Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cenu Václava Jíry obdrželi Hanzal, Ludačka a Šafránek

 
středa, 8. září 2021, 19:45

Ceny Václava Jíry v hlavní kategorii získali bývalý reprezentant Zdeněk Rygel, trenér František Komňacký a člen komise pro historii a statistiku a bývalý tiskový mluvčí národního týmu Jaroslav Kolář, rodák z Milevska.

Všechny tři stejně jako předchozí laureáty vyznamenala Fotbalová asociace ČR (FAČR) za to, jak celoživotně přispěli k rozvoji českého fotbalu. Slavnostní vyhlášení proběhlo v úterý 7. září v Praze. Z Jihočeského kraje se této pocty dostalo Jiřímu Hanzalovi, Václavu Ludačkovi a Františku Šafránkovi.

Jihočeský krajský fotbalový svaz

Jiří Hanzal

Působil ve fotbale postupně jako hráč, trenér mládeže, oddílový a svazový funkcionář na okresní a krajské úrovni. Více než patnáct let byl předsedou TJ Dynamo Roudná. Vedle toho ještě stačil několik desítek let vykonávat funkci rozhodčího v krajských soutěžích a i dnes, ve dvaasedmdesáti letech je s píšťalkou aktivní podle potřeb OFS Tábor.

Václav Ludačka

Okresní fotbalový svaz v Prachaticích navrhl jedenasedmdesátiletého Václava Ludačku, který svůj život zasvětil fotbalu a konkrétně klubu ze svého bydliště. Za TJ Vítějovice dlouho hrál a již téměř čtyřicet let se věnuje vedení, organizaci a chodu oddílu. Kromě toho pracuje dlouhá léta v revizní komisi OFS Prachatice.

František Šafránek

Dlouholetý funkcionář krajského a okresního fotbalového svazu v Českých Budějovicích, kde působil ve sportovně technické komisi. V oddíle Škoda VTJ České Budějovice vykonával dlouhá léta funkci sekretáře a organizačního pracovníka. Ve stejném klubu byl i úspěšným trenérem mládeže, po sloučení klubů trénoval v SK Čtyři Dvory, kde jak s družstvy žáků, tak i dorostu postoupil až do celostátních soutěží.

Napsal(a) FAČR
 


 
Reklama