučících se krajských sekretářů, jimž za asociaci, tedy zaměstnavatele, poděkovali za dlouholeté služby předseda Petr Fousek a generální sekretář Michal Valt.  Společně s Vladimírem Eiblem končí trojice Jan König (Liberecký KFS), Martin Voženílek (Pardubický KFS) a Václav Kohout (Plzeňský KFS)

Poslední e-mail, to mi věřte

Ve středu se Vladimír Eibl definitivně rozloučil s klubovými činovníky v zaslané elektronické poště, v níž poděkoval za spolupráci. „Za svůj „profesní život“ jsem Vám zaslal jistě několik tisíc emailů, ale slibuji Vám, že tento email je již poslední,“ napsal na úvod s trochou nadsázky, jak je u něj zvykem.

„Jak jistě již určitě víte, končím v pracovní pozici jako sekretář Jč. KFS dnem 31. 12. 2021.  Za více než 31 roků mé činnosti jsem měl možnost poznat velké množství funkcionářů z Jihočeského kraje, kteří obětavě pracovali nebo stále pracují pro fotbal. Velmi jsem si vždy lidí pracující ve svém volném čase pro oddílový nebo i krajský fotbal vážil, i když jsem někdy měl s některými z Vás jiné názory, bylo mi ctí s Vámi tak celou dobu spolupracovat,“ napsal v e-mailu a nezapomněl zmínit příští významné dny. „Přeji Vám všem hlavně zdraví, ale i mnoho radosti z fotbalu a Vaší práce pro fotbalové hnutí nejen v roce 2022, ale i v dalších létech,“ uzavřel Vladimír Eibl. Fotbal ale úplně nepouští. Stále bude působit jako delegát v soutěžích ŘKČ.

Eiblovým nástupcem se stal někdejší brankář českobudějovických klubů Jiří Navrátil (37), který se na podzim s novou prací seznamoval a zaškoloval.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák